Ja si myslím, že by sa o tejto téme malo diskutovať.Napríklad by sme mohli dôjsť k záveru, že budeme popravovať len recidivistov. Je tam 0 pravdepodobnosť, že popravíme nevinného.
no neviem,...predstavte si ze niekoho popravia a po rokoch sa zisti ze to bol omyl...no nechcela by som byt na sudcovom mieste... a tiez si myslim ze niekoho usmrtit nie je primerany trest,aj tak to uz nikomu nepomoze..
@cjubou V minulosti bol prípad, keď chytili vodcu teroristov a dali mu doživotie. Za niekoľko týždňov uniesli teroristi lietadlo a ako požiadavku mali prepustenie ich vodcu.
Vodcu prepustili a ľuďom v lietadle sa nič nestalo.
Za niekoľko rokov chytili znova ich vodcu a dali mu trest smrti...
S tým 100% súhlasím a preto si myslím, že o tom treba aspoň diskutovať.
odkiaľ mame pravo vraždiť vraha? ved sa tým stávame vrahmi. doživotie. kto to bude financovat nie je dostatocny argument pre to, aby sa niekto stal vrahom vraha. neexistuje ziadny dostatočný argument. aj keby zavraždil neviem koho a neviem koľko ľudí. chceme odsudit vraždu či vraždy, ale pri vykonávaní trestu sa tvárime, ze sme spravodliví. nie je potom spravodlivý ten vrah, ak vrazdil, pretoze niekto zavrazdil jeho brata, rodiča, kamaráta?
Nie, život by som sama nikomu nevzala a nemôžem chcieť od iného, aby to urobil za mňa, čo i len v mene spravodlivosti. Čo je to za spravodlivosť? Smrť je smrť. On zabil a za to ho ja zabijem? To je pomsta, nie spravodlivosť.
Jedno je zúriť, hnevať, byť bezmocný, nešťastný a druhé stať sa tým čím pohŕdam. A pohŕdam každým kto vezme život. Či už svojou bezohľadnosťou alebo nepozornosťou. Jedno je náhoda a druhé úmysel...sú aj iné tresty...smrť nie je vždy to najhoršie.
@18 to nieje pravda... trest smrti znamena ze sa zakon posunie trochu vyssie...kazdy kto spachal nejaky zlocin musi byt potrestany bezohladu nato ake je to smutne...ked niekto zabije nevinneho cloveka pripada ti to za trest ze dotycny bude sedet v base a bude zit za nase dane? pripada ti to voci tomu cloveku spravodlive? ja si myslim ze nie a ak to bereme z ekonomickeho hladiska nemuseli bysme na tych najhorsich veznov davat prachy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
okrem toho, v Európe je to už pekne dlho oficiálne zrušené so súhlasom väčšiny
Vodcu prepustili a ľuďom v lietadle sa nič nestalo.
Za niekoľko rokov chytili znova ich vodcu a dali mu trest smrti...
S tým 100% súhlasím a preto si myslím, že o tom treba aspoň diskutovať.
možno treba, možno nie
môj názor to každopádne nemení
z novými metódami dokazovania prichádzajú nové metódy falšovania
a keď to máš s tými trestami tak dobre vymyslené, tak povedz, kto by ich vykonával a dohliadal na "spravodlivosť" - prihllásil by si sa?
Jedno je zúriť, hnevať, byť bezmocný, nešťastný a druhé stať sa tým čím pohŕdam. A pohŕdam každým kto vezme život. Či už svojou bezohľadnosťou alebo nepozornosťou. Jedno je náhoda a druhé úmysel...sú aj iné tresty...smrť nie je vždy to najhoršie.