Martináková, Nemcsics, Záhradník, Hagyari veľmi nečitateľné postavy našej politickej scény. Neviem, či by som im ešte dokázal veriť.
A v čase vážnych spoločenských a ekonomických problémov Slovenska by som ani nemal chuť voliť niekoho s programom typu "o 100 € vyšší rodičovský príspevok+ šrotovné na byty pre mladé rodiny."
totálny fail...kopú okolo seba ako stádo byvolov Čo sa týka ich konkrétne tak mám pocit že Martinákova mala dosť blízko k Ficovi. Ale keď myslíš tak ich im daj hlas v podstate súhlasím z @2.
Ešteže budeš mať volebné právo až o štyri roky, dovtedy sa snáď naučíš uvažovať pragmatickejšie.
V podstate si apriori zavrhol Most len kvôli tomu, že je to "maďarská" strana, kresťanské strany taktiež odmietaš z nejakého tvojho princípu, na SaS ti vadí niečo, čo asi ani sám nevieš pomenovať...
Ale na tejto Únií ti vôbec neprekáža, že je sú v nej viacerí ľudia s veľmi pochybnou (alebo smiešnou) minulosťou a prítomnosťou - už sa o nich písalo vyššie.
Neviem, celé mi to príde vtipné. Sú tam vlastne všeci odpadlíci, tí neschopní politici čo sú každý rok v inej strane a nikto ich nechce, a potom je tam s nimi Kollár, ktorý nemá čo vo voľnom čase, tak sa rozhodol že im to bude financovať. Tak nejak, alebo sa mýlim? To som len trepol, vôbec netuším a nezaujímam sa o tú stranu, už tie mená ma odrádzajú.
To, že SaS chce spoplatniť školstvo, sú len reči ľudu - stačí si prečítať reakciu SaS - » old.strana-sas.sk/11752... .
Most je strana, ktorý má vcelku všeobecný program. Vzhľadom k tomu, že zastupuje početnú maďarskú menšinu, ju bude zrejme aj adekvátne zastupovať - nie je nič nezvyčajné, keď má 10%-ná menšina zastúpenie v parlamente.
Na Slovensku sa k cirkvi katolíckej hlási cca. 80% obyvateľstva. Taktiež je primerané, ak táto väčšina má svojich zákonodárnych zástupcov. Zhodou okolností, tieto strany patria určite k tomu lepšiemu, čo sa dá na slovenskej politickej scéne nájsť.
mne boli tiez sympaticki hlavne ked povedali ze chcu docielit aby mali zeny taki isty plat ako muzi lenze ked sa nad tym clovek zamysli tak ako to chcu vlastne docielit?
vsetci su rovnaki delia sa akurat na tych ktori si uz nahrabali a tych ktori sa chcu dostat ku korytku aby si nahrabat mohli vid priklad tvoja unia, sas a pod. lebo to je prioritou v politike a nejake smiesne zaujmy statu a ludu...
@kurope Aj ja súhlasím, náboženstvo a politika nejde dokopy !!
@alpynus A ty si kde prosím ťa nabral že s v SR hlási 80 % obyvateľstva ku kresťanstvu ? To je teda dobrá blbosť ! To je ako by si povedal že v Iraku veria v kresťanstvo
@kurope a ake nabozenstva a cirkvi sa tam prezentuju?
predpokladam ze mame slobodu a ked raz som krestan, tak mam pravo hlasovat podla toho v co verim, takisto ako budes hlasovat ty (myslene v parlamente)
a kedze ako ti i @tomas napisal, vacsina SR je krestanska, tak si myslim, ze i tie krestanske myslienky by tam mali mat zastupenie..
vies keby to bolo nutenie niekoho do krestanstva a pokrestancovanie v pohode, ale preco by nemohli presadzovat tie myslienky..
ps: ono v dnesnej dobe by aspon niekto mal zachovavat urcite moralne principy i v politke, je mi luto, ze to nerobi nikto, resp malokto.. ale kdh najviac zo vsetkych
> alebo mi chces povedat ze im lezi na srdci nase dobro?
Väčšine pravdepodobne nie, no nie je vhodné, ak sa všetci hádžu do jedného vreca. Určite sa nájdu aj takí politici, ktorí sa nechcú na politike príliš obohacovať. A tých je dobré voliť.
@32 ok lenze k nim sa mozu pridat aj taki co tam idu preto aby sa obohatili a tak aj mozno pekna idea rychlo skonci...to som tym zhruba chcela povedat ze aj ked sa v kazdej strane mozno najde par "dobrych" tak je tam stale spusta tych co stoja za ...
