Ahojte,som maturantka a podala som si prihlášku na 2.kolo STU FCHPT v BA- CHEMAT chémia ,medicínska chémia. Zaujímalo by ma či je 100% že ma príjmu keď tam uvadzaju (bez prijimačiek) totiž to prijali ma na inú VŠ a tam mám poslať návratku do 4.júla no z S
ak tam planuješ aj ostať a neprestupiť napriklad o rok na inu školu, to znamena ak si robila prijimačky niekde a nevzali ťa, a o rok chceš skusiť zase, maš jedno na aku pôjdeš...ale ak chceš tam aj dokončiť, STU veľa ľudi neodporuča...je to veľmi naročna škola, veľke sita, malo z prijatych ju dokonči...a ak si nematurovala z fyziky, matiky ani chemie, všetky tieto predmety tam su a ak nemaš dobry zaklad, neviem či to zvladneš tu naročnosť...moj nazor
@mojdedo no ja neviem, neštudujem tam, hoci prihlašku som mal ale z počutia inych a aj z počtov absolventov oproti počtu prijatych usudzujem vačšina ľudi tvrdi, že je to tam extremne naročne a verim tomu, keďže technika nie je nikde jednoducha a kombinacia matika, fyzika a chemia musia byť naročne
@mojdedo no, niekto ma na to ako sa vravi bunky, rozumie tymto predmetom a potom o nie je naročne keď ma matematicku logiku lebo je to škola, na ktorej sa s biflenim ďaleko nezajde...asi si jednym z tych, ktori to "matematicke" myslenie maju
Ďakujem pekne za odpovede,zlý výber strednej(rodičia vyberali) mat-fyz-chem ma baví chodím na doučovania a myslím že by som náročnosť školy zvládla. Tak dúfam že ma zoberú lebo keby nie a zostanem bez VŠ na rok to by ma ocinové zlé pripomienky hnevali, a stratiť rok nechcem.
@becrux skor ide o to, ze fchpt berie vsetko (kvoli prachom), aj podpriemernych, ktorych samozrejme vykopnu.. a tí potom robia tých strašiakov a robia zlé meno... skola tym ide sama proti sebe co sa toho mena tyka a proti VS pedagogom, ktori maju potom 300% pedagogicke uvazky, kedze je 900 prvakov miesto 300... a potom nestihaju robit vyskumnu cinnost a na poradach su zjebavani za to, ze nerobia kvalitnu vedu... ale to vina tých kokotov tam hore...
Máš pravdu ohľadom tých penízkú veľa si vypýtajú :/ ale majú rozum kto by si nevypýtal ak vie že môže... Myslím že to risknem ten štud.program by som sa rada učila
@mojdedo ano, to je jasne...vačšina ľudi si fchpt dava ako taku poistku, ak sa nedostanu inde(priznam sa, bol to aj môj pripad ) a to len preto, že beru každeho...hoci škola to určite jednoducha nie je, ono zvladnuť sa to da no...a za tych čo vezmu dostanu prachy od štatu ale keď ich potom dosť povyhadzuju, tak v podstate len za 1, maximalne 2 roky ich dostanu takyto system nie je až tak dobry...ľudia sa tešia, že su na vyške a netušia, že do roka ich vykopnu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov