Ahojte! Chcem sa opýtať či máte niekto skúsenosti so súdným konaním v Rakúsku? Mala som autonehodu vo Viedni a druhému vodičovi som spôsobila trvalé zdravotné problémy. Na vine ale bol on (komplikovanú situáciu teraz nechcem opisovat), hlavne že mám video
Zožeň si právnika na SK, spýtaj sa na odbornú radu niekoho. Obraciať sa na Birdz s takýmito záležitosťami nie je najvhodnejšie. Pohľadaj si nejakú advokátsku kanceláriu a telefonicky sa opýtaj. Hlavne si pozisťuj poplatky a zisti si kto preplatí trovy v prípade tvojej výhry. Nie, že kvôli niekomu budeš musieť vysoliť xy peňazí.
a viedenská polícia to ako uzavrela ?
vyšetrovanie (ak už skončilo), aký verdikt?
a co pzp, poistovna, poistky aké?
hm "trvalé zdrav.problémy" ?aké
mno nvm, ale jako sa to vobec dá, hnat to nejako moc rýchlo v beztak permanentne upchatích cestách a hlavních tahoch Viedne.. (asi kus rýchlejšie, jako ste (asi obaja) mali ist, inak by z toho bol max. tukanec a pokrčené plechy, a by to nemalo také trvalé zdrav.následky..)
nvm len odhadujem
@lyterka tak ako u nás to je prepláca ten kto prehrá preto ak žalovať tak s čo najväčšou istotou výhry daného sporu.
Aj ja práve zvažujem či ísť do súdneho sporu s jedným predajcom topánok. JOHN GARFIELD proste hrúza neuznali mi reklamáciu čo mi mali jednoznačne uznať a 70€ vrátiť alebo vymeniť topánky. Aby sa mi po 5 mesiacoch rozpadli tenisky Všetko poodlepované, lúpe sa povrch, deravá podrážka. Vraj užívaním. A pritom som to mal možno 3 dni v týždni aj to na chodenie po meste. A vraj je to moja chyba. Tak nevedela mi vysvetliť tak predavačka čo sa robí s obuvou. Lebo ak si kúpim obuv môžem ju vôbec nosiť? Či ju mám mať vystavenú vo vytrínke?
len na okraj veci, palubná kamera je v Rakúsku a v Nemecku zakázaná, takže miesto toho aby ti ten videozáznam pomohol, dostaneš za to pokutu a dosť vysokú.
moj foter mal v rakusku kedysi davno buračku tiež nebol na vine,nabural donho čelne ožraty rakusky colník ktorí sa vracal zo svojej rozlučky so slobodou(ten bol na mieste mřtvy)musel mať rakuskeho právnika ale neviem či si ho musel zaplatiť alebo mu bol prideleny
ja mam podobnu zramoval ma kamion ktory vosiel do protismeru ale bolo to na horskej ceste kamion si odstrikoval prec hoci spz som stihol zapametat ale nemam svetka ze sa to vobec stalo hoci kamion tam nemal co robit no tak neviem asi ma ufo naburalo
@egon nahravacia kamera je "zakazana" (ano, nemozes len tak zverejnovat videa z nej, kvoli ochrane osobnych udajov, ako pisal @erjedna ), ale zaznam z nej sa moze pouzit na sudne konania/pravne ucely, ak osoby a spz-tky aut, ktore niesu zainteresovane, su vycenzurovane
@egon hmn.. a vidíš, v Rusku zas naopak, prikázaná dokonca
(..ak sa nemýlím)
..alebo len "velmi silne doporučená" - práve kvoli vyšetrovaniu doprav.nehod - rozsúdenie miery zavinneia, a vina / nevina..
@katarina025 treba kontaktovat PRAVNIKA ! to su trochu vaznejsie veci... poznam jedneho ktory je podla mojich skusenosti celkom sikovny a nieje drahy , je z NR ( dam ti kontakt do SS ak chces)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
vyšetrovanie (ak už skončilo), aký verdikt?
a co pzp, poistovna, poistky aké?
hm "trvalé zdrav.problémy" ?aké
mno nvm, ale jako sa to vobec dá, hnat to nejako moc rýchlo v beztak permanentne upchatích cestách a hlavních tahoch Viedne.. (asi kus rýchlejšie, jako ste (asi obaja) mali ist, inak by z toho bol max. tukanec a pokrčené plechy, a by to nemalo také trvalé zdrav.následky..)
nvm len odhadujem
+ a tiež hlavne v prípade prehry..
Aj ja práve zvažujem či ísť do súdneho sporu s jedným predajcom topánok. JOHN GARFIELD proste hrúza neuznali mi reklamáciu čo mi mali jednoznačne uznať a 70€ vrátiť alebo vymeniť topánky. Aby sa mi po 5 mesiacoch rozpadli tenisky Všetko poodlepované, lúpe sa povrch, deravá podrážka. Vraj užívaním. A pritom som to mal možno 3 dni v týždni aj to na chodenie po meste. A vraj je to moja chyba. Tak nevedela mi vysvetliť tak predavačka čo sa robí s obuvou. Lebo ak si kúpim obuv môžem ju vôbec nosiť? Či ju mám mať vystavenú vo vytrínke?
(..ak sa nemýlím)
..alebo len "velmi silne doporučená" - práve kvoli vyšetrovaniu doprav.nehod - rozsúdenie miery zavinneia, a vina / nevina..
Popravde ani sa o to nezaujímam, len som tú informáciu o zákaze počul tak som ju posunul ďalej