Zas raz téma kam na výšku? viem viem blbé, je tu toho veľa,načo to tu pišeš,pozri si staršie fóra, verte či nie pozrela som si ale nenašla som čo som hľadala..no a tak by som sa chcela spýtať či sú tu nejaký ľudia ,k torí študujú me
ono ide o to ,že ja ešte nvm či ma chemia bavi lebo u nas v škole pri nasej komunistickej profke nemaš šancu dozvedieť sa čo sa učiš....a to mam z chemie 1...psycho
ale, všetko sa dá, ked sa naozaj chce a maká sa na tom.
ja mám na medine kamarátku a žije normálny život, je pravda že majú veľa učenia a bifľovania - a to nijako nezazlievam, však tam ide o životy. cez skúškové je to dosť pojeb, no. preto by to podľa mňa mali študovať len ľudia, čo to naozaj chcú.
ani mňa nebaví vôbec chémia a idem na medicínu (teda bodaj by som išla )
ide o to, či to naozaj chceš. ja som si povedala, že seriózne chcem a teraz budem robiť všetko preto, aby mi to aj ozaj vyšlo. nemám rada chémiu, ani fyziku ale proste zvládnem to, lebo ozaj CHCEM byť lekár
tak vždy som z nej mávala jednotky, ale nikdy ma nejak extra nebavila a ťažko sa mi to učilo, ale tento rok je to zatiaľ nejak v pohode, proste ide len o to, aby si si k tomu sadla a prinútila sa aj keď ti to možno nie je dvakrát príjemné.
ani neviem, asi najskôr brno (možno praha, ale pochybujem), ale dám si aj bratislavu. a všeobecné lekárstvo
ahoj, no ja som na medine, chemiu neznasam, ale myslim,ze ak nieco velmi chces,tak to dosiahnes a na druhej strane vzdy sa najde nieco,co budes neznasat,ale ak sa chces prekopat az k cielu,musis zmaknut aj veci nenavidene
chemiu v pohodke v stvrtaku dobehnes si myslim,ale na medine este bude chemia a aj biochemia a tie sa nedaju porovnat s chemiou na gympli co sa tyka narocnosti takze sa toho nezbavis
no a co sa tyka samotneho studia? cez semester je to vcelku v pohodke, ja osobne napr stiham aj tanecnu, citam svetovu lit. , chodim normalne von s kamaratmi, aj ked ucenia je samozrejme omnoho viac v porovnani s ostatnymi ..
no a skuskove? no sex,no boys,no drugs,no friends..just studyin.. s deficitom spanku, kruhami pod ocami ,neustalym tlakom a pod stresom s tym,ze ta v pohode vyhodia ,aj ked vlastne vsetko vies... ono na tie skusky sa treba naucit neskutocne kvantum uciva a nie je to tak,ze sa naucis a povies to vlastnymi slovami, musis sa vyjadrovat odborne a presne....asi tak.
to Izzzy: v cesku je mozno kvalitnejsie studium, ale zas o to narocnejsie. ci je tazke studium v cestine, hmm, to je asi dost individualne ako komu sadne cestina,ale kazdopadne pocas studia na mednie na slovensku sa ceskym kniham nevyhnes ( vsetci moji kamarati studujuci medniu v cesku by radsej menili za slovensko )
Ja by som tiež chcela ísť na medicínu.Dá sa to zvládnuť,aj keď niesom totálny bifľoš?A ako to vlastne je?Keby som chcela byť chirurgičkou tak aký je postup?
ja tiez nie som biflos a zatial som tu ako to je? studujes 6rokov,(pripadne viac,co je na medine bezne si myslim), po uspesnych statniciach mas titul MUDr. co znamena,ze si vseobecny lekar-si nic. potom musis mat dvojrocnu prax a urobit si atestaciu- tj.pokracujes v studiu popri praci. byt zenou- chirurgickou je tazke: 1. casto uprednostnuju skor muzov 2. je to namahave-stat na operacke dlhe hodky s rukami zdvihnutymi, bez jedla si vyzaduje dobru telesnu kondiciu 3. narocne aj na vedomosti (chirurgia je jedna z najnarocnejsich medicin. pofesii vobec ) 4. velmi velka zodpovednost,...
este netusim, uvidim, co ma na klinike najviac oslovi ...teraz to nejak neriesim, hlavne je dostudovat. a uplne najlhavnejsie prezit prave prebiehajuce skuskove...