@turgon dnes bodujes na jednej strane je pravda, ze hoci je krestanov oficialne 80% tych realnych je menej..
ale urcite nie vsetci krestania volia kdh. (dokonca ani ti realni)
@alpynus@32 len chcem podotknut ze podla mojho nazoru Fico nejde za peniazmi a vlastnym obohacovanim sa.
@kurope kdh nabozenstvo do politiky nenosi mozno bojuje za moralne hodnoty, teda aspon by malo :/
- zvyhodnovani? len do tej miery ako su mensiny, ked je vo vladne mensinova strana, len do tej miery ako su podnikatelia, ked je tam strana hajacia ich zaujmy.. tomu sa vravi demokracia, takze vdaka za to
- ok to je logicky argument (mam na to iny nazor, ale konecne ich neodsudzujes len preto, ze maju v nazve "krestanske")
- a toto je taka kravina az to nie je pekne. kde si na to prisiel? si myslis ze ked smera ovlada jedna financna skupina, sdku druha, sas dalsia tak kdh ovladaju "KBS" - konferencia biskupov slovenska?
- to je na dlhu debatu (z mojej strany, kedze nazory na cirkev vacsiny ludi su znacne skreslene)
@johnysheek Preco si myslis ze KDH zachovava najviac moralne principy spomedzi vsetkych stran?
@kurope Tento krat suhlasim s @alpynus , strana Unia je fakt asi to najvtipnejsie co moze byt, ti ludia su neskutocne pochybni. Za vsetko hovori len Boris Kollar, podnikatel ktory ma x nemanzelskych deti a mileniek..o tom aki su Zahradnik a Martinakova je asi aj skoda hovorit...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Akákoľvek strana, kde je Martináková, Záhradník alebo Boris Kollár ( ), je veľmi vtipná.
A v čase vážnych spoločenských a ekonomických problémov Slovenska by som ani nemal chuť voliť niekoho s programom typu "o 100 € vyšší rodičovský príspevok+ šrotovné na byty pre mladé rodiny."
» www.stranaunia.sk/blade/c279/prog...
Parlamentný odpad: ĽS-HZDS, SDKÚ-DS, SMER-SD, SNS, SMK, MOST-HÍD, KDH
žiadne parlamentná strana mi nie je sympatická
HZDS- škoda sa vyjadrovať
SDKÚ- Dzurinda ma dorazil výrokom že v noci pracujú len zlodeji a tým že je to kresťanská strana (tie ja nemusím)
KDH- kresťanká strana
SMER- to isté ako HZDS
SNS- fašisti a ožran na čele (Belousovová je asi najnesympatickejšia osoba na politickej scéne, niekedy mám chuť jej prijebať a z tela vyrvať pečeň)
SMK, MOST- ma)darské strany (odpad)
a zmimo parlamentným strán sa mi neľúbia: SaS (viem že v ankete som za nich hlasoval, ale prehodnotil som názory), SDĽ (príliš ľavicová) ......
Takže to zhodnotím tak že keby mám teraz volebné právo, buď volím ÚNIU alebo Paliho Kapurkovú
Uhm, uhm. A čo pikantné alebo bulvárne ešte o mne vieš?
Ešteže budeš mať volebné právo až o štyri roky, dovtedy sa snáď naučíš uvažovať pragmatickejšie.
V podstate si apriori zavrhol Most len kvôli tomu, že je to "maďarská" strana, kresťanské strany taktiež odmietaš z nejakého tvojho princípu, na SaS ti vadí niečo, čo asi ani sám nevieš pomenovať...
Ale na tejto Únií ti vôbec neprekáža, že je sú v nej viacerí ľudia s veľmi pochybnou (alebo smiešnou) minulosťou a prítomnosťou - už sa o nich písalo vyššie.
kresťanské strany kvôli tomu že náboženstvo nemá čo hľadať v politike
To, že SaS chce spoplatniť školstvo, sú len reči ľudu - stačí si prečítať reakciu SaS - » old.strana-sas.sk/11752... .
Most je strana, ktorý má vcelku všeobecný program. Vzhľadom k tomu, že zastupuje početnú maďarskú menšinu, ju bude zrejme aj adekvátne zastupovať - nie je nič nezvyčajné, keď má 10%-ná menšina zastúpenie v parlamente.
Na Slovensku sa k cirkvi katolíckej hlási cca. 80% obyvateľstva. Taktiež je primerané, ak táto väčšina má svojich zákonodárnych zástupcov. Zhodou okolností, tieto strany patria určite k tomu lepšiemu, čo sa dá na slovenskej politickej scéne nájsť.
ja som za sas
Keď to vravíš ty, tak to tak určite je.
