Mam otazku, studoval tu niekto vo Svedsku ? na vyske ? lebo ma zaujima ake je to oproti nasim vysokym skolam, ci je to tazsie, ci sa to da zvladat, konkretne medicina ale kludne piste aj ked ste tam studovali aj nieco ine, ci uz cez erazmus alebo ste si p
Vysoke skoly tam funguju inak, ako nase a co som pocul, su casto o dost lahsie a zvladatelnejsie. Na druhej strane su aj ovela viac prakticky zamerane a nedrtis sa 2000 stran teorie zbytocne, ale je to hned prepojene s praxou. Kamarat na neurobiologii vravel, ze oproti Nemecku kde studoval predtym, je to tam ako pre debilov.
Inak su svedi pomaly najviac multi-kulti krajina, na cudzincov su tam zvyknuti. Na nervy im studenti z Europy urcite nelezu, resp. maju tam taku imigracnu vlnu, ze teba by tam nikto neriesil. No a su divni, to je fakt, ale s tym je zabava xD
Najlepsie mesta pre studentov su zrejme Lund a Uppsala, ale prakticky hocikde je to tam fajn. Samozrejme ak by si sla do nejakeho Umeå tak to je zas odrezane od sveta
jj som tu teraz na erazme a je to v podstate ako pise @fragile , teraz sa nestiham nejak prilis rozpisovat ale ak mas hocijake konkretne otazky kludne do spravy
@openmindedfreak jj po anglicky viem uplne plynule, teraz som sa vratila z ameriky, ale s tou anglictinou by myslim nebol problem aj som bola vo svedsku aj rodinu tam mam, ale terat tam uz neziju, svedsko ma vzdy fascinovalo a pacilo sa mi, len netusim ako je to s tymi univerzitami ci maju tiez prijmacky jak my, alebo ta rovno prijmu alebo len pohovory, rozmyslala som nad lundom popripadne nad gothneburgom ale ten je uz dost daleko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Inak su svedi pomaly najviac multi-kulti krajina, na cudzincov su tam zvyknuti. Na nervy im studenti z Europy urcite nelezu, resp. maju tam taku imigracnu vlnu, ze teba by tam nikto neriesil. No a su divni, to je fakt, ale s tym je zabava xD
Najlepsie mesta pre studentov su zrejme Lund a Uppsala, ale prakticky hocikde je to tam fajn. Samozrejme ak by si sla do nejakeho Umeå tak to je zas odrezane od sveta
Urcite odporucam Svedsko, bez tam