Mám problém s 9 týždňovým retrieverom. Ide o to, že keď s ňou chcem ísť von, zatne sa. Ľahne si na svoje miesto a nehne sa. Musím ju vziať na ruky a vyniesť až vonku, ďalej od brány lebo ak ju pustím hneď pred bránou utečie ku vchodu a ľahne si tam. ->
Neviem ju nalákať na žiadne pamlsky ani nič. A taktiež problém je v tom, že jediné miesto kde sa zdržuje je moja izba. Nevyjde z nej. Včera som skúsila zavrieť izbu a šli sme do obývačky aby si zvykala, no celý čas kňučala a ľahla si pred dvere mojej izby.
Nie, že by ti to nejak pomohlo ale susedka má retriverku v dome a je podobná. Lahne ku gauču a leží celý deň, keby nemusela tak sa ani nepohne
Aj keď ide vykonať potreby tak by to najradšej urobila pred dverami a zdrhla naspäť
ale od šteniatka je to dosť divné, tie sú extrémne aktívne
@antifunebracka Ja len, nie že by som to zastávala mať takého psa v byte ... ale keď je ten pes v byte tak má cca 40 m2 a keď ho majú zavretého vo voliere tak ma 5m2
@antifunebracka@Laurikaaa priateľ má retrievera v byte a tá je extrémne čulá. Keď prídeme s malou k nim tá nevie čo od rozkoše. Inak je veľmi ustráchaná.
vieš odkiaľ je? myslím či nepochádza z nejakého zlého prostredia, kde bola celé dni len zavretá v klietke napríklad. potom by mohla mať strach skúmať okolitý svet.
ale inak retrivre radi aportujú, šteniatka väčšinou milujú hračky, na niečo ju skús nalákať, nenos ju na rukách , lebo za pár mesiacov ju už aj tak nezdvihneš musíš jej nejako ukázať že ísť von alebo ísť mimo tvoju izbu je zábava... napríklad ju rozblázni s nejakou hračkou a postupne sa posúvajte ku dverám pričom sa s ňu stále budeš hrať. skúšaj aj to že ju vyvreš z izby ale nepusti ju dnu ked bude skučať, nejako ju zamestnaj... a až ked bude v pohode, vtedy ju pusť späť do izby. ona si to potom spojí s tým, že do izby môže ísť vtedy ked je kľudná a nie sa tam skryť lebo je vystresovaná.
@miaja ak sa hrá s hračkou a prídem k nej ... automaticky položí hlávku. Neviem ju ničím zaujať natoľko aby dvihla tú ritu a prišla ku mne, aby prejavila nejakú aktivitu. Všetkého sa extrémne bojí.
Tak kupoval ju od nejakého veterinára a bola v podstste len s inými psami. Ak prišla do kontaktu s ľuďmi tak len veľmi málo.
@miaja ona sa takmer vôbec neblázni. Jedine vonku keď sme a naháňame sa. Aaaa aj to, keď sme na vychádzke chodí celý čas za našimi nohami. Minule nám ujo s kočiarom musel dať prednosť lebo sa bála prejsť popri ňom
koľko ju máš? možno si ešte nezvykla a keď je bojazlivejšia bude jej to trvať trošku dlhšie. Keď sa osmelí a zistí, že dverami tvojej izby jej nič nehrozí uvidíš ako bude vyvádzať
@istsinka myslím že s ňou musíš mať veľa trpezlivosti a postupne ju socializovať. možno skús aj na cvičák ísť s ňou a poradiť sa s odborníkom. zlatý retríver by mal milovať ľudí, blázniť sa a stále sa chcieť hrať (hlavne ked je šteňa). to že ju nič nezaujíma a všetkého sa bojí je veľká chyba (nevravím že tvoja, skôr toho od koho pochádza) :/
@istsinka alebo ešte lepšie než cvičák by bol odborník na psie správanie/psí psycholog. taký známaješí na slovensku je Lukáš Slovák, ked zadáš do googlu iste nájdeš na neho nejaký kontakt alebo články o ňom.
No ja som mala podobný problém s mojím. Je to síce husky ale to neva. Keď som s ním prišla domov (bol večer) tak si našiel na chodbe svoje miestečko a stále tam chcel byť.. Cítil sa tam bezpečne. Keď som odišla tak strašne zavyjal a knucal. Mal 6 týždňov. A dovtedy bol stále s mamkou a ostatnými steniatkami takže mal spoločnost. A zrazu sa zmenilo prostredie, ľudia a on si nevedel zvyknúť. Bál sa chodiť na dvor do záhrady. Ale postupne sa to lepsilo. Kúpila som mj nejaké tie zaujímavé piskace hracky pre psov a hrala sa s ním (zároveň som ho aj cvičila ) . A zakaždým som sla ďalej Z jeho "bezpečnej zony". Po pár dňoch si už sám vedel otvoriť aj dvere na bráne .. Zistil aké zaujímavé a hlavne farebné sú kvety v zahradke a všetky "chutnal " až kým mi tam žiadne neostali . To príde... Len treba trpezlivosť. A naozaj ho nenos na rukách. Bude to horšie. Musíš mu ukázať že sa nemá čoho báť.
@istsinka ahoj, ako hrdí majiteľ retrievera,ťa môžem ubezpečiť že to je úplne normálne,aj môj je doteraz veľmi bojazlivi,u retrieverov sa určujú vrodene vady(prílišná bojazlivosť napr.) ..Casom sa to napraví ked zisti že sa neni coho bat a že ju ochranis aj v cudzom prostredí,ohľadne toho nechávania samej,základ aby bola unavená t.j aby bola casto vencena aby ked bude sama bola unavená a spinkala,odpočívala a postupne ju učiť nechávať ju samu dlhšie a dlhšie
@adamenko u nas nikdy nie je uplne sama lebo tato je doma už sa vonku začala naháňať s nami ... hráme sa ... dávame maškrty aby vedela, že vonku je dobre len akoby sa bála vychádzať z bytu poprípade brány .... už keď sme von, je všetko fajn a ďakujem za info
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Aj keď ide vykonať potreby tak by to najradšej urobila pred dverami a zdrhla naspäť
ale od šteniatka je to dosť divné, tie sú extrémne aktívne
ale inak retrivre radi aportujú, šteniatka väčšinou milujú hračky, na niečo ju skús nalákať, nenos ju na rukách , lebo za pár mesiacov ju už aj tak nezdvihneš musíš jej nejako ukázať že ísť von alebo ísť mimo tvoju izbu je zábava... napríklad ju rozblázni s nejakou hračkou a postupne sa posúvajte ku dverám pričom sa s ňu stále budeš hrať. skúšaj aj to že ju vyvreš z izby ale nepusti ju dnu ked bude skučať, nejako ju zamestnaj... a až ked bude v pohode, vtedy ju pusť späť do izby. ona si to potom spojí s tým, že do izby môže ísť vtedy ked je kľudná a nie sa tam skryť lebo je vystresovaná.
Tak kupoval ju od nejakého veterinára a bola v podstste len s inými psami. Ak prišla do kontaktu s ľuďmi tak len veľmi málo.
Už teraz má cez 8kg
@Miaja uź som si zriešila kontakt na jednu profesorku na veterine, ktorá má vraj skúsenosť s etikou zvierat