@Dellik vies ja sa rozhodujem medzi pravom a medinou..jasne velky rozdiel..ale noska dejak biola mi celkom idu...druha vec coho sa bojim su prijmacky...a este fyzika lebo tu neznasam co je zcasti zasluha profesora...a inak kde si na medine?..dneska som si pozerala knihu co chceli na prijmacky do brna v roku 2003 hej trosku historicke ale bola dost tenucka a niektore veci som tam vedela hned...cize to nebolo take zle..no nvm....
@Tysha ja tiez..chemia dokopy nwm co je a mam jednotku lebo ona nam dava take testy ze iba sa naucit...proste nic dokopy nevieme z praxe alebo ako to nazvat..cista bieda...ani zosity nemame len dava papiere na ktorom je toho na nic vela...no naopak biolu mam skvelu...a zaroven ma bavi aj noska aj dejak..cize rozmyslam medina pravo...ach jaj
ja som bola temer do konca 3.ročníka rozhodnutá, že idem na právo (tiež ma baví náuka a dejepis, ale nevedela som si predstaviť, že by som sa tomu venovala aj v praxi), potom mi nejak ruplo a proste zariskovala som (u nás sa vo 4.ročníku učia LEN maturitné predmety).
a zatiaľ ma to až tak netankuje, lebo sa neučím, ale od januára začínam
a keď sa nevieš rozhodnúť odporúčam ti pokúpiť si voláke testíky príp medicínske knižóčky nech vidíš a možno ťa to veľmi rýchlo prejde
ale zase ak nie tak začni študovať chémiu po nociach, príp sa prihlás na nejaký kurz.
@Tysha nehe to nemyslis s tym pravom vazne?ja tiez do tretiaku proste pravo...noska dejak moje predmety..a zrazu ma pochytila biola ludske telo a take srandy...a neviem co to domna voslo tak som teraz na vááážkach...a pocuj ake knižočky si napr myslela?
no ja mam spoluziaka,kt. maturoval z dejaku a nosky a ucil sa na prijimacky na pravo aj na medinu a na pravo ho nevzali nakoniec
prijimacok sa neboj, tym si musi prejst takmer kazdy a ak sa nepodari tento rok,tak stale je este cas skusit neskor
fyziku ti pokial viem, na slovensku medinu netreba a aj biofyza na medine je o inom ako na strednej , iba ak by si chcela ist do ciech, ale tak napr fyziku na prijimacky do brna sa da naucit z testov(sa zamerias len na urcite state,nie nabiflit odpovede,lebo zvyknu trochu menit cisla a tak) ,
prijimacky do brna su lahke a neva ze kniha je stara,oni to moc nemenia
ja som ale rada,ze som na slovensku a som v BA tak drzim prsty
@Dellik V BA? a ako ti tam je? Co som sa s par ludmi rozpravala tvrdia ze najlepsie je v martine...a potom v čechach...ale to je asi uhol pohladu...od prava ma vela ludi odradza takymi blabolmi ako ze pravnikov je vela a nemaju sa kde realizovat..no ja si myslim ,že ked si v niecom dobry tak sa niekde uplatnis a nemusis byt pravnik mozes byt sudca,notar,atd...a inac ake sa ti zdali prijmacky do BA? ťažke?
no pokúpiť si test, čo vydávajú jednotlivé školy a ja mám napr aj knihy, z kt. čerpali pri zostavovaní testov + nejaké ľudké telo a pod.
ono treba sa hlavne naučiť všetko čo je v testoch a proste pri správnej konštalácii hviezd spravíš. a inak tej fyziky je dosť, vôbec nie je pravda, že len kúštik (teda do čiech).
a ja som zas z viacerých zdrojov počula, že najnáročnejšie prijímačky sú do brna.
@23 nie nie ja som teraz tretiačka ale nas tento tyzden stresovali ze kde chceme ist tak som začala trochu mysliet a nejako som to nedomyslela no ked uz vravis o tom Brne videla som dneska otazky z roku 2003 a nebolo ich nejako vela..taka nejake tenka knižočka..a take veci ako impedancia a potom biocenoza...no ale nevidelo som to dlho takze neviem pvoedat ci to bolo ťažke alebo nie...hmmm hmmm nevies nieco o Karlovke?
