Hrávate stolné hry? Ak áno aké? Zaujímajú ma skor fantasy hry (kartové či "deskovky), všetko od Bang!-a, či Scrabble až po D& . Ak už máte čo to za sebou, aké je vaše odporúčanie do začiatkov a s čím následne pokračovať? Najlepšie pre dvoch hráčov.
Máme veľmi radi telepatiu, krycie mená, Bang máme doma kockový.. páči sa mi to že sme s mužom výmyselníci a vždy si to vieme prispôsobiť pre 2 hráčov. Napríklad ja to volám schizofrénický Bang a vtedy si rozdelíme kartičky, jeden má 4 banditov a druhý má šerifa a pomocníkov a striedame sa.. hráme 2 ale vlastne je to zaujímavé lebo máme 8 postáv potom ešte máme veľmi radi Alias muži versus ženy ale to pre 2 asi moc nie je aj keď už aj na to by som mala plán ako by sa to dalo hrať že by sme zmiešali kartičky a dávali by sme si aj také aj také. Ale napríklad telepatia aj krycie mená majú mód pre 2 hráčov. A ešte cluedo sme hrávali ale to ma nejak extra nenadchlo aj keď to nebolo zlé..
Mam odohranych a odskusanych relativne dost hier, takto mi ale z hlavy toho moc nenapadne. Neviem ci poznas web boardgamegeek, tam by som hladal inspiraciu, je tam rebricek hier, mnozstvo info a podobne. Zacinal by som rozhodne s niecim jednoduchsim nech viete ci vas to bavi a neskusal obrovske monstra, kde sa ucite 4 hodiny pravidla a stihnete odohrat jedno kolo (taketo hry som vyslovene vylucil uz, pretoze nemam na to chut, chcem sa primarne odreagovat a zabavit, nie pri tom potit krv). Jedna z mojich najoblubenejsich vsak pre dvoch je Summoner Wars, cisto fantasy, rychla hra, jednoduchy princip, s prvkom nahody ale zase relativne dost takticka a znovuhratelnost pri dokupeni viacerych ras, hrdinov (je toho dost) takmer nekonecna.
Jedna dosť dobrá hra pre dvoch hráčov je Shuffle Heroes ( » www.ihrysko.sk/shuffle-heroes-... - obavila som ju úplne náhodou a je fakt zábavná (áno, keď ju hráš pravidelne, tak časom prídeš na nejaké nedomyslené veci v pravidlách a tvoj ťah vie trvať polhodinu ) ale inak ju určite odporúčam - pravidlá sú jednoduché a vysvetlíš ich na počkanie (mám ale pocit, že autori na hru zabudli a už sa netlačia nové kópie?)
Čo sa týka takých trocha väčších hier, tak Elder Sign ( » boardgamegeek.com/boardgame/10042... je jedna z mojich obľúbených - dá sa hrať vo dvojici úplne bez problémov - je to kooperatívna hra, teda hráči hrajú spolu proti hre. Mansions of Madness - moja srdcovka - ( » boardgamegeek.com/boardgame/20505... je tiež kooperatívna, hráte spolu proti počítaču ( aplikácia ti len hovorí, ktorou figúrkou máš pohnúť a ktoré políčko položiť, hráš sa to stále ako doskovku, nie je to PC hra, čo ľudí vie odradiť). Tá už je ale dosť väčšia - aj drahšia.
Dobrá fantasy hra je Descent ( » boardgamegeek.com/boardgame/10416... je to na štýl dnd, pričom dm hrá proti hráčom - dá sa k tomu ale stiahnuť zadarmo oficiálna aplikácia, kde hráte proti počítaču - vo dvojici je to tak lepšie, keďže pri bežnej hre je jeden hráč dm a druhý musí hrať aspoň za dve postavy
máme a pravidelne hrávame Besnení Drákuly, Eldtritch horror a Ex Libris ale stále pokukujeme na ďalšie ešte máme kartovú Výbušná koťátka to je úplna paráda na párty (hlavne sprostá verzia) a klasika Scrabble
@vlcica1989 ako hráš Draculu? Lebo u nás je s tou hrou mierny problém a museli sme si upraviť pravidlá (keď Dracula vojde na more, nedá sa odhaliť, ale dostáva nejaké malé zranenia - stačí, že je od druhého kola na mori, preplaví sa k hradu, tam sa dolieči (prípadne sa dolieči inde pomocou kŕmenia) a ide znova na more) - t.j. nikdy ho nechytia (pravidlá sme si upravili tak, že čím dlhšie je na mori, tým väčšie zranenia dostáva)
Hral by som, keby mám tak s kým, avšak som najmladším, tak nikto starší ako ja ich od nás moc nechce hrať ...mno, Scrable mám z tých rád, to by som si aj rád zahral doma s niekým aj so synovcom, keby to ako 4 ročný vedel už hrať
Hrávame pravidelne a radi. Primárne hrávam Dungeons and Dragons (som DM), ale okrem toho radi hrávame Osadníkov z Katanu, Exploding kittens, Cards against humanity, Dobble, ale niekedy siahneme aj po Mysterium, Deception, King of Tokyo a plno ďalších hier, ktoré poznám len podľa vizuálu hracieho plánu, ale podľa názvu a krabice by som ich nespoznal
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Tiež dosť príjemná hra (ale už pre viac hráčov radšej) je Coup ( » boardgamegeek.com/boardgame/13135... hráš karty, ktoré ani len nemusíš mať na ruke
Z jednoduchších hier mi ešte napadlo Exploding kittens ( » boardgamegeek.com/boardgame/17222... čo je strašná kravina, ale nasmeješ sa pri tom.
Čo sa týka takých trocha väčších hier, tak Elder Sign ( » boardgamegeek.com/boardgame/10042... je jedna z mojich obľúbených - dá sa hrať vo dvojici úplne bez problémov - je to kooperatívna hra, teda hráči hrajú spolu proti hre. Mansions of Madness - moja srdcovka - ( » boardgamegeek.com/boardgame/20505... je tiež kooperatívna, hráte spolu proti počítaču ( aplikácia ti len hovorí, ktorou figúrkou máš pohnúť a ktoré políčko položiť, hráš sa to stále ako doskovku, nie je to PC hra, čo ľudí vie odradiť). Tá už je ale dosť väčšia - aj drahšia.
Dobrá fantasy hra je Descent ( » boardgamegeek.com/boardgame/10416... je to na štýl dnd, pričom dm hrá proti hráčom - dá sa k tomu ale stiahnuť zadarmo oficiálna aplikácia, kde hráte proti počítaču - vo dvojici je to tak lepšie, keďže pri bežnej hre je jeden hráč dm a druhý musí hrať aspoň za dve postavy