"je príliš ľahké vynechávať vzájomnú reálnu komunikáciu s rodinou, priateľmi a susedmi"
Od rodiny som nejakých 550 km, takže pokiaľ vynechám internet (a nebudem mega draho volať), ešte len tým by som komunikáciu kompletne vynechal.
S väčšinou spolužiakov a okolitých ľudí na intráku nemám prečo komunikovať osobne (diametrálne iné povahy, charaktery a záujmy), s tými zopár zvyšnými trávim takmer všetok čas v škole (čo je v mojom prípadne ešte viac, než koľko sa sedí v škole na strednej). Kamarátov mám z Birdzu (všade možne po Slovensku aj mimo neho), takže vynechať internet opäť rovná sa nekomunikovať vôbec (nemám čas ani zájsť viac ako 4x ročne domov, takže random behať po celej republike rozhodne nie je kedy).
"internet môže byť návykový a tak nezaškodí šoková terapia deň bez internetu"
Ak odčítam povinné kontrolovanie mailov (podmienky univerzity, všetko sa vybavuje elektronicky a nikto sa s tebou nebaví), prežijem bez neho v pohode aj týždeň. Doma zavedený nie je a vôbec mi na voľnočasové využívanie nechýba, keď tam som. Nemám Facebook, Twitter ani nič podobné. Len mail a Birdz.
"blogovanie vám neposkytuje dennú dávku vitamínov a minerálov"
Neblogujem. A aj keby hej, to sa odkedy vylučuje so zdravou stravou?
"máte problémy so svalmi na ruke, ktorou ovládate myšku"
Nemám. Väčšia ergonomická myš presne na moju ruku, maximálne efektívne ovládanie (klávesové skratky a superrýchly kurzor - minimalizácia pohybov rúk), správne načasované pauzy.
"my všetci potrebujeme čas na premýšľanie a reflexiu"
Premýšľam pri všetkých aktivitách nevyžadujúcich úplne absolútne sústredenie (čiže nonstop okrem učenia, práce a písania mailov/správ).
"reálny svet je obdivuhodné miesto"
You don't say?
"ak vás rozzúril už len samotný nápad, určite potrebujete Deň bez internetu"
Ak ho nepotrebujem, v pohode si spravím aj "viac dní bez". Ale rozhodne nie príkazom nejakého "svetového" dňa, keď by mi to vtedy bolo nevhodné alebo vyslovene kontraproduktívne (študijne/pracovne).
Ešte nejaké dôvody, ktoré by platili aj na rozumných ľudí a nie len teba?
kedy to je? ja mám dni bez internetu bežne, keď som na výlete, v tábore, na akcii a podobne prečo nie
ale medzinárodné dni pre všetko možné, napr. medzinárodný deň červených mravcov a im podobné kreatívne vymyslené dni, by sa už mohli aj zredukovať. jednak to nedodržiava ani polovica ľudí, čo o tom vie, a okrem toho...drvivá väčšina reklám na deň bez internetu, sa šíri ajhľa, cez internet neprotirečí si to trochu?
Áno ? A čo mám asi tak kurva robiť ked som nachípaný , vonku je zima , prší , sneží , beriem lieky , s rodinou si nieje zrovna o čom povedať , celý deň nebudem pozerať TV alebo len čítať .
ak s niekým môžem komunikovať osobne, tak s ním osobne komunikujem a zasa stretávať sa s ľuďmi za každú hovadinu, ktorú môžem vybaviť rýchlo, efektívne a cez internet sa nebudem
nemám pocit, že by som mala nejaký návyk na internet, ak mám čo robiť, v pohode to prežijem aj bez neho
neblogujem
myš nepoužívam a ak ma aj niekedy bolia prsty, resp. kĺby na rukách z činnosti za počítačom, nemá to nič spoločné s internetom, predstav si, že niektorí ľudia za počítačom aj pracujú a tu si asi skôr mýliš čas strávený na počítači a čas strávený internetovaním
sorry, ale človek, ktorý si povie, že nemá čas na sebareflexiu a premýšľanie musí byť asi fakt idiot, veď pre boha, ak o niečom premýšľam, nemusím si na to vopred vyhradiť tri dni v diári
reálny svet je obdivuhodné miesto ... to znie ako od človeka, čo po troch rokoch vyliezol z diery od monitora a otvoril oči...