24:no mne je v BA fajn , vraj je aj v martine dobre, na martin su rozne nazory. v cechach sa vseobecne studuje tazsie-to mi potvrdilo viacero ludi-medikov. no a pravo,tak ti co ta odradzaju maju pravdu, vies ono nie je zivot len o tom ,ze si dobry, musis mat aj stastie,lebo dnes je vela takych,co makaju a su dobri,tazka konkurencia a vseobecne je teraz zname,ze lekari maju lepsiu prespektivu ako pravnici, i ked s pravom sa da uplatnit v roznych profesiach, s medicinou len v medicine..
prijimacky do BA boli pre mna najlahsie zo vsetkych,co som absolvovala.
23: no co si ja pmatam, tak prijimacky do brna neboli tazke, ani ta fyzika. do prahy je to asi vseobecne najnarocnejsie,tam je toho viac a aj viac fyziky. a skola velmi tazka.
@25 ja som rozmyslala Martin..ale ked tak rozmyslam v BA sa mi zda aj lepsie mesto trošku študentskejsie a trosku dalej od domova... ...no to zalezi aj na tom kam ma zoberu
26: tak rozhodnutie je len na tebe. chod si za svojim.je uz na tebe ci pravo ci medina ci cokolovek ine. my tak niekedy so spoluziakmi rozmyslame aka je to skoda, ze sa neda ukazat stredoskolakom,ako take skuskove medika vyzera v reale, resp ze by si to mohol aspon kusok nejako zazit predtym,nez sa tu dostane... nechcela by som to vsetko od zaciatku asi uz zazit este raz, takze ani nejako velmi nepodporujem ludi,kt. rozmyslaju nad medinou,lebo je to fakt drina. ved uvidia, ked uz budu v tom a nebude cesty spat
inak ja som si na BA nemohla zvyknut,mi prislo ako take chladne chaoticke mesto, kde ludia ziju prilis rychly zivot a neuzivaju si,ale asi mozno aj preto,lebo v case nastupu na vysku je vlastne jesen..dni kratke, skora tma ,von zima a taak, ale teraz sa mi uz paci,je tu vela moznosti ako a kde stravit volny cas
@27 hmm ciže ty by si uz na medinu nesiel?...vies vravi sa ze tam chodia najväcsi biflosi ale ja si to moc nemyslim...hmm a inac aky bol prvykrat na pitevni?
no spat na zaciatok urcite nie. co sa vravi ma nezaujima a v pitevni je super (ako nie som uchylna alebo co, ale je to fakt zivotny zazitok a predsa len sa lahsie uci nieco,co vidis a vies si predstavit,ako nieco z obrazka alebo nieco, co sa neda vidiet )
31: na zaciatku? ako studia ci v pitevni? studia- zvyknut si na system a otukat sa a v pitevni ?,hmm, neviem, asi zvyknut si na dlhe statie,lebo vyucba tam trva niekolko hodin a malo miesta na sedenie prip. len take tie anatomicke stolicky-trojnozky bez opierky no a este sa naucit rozoznat cievy od nervov a sliach napr.lebo sa to niekedy dost na seba podoba + aplikovat vedomosti z knih a obrazkov do realu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
@neway deportuj sa a daj tú svoju historku čo ma desí
ja mám na medine kamarátku a žije normálny život, je pravda že majú veľa učenia a bifľovania - a to nijako nezazlievam, však tam ide o životy. cez skúškové je to dosť pojeb, no. preto by to podľa mňa mali študovať len ľudia, čo to naozaj chcú.
ide o to, či to naozaj chceš. ja som si povedala, že seriózne chcem a teraz budem robiť všetko preto, aby mi to aj ozaj vyšlo. nemám rada chémiu, ani fyziku ale proste zvládnem to, lebo ozaj CHCEM byť lekár
tak vždy som z nej mávala jednotky, ale nikdy ma nejak extra nebavila a ťažko sa mi to učilo, ale tento rok je to zatiaľ nejak v pohode, proste ide len o to, aby si si k tomu sadla a prinútila sa aj keď ti to možno nie je dvakrát príjemné.
