@nenay Akademicky semester, vseobecne anglictina, co povies na to? Ozvi sa mi prosim v TSke, ak si skusenejsia, tak sa mi bude omnoho lepsie s tebou komunikovat
@gymnazista Súhlasím. Ja som som sa tiež nevedela rozhodnúť medzi Oxfordom a Camridgeom. Ale mám lektora, čo je z Camridgeu a povedal, že je to malé mesto, takže sa tam nudne žije. Ale možno ako zahraničný študent by si vnímal inak. Keď už spomínaš certifikáty, ak tam pôjdeš, nakop ich za mňa do zadku, lebo im neskutočne dlho trvá, kým zverejnia výsledky .
@kofolavsrdci No, na druhej strane, ak tam ides za studiom, tak tento aspekt imho az tak nepocitujes (societies je tam dost, a trimestre su velmi "nahustene", cize ked tam si, tak proste makas a skoro nestihas vnimat co sa deje okolo . Ale verim tomu, ze ak tam ides za nejakou pracou, tak to moze zavazit viac.
Tie mestá v Anglicku niesu zlé ale osobne by ma viac lakala Amerika, samozejme ze v UK je taka ta cistejsia anglina ale v amerike mi to pride stylovejsie zadalsie neviem co tu riesite ze to je bližšie domov, co bude kazdy piatok chodit domov na vikend ?? A pocasie v LA je urcite lepsie ako v uprsanom anglicku a zas tam iste naberies tak viac tich zivotnych skusenosti mimo skoly... no a ak by sa ti jednalo viacmenej len o skolu tak jednoznacne UK
Osobne by som šla do USA,lebo v UK som už bola mnohokrát,ale volila by som USA aj keby to tak nebolo, pretože myslím,že do USA sa človek tak ľahko nedostane
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
mňa len rozosmiala tvoja formulácia, btw, to si necháš v takýchto veciach radiť od cudzích ľudí na nete?
ak by šlo o mňa tak USA
tak Cambridge taktiez bohaty studentsky zivot, historia je taka, ze z tohto mesta pochadzaju medzinarodne skusky ako je FCE, CAE, CPE a ine..
Oxford na druhej strane bohaty studentsky zivot a mesto zname svojou knihtlacou.. knihy, temy a ine koluju po celom svete z toho mesta..
Je tazke sa vybrat, je to vazne kvalita
ale samozrejme ak ti ide o samotné štúdium, tak to by som volila Cambridge, lebo mi je proste sympatickejší ako Oxford
+to máš bližšie domov
+pitie od 18
+krajšia angličtina(mne sa tá britská omnoho lepšie počúva ako americká)
Ale to zalezi. Co presne tam ides studovat?
a osobne do ameriky sa bojim ist, amerika je pre mna ako iny svet