a tak neviem co by som doma robil bez netu nie som clovek ktory len sedi na nete a nic nerobi, chodim normalne aj vonku, cvicit a tak..ale inak je internet pre mna najlepsi zdroj informacii aj zabavy doma..a jeden den bez internetu budem aj tak stvrtok kedze na novom intraku este nemam net
ja som síce každý večer na FB, ale tak vôbec by mi to nechýbalo, vydržal by som aj týždeň....čo by som robil doma bez netu? Cvičil, pozeral telku a inak by som bol vonku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
-máte problémy so svalmi na ruke, ktorou ovládate myšku
toto určite
komunikacie s rodinou mam az az, cely den som tu dnes zavreta a reflexie a premyslania mam tiez viac nez dost
Od rodiny som nejakých 550 km, takže pokiaľ vynechám internet (a nebudem mega draho volať), ešte len tým by som komunikáciu kompletne vynechal.
S väčšinou spolužiakov a okolitých ľudí na intráku nemám prečo komunikovať osobne (diametrálne iné povahy, charaktery a záujmy), s tými zopár zvyšnými trávim takmer všetok čas v škole (čo je v mojom prípadne ešte viac, než koľko sa sedí v škole na strednej). Kamarátov mám z Birdzu (všade možne po Slovensku aj mimo neho), takže vynechať internet opäť rovná sa nekomunikovať vôbec (nemám čas ani zájsť viac ako 4x ročne domov, takže random behať po celej republike rozhodne nie je kedy).
"internet môže byť návykový a tak nezaškodí šoková terapia deň bez internetu"
Ak odčítam povinné kontrolovanie mailov (podmienky univerzity, všetko sa vybavuje elektronicky a nikto sa s tebou nebaví), prežijem bez neho v pohode aj týždeň. Doma zavedený nie je a vôbec mi na voľnočasové využívanie nechýba, keď tam som. Nemám Facebook, Twitter ani nič podobné. Len mail a Birdz.
"blogovanie vám neposkytuje dennú dávku vitamínov a minerálov"
Neblogujem. A aj keby hej, to sa odkedy vylučuje so zdravou stravou?
"máte problémy so svalmi na ruke, ktorou ovládate myšku"
Nemám. Väčšia ergonomická myš presne na moju ruku, maximálne efektívne ovládanie (klávesové skratky a superrýchly kurzor - minimalizácia pohybov rúk), správne načasované pauzy.
"my všetci potrebujeme čas na premýšľanie a reflexiu"
Premýšľam pri všetkých aktivitách nevyžadujúcich úplne absolútne sústredenie (čiže nonstop okrem učenia, práce a písania mailov/správ).
"reálny svet je obdivuhodné miesto"
You don't say?
"ak vás rozzúril už len samotný nápad, určite potrebujete Deň bez internetu"
Ak ho nepotrebujem, v pohode si spravím aj "viac dní bez". Ale rozhodne nie príkazom nejakého "svetového" dňa, keď by mi to vtedy bolo nevhodné alebo vyslovene kontraproduktívne (študijne/pracovne).
Ešte nejaké dôvody, ktoré by platili aj na rozumných ľudí a nie len teba?
ale medzinárodné dni pre všetko možné, napr. medzinárodný deň červených mravcov a im podobné kreatívne vymyslené dni, by sa už mohli aj zredukovať. jednak to nedodržiava ani polovica ľudí, čo o tom vie, a okrem toho...drvivá väčšina reklám na deň bez internetu, sa šíri ajhľa, cez internet neprotirečí si to trochu?
Čiže mám takých dní celkom dosť...
Internet je náhodou pekná vec na zabitie času .
nemám pocit, že by som mala nejaký návyk na internet, ak mám čo robiť, v pohode to prežijem aj bez neho
neblogujem
myš nepoužívam a ak ma aj niekedy bolia prsty, resp. kĺby na rukách z činnosti za počítačom, nemá to nič spoločné s internetom, predstav si, že niektorí ľudia za počítačom aj pracujú a tu si asi skôr mýliš čas strávený na počítači a čas strávený internetovaním
sorry, ale človek, ktorý si povie, že nemá čas na sebareflexiu a premýšľanie musí byť asi fakt idiot, veď pre boha, ak o niečom premýšľam, nemusím si na to vopred vyhradiť tri dni v diári
reálny svet je obdivuhodné miesto ... to znie ako od človeka, čo po troch rokoch vyliezol z diery od monitora a otvoril oči...