ani neviem, asi najskôr brno (možno praha, ale pochybujem), ale dám si aj bratislavu. a všeobecné lekárstvo
chemiu v pohodke v stvrtaku dobehnes si myslim,ale na medine este bude chemia a aj biochemia a tie sa nedaju porovnat s chemiou na gympli co sa tyka narocnosti takze sa toho nezbavis
no a co sa tyka samotneho studia? cez semester je to vcelku v pohodke, ja osobne napr stiham aj tanecnu, citam svetovu lit. , chodim normalne von s kamaratmi, aj ked ucenia je samozrejme omnoho viac v porovnani s ostatnymi ..
no a skuskove? no sex,no boys,no drugs,no friends..just studyin.. s deficitom spanku, kruhami pod ocami ,neustalym tlakom a pod stresom s tym,ze ta v pohode vyhodia ,aj ked vlastne vsetko vies... ono na tie skusky sa treba naucit neskutocne kvantum uciva a nie je to tak,ze sa naucis a povies to vlastnymi slovami, musis sa vyjadrovat odborne a presne....asi tak.
to Izzzy: v cesku je mozno kvalitnejsie studium, ale zas o to narocnejsie. ci je tazke studium v cestine, hmm, to je asi dost individualne ako komu sadne cestina,ale kazdopadne pocas studia na mednie na slovensku sa ceskym kniham nevyhnes ( vsetci moji kamarati studujuci medniu v cesku by radsej menili za slovensko )
ja som bola temer do konca 3.ročníka rozhodnutá, že idem na právo (tiež ma baví náuka a dejepis, ale nevedela som si predstaviť, že by som sa tomu venovala aj v praxi), potom mi nejak ruplo a proste zariskovala som (u nás sa vo 4.ročníku učia LEN maturitné predmety).
a zatiaľ ma to až tak netankuje, lebo sa neučím, ale od januára začínam
a keď sa nevieš rozhodnúť odporúčam ti pokúpiť si voláke testíky príp medicínske knižóčky nech vidíš a možno ťa to veľmi rýchlo prejde
ale zase ak nie tak začni študovať chémiu po nociach, príp sa prihlás na nejaký kurz.
všetko sa dá
prijimacok sa neboj, tym si musi prejst takmer kazdy a ak sa nepodari tento rok,tak stale je este cas skusit neskor
fyziku ti pokial viem, na slovensku medinu netreba a aj biofyza na medine je o inom ako na strednej , iba ak by si chcela ist do ciech, ale tak napr fyziku na prijimacky do brna sa da naucit z testov(sa zamerias len na urcite state,nie nabiflit odpovede,lebo zvyknu trochu menit cisla a tak) ,
prijimacky do brna su lahke a neva ze kniha je stara,oni to moc nemenia
ja som ale rada,ze som na slovensku a som v BA tak drzim prsty
no pokúpiť si test, čo vydávajú jednotlivé školy a ja mám napr aj knihy, z kt. čerpali pri zostavovaní testov + nejaké ľudké telo a pod.
ono treba sa hlavne naučiť všetko čo je v testoch a proste pri správnej konštalácii hviezd spravíš. a inak tej fyziky je dosť, vôbec nie je pravda, že len kúštik (teda do čiech).
a ja som zas z viacerých zdrojov počula, že najnáročnejšie prijímačky sú do brna.
ale do ba je z chémie požehnane príkladov zas
prijimacky do BA boli pre mna najlahsie zo vsetkych,co som absolvovala.
23: no co si ja pmatam, tak prijimacky do brna neboli tazke, ani ta fyzika. do prahy je to asi vseobecne najnarocnejsie,tam je toho viac a aj viac fyziky. a skola velmi tazka.
inak ja som si na BA nemohla zvyknut,mi prislo ako take chladne chaoticke mesto, kde ludia ziju prilis rychly zivot a neuzivaju si,ale asi mozno aj preto,lebo v case nastupu na vysku je vlastne jesen..dni kratke, skora tma ,von zima a taak, ale teraz sa mi uz paci,je tu vela moznosti ako a kde stravit volny cas
študujem
v ba a som spokojná (zatiaľ)