Teba ovplyvňujú konšpiračné teórie, anarchistické hnutia alebo punkáči?
on je ten najmudrejsi na birdzi, a vie o nas vsetko.. premyslam ze najblizsi titul asi dostane on.. som zvedaavy aky
@kurope sdku su podla toho co robia velmi krestnaskou stranou
okrem toho, odmietas apriori krestanske strany, otazkou zostava co take krestnaske ti na nich vadi? cim sa prezentuju, ze si proti nim?
@alpynus A ty si kde prosím ťa nabral že s v SR hlási 80 % obyvateľstva ku kresťanstvu ? To je teda dobrá blbosť ! To je ako by si povedal že v Iraku veria v kresťanstvo
predpokladam ze mame slobodu a ked raz som krestan, tak mam pravo hlasovat podla toho v co verim, takisto ako budes hlasovat ty (myslene v parlamente)
a kedze ako ti i @tomas napisal, vacsina SR je krestanska, tak si myslim, ze i tie krestanske myslienky by tam mali mat zastupenie..
vies keby to bolo nutenie niekoho do krestanstva a pokrestancovanie v pohode, ale preco by nemohli presadzovat tie myslienky..
ps: ono v dnesnej dobe by aspon niekto mal zachovavat urcite moralne principy i v politke, je mi luto, ze to nerobi nikto, resp malokto.. ale kdh najviac zo vsetkych
Nabral som to z oficiálnych štatistík z posledného sčítania ľudu.
Rímskokatolícka cirkev - 68.9%
Gréckokatolícka cirkev - 4.1%
Evanjelická cirkev augsburského vyznania - 6.9%
Reformovaná kresťanská cirkev - 2%
To je viac než 80% ľudí, ktorí vychádzajú z kresťanských dogiem. Môžeš si to popozerať aj sám: » portal.statistics.sk/files/Sekcie/se...
> alebo mi chces povedat ze im lezi na srdci nase dobro?
Väčšine pravdepodobne nie, no nie je vhodné, ak sa všetci hádžu do jedného vreca. Určite sa nájdu aj takí politici, ktorí sa nechcú na politike príliš obohacovať. A tých je dobré voliť.
Čo?
To, či je niekto kresťan alebo nie, závisí od toho, či volí KDH?
Ďalej nevolil by som ich kvôli tomu že plánujú zrušenie interupcií (nechce sa mi vypisovať prečo)
A ďalej preto že by určite zniekoľkonásobili odvody do cirkvi (aj keď to v programe nemajú určite by to urobili)
no a názorna cirkev je samostatná téma
ale urcite nie vsetci krestania volia kdh. (dokonca ani ti realni)
@alpynus @32 len chcem podotknut ze podla mojho nazoru Fico nejde za peniazmi a vlastnym obohacovanim sa.
@kurope kdh nabozenstvo do politiky nenosi mozno bojuje za moralne hodnoty, teda aspon by malo :/
- zvyhodnovani? len do tej miery ako su mensiny, ked je vo vladne mensinova strana, len do tej miery ako su podnikatelia, ked je tam strana hajacia ich zaujmy.. tomu sa vravi demokracia, takze vdaka za to
- ok to je logicky argument (mam na to iny nazor, ale konecne ich neodsudzujes len preto, ze maju v nazve "krestanske")
- a toto je taka kravina az to nie je pekne. kde si na to prisiel? si myslis ze ked smera ovlada jedna financna skupina, sdku druha, sas dalsia tak kdh ovladaju "KBS" - konferencia biskupov slovenska?
- to je na dlhu debatu (z mojej strany, kedze nazory na cirkev vacsiny ludi su znacne skreslene)
@johnysheek ty tiež, ma prekvapuje že máš 11 rokov
ps: to ze nieco plati "vacsinou" neznaci ze to plati vzdy a vsade (a hlavne uplne bez vynimiek)
volis ludi, ktorym veris a presadzuju zaujmy o ktore ti ide. das hlas tomu, kto si myslis ze ma sancu a ze to najlepsie splni ..
@kurope Tento krat suhlasim s @alpynus , strana Unia je fakt asi to najvtipnejsie co moze byt, ti ludia su neskutocne pochybni. Za vsetko hovori len Boris Kollar, podnikatel ktory ma x nemanzelskych deti a mileniek..o tom aki su Zahradnik a Martinakova je asi aj skoda hovorit...
@lordjogi moj nazor, nie ze by sa to dalo zmerat
proste a jednoducho, je to nieco co si myslim a neviem a vlastne ani enchcem to nejak racionalne zdovodnovat..
je to to ako kto na mna vplyval a vplyva.. co o kom viem ci neviem a tak..
to nie je v zmysle je to tak a hotovo pretonechapem preco sa ma to pytas a stale dokola a co tym chces dosiahnut..