Mam taký mensi problemik - stratila som obciansky preukaz. Nemam s týmto skusenosti, preto neviem, co vsetko budem potrebovat pri vybavovani noveho a kolko to bude stat. Googlenim som našla len niekolko rokov stary clanok, ktorý mi velmi nepomohol. Kto ma
tiež som nedávno musela riešiť nový občianský... musíš ísť v prvom rade stratu nehlásiť na polícii v okolí, kde si ho stratila, pretože by ho mohli zneužiť... Potom sa pôjdeš dať odfotiť na polícii čo je niekde pri technike, neviem ti bližšie povedať, ale na polícii ti povedia presne... Stojí 16,50. Odfotia ťa a potom ti do 30 dní pošlu SMS že si ho máš prísť vyzdvihnúť
a netreba nic ine len rodny list... lebo google nasiel cosi v zmysle, že
potvrdenie o hlásení trvalého pobytu vydané príslušným orgánom; potvrdenie sa nevyžaduje, ak tento príslušný orgán zaznamenal priamym vstupom do registra obyvateľov Slovenskej republiky údaje o aktuálnom trvalom pobyte občana,
@sandy114 tak choď tam kde bývaš a povedz že tam si svoj občiansky videla naposledy:p aaaale neviem koľko budeš platiť ty, teraz som si uvedomila že to sa asi platí niečo viac keď ho stratíš, lebo mne ho ukradli aj s peňaženkou....a potom ti dajú taký papier čo budeš zatiaľ používať miesto op. btw aj ja sa teším na tú trestaneckú fotku
strata ťa vyjde stále rovnako ako vybavovanie nového (napr pre zmenu bydliska...) 17 € si priprav a fotku ako za mládi myslím že teraz ťa tam aj dokonca sfotia
@klaudiqaaa jedneho jedineho chalana som videla na tom preukaze že vyzeral dobre... sice na vodicaku, ale to sa tak isto robi... a aj ten dilino, isiel tam po opici s kruhami pod ocami a zmokol po ceste ... ja možem aj hodinu stat pred zrkadlom a budem vyzerat ako trestanec ... ale diky za rady...
ja som stratila uz v septembri a odvtedy som tam nebola, ale uz pojdem len sa trochu bojim, ze ma zjebu jak psa, ze som neprisla skor... a tiez neviem, kde som ho stratila, v takej opitosti by to nevedel snad nikto, ale to im tam asi hovorit nebudem
@sandy114 ahoj, prv som ti chcel napísať TS-ku, keď že sa tak trocha už poznáme, no napíšem to tu. Budeš potrebovať rodný list, nejaký aj iný doklad s fotkou ak máš(to len tak pre istotu, keby pýtali, či si to ty) a bohužiaľ ťa nepoteším, ale budeš potrebovať aj peniaze(do 20€). Presne pred rokom som stratil aj ja, no presnú sumu ti nepoviem(cca. 500Sk), lebo si ju už nepamätám. Hlavne si dávaj potom už pozor na OP, lebo ďalšie straty ťa vyjdu už poriadne draho. Vybavovať to choď rovno, tam kde sa robia doklady k úradníkom(pasy, OP, atď), nemusíš nikam inam chodiť(čiže ani fízlov stretnúť nemusíš, pokiaľ nechceš ), zbytočná strata času.
@bress kamarat, ktoremu ukradli, hovoril, ze musel aj on platit 16,50 myslim, ale o to nejde, len sa bojim co mi povedia, ze preco som neprisla hned, ale teraz po 3 mesiacoch..
@matheusko hej tuto stranku som nasla, dozvedela som sa vsetko o nasnimani tvare bezvladneho, lebo tych je na slovensku viac ako tych ktorym je obciansky odcudzeny alebo strateny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ale dnes kamarát hovoril, že platil 13euro.. ale neviem či stratil, alebo mu ho ukradli
moj problem je ten, že možem ist až v utorok lebo furt robim..
potvrdenie o hlásení trvalého pobytu vydané príslušným orgánom; potvrdenie sa nevyžaduje, ak tento príslušný orgán zaznamenal priamym vstupom do registra obyvateľov Slovenskej republiky údaje o aktuálnom trvalom pobyte občana,
tu cast, že kedy sa nevyžaduje nejako nechapem
a normalne chod na fizelnicu, ze si stratila, tam ti daju papier a poslu ta na okresny urad policajny.
. . . ved goog pozna odpoved. Len treba vediet ako hladat. Vsetko je aktualne na linku hore
» www.upvs.gov.sk/Portal/sk/Defau...
. . . ono to tam niekde je, len mne sa to uz nechce citat a hladat