ale iba pokial chces badat kde sa nachadzaju jeho hranice, pokial chces nieco jednoduche so zakladnymi funkciami tak ti postaci Symbian alebo vyssie spominany iOS
a ako to je u Androidov s navigaciou a s GPS ? pls, Nokie so Symbianom využivaju OviMaps a vypada to uplne super aj prave preto sa priklanam skor k Symbianu, s Androidom nemam žiadne skusenosti takže su tam iste obavy
@chemon podla toho ktory telefon so symbianom chces kupit...stary symbian je uz ako pisal @wewo ... nebudem sa opakovat...ale ak si planujes kupit C6-01, C7, E7, N8 alebo X7 tak je to urcite lepsie ako cely android...
@moonbeam symbian ma oproti androidu len zakladne funkcie? a neni to nahodou naopak? pokial viem tak androidu chyba VELA veci co ma symbian uz od svojej prvej verzie...
@chemon tych navigacii na android je uz viac, ja fungujem na Navigone...ale su aj ine ako Sygic, TomTom, MapQuest a plno inych ci uz autonavigacii alebo turistickych, staci googlit
@chemon tak C6-01 (btw C6-01 a nie C6-00..dufam ze si to nemylis pretoze to su dva rozdielne telefony a C6-00 ma ten stary prvy dotykovy symbian ktory je pomaly) je z nich najslabsia ale moze byt...a jedina nevyhoda je asi absencia autofokusu inak ma vsetko co budes potrebovat
neviem co nema symbian, poznam ho len tak ze som sa bavil na kamaratovych nokiach a neprekopal som tam vsetko, ale uz len na tych modeloch na ktorych som sa hral mi nesedelo rozhranie. Neviem ci Symbian ma nieco take ako Android, ze si clovek stahuje launchery a vybere si ten najvhodnejsi - ma uplne ine rozhranie, podpora inych widgetov, rozne nastavenia matice - pocet a velkost ikon na obrazovke, zmenene aj cele menu, pocet obrazoviek, prechody a sviznost...to je jedna z hlavnych veci u mna lebo s povodnym htc sense som nebol az tak spokojny, druha su aktivne widgety na plochach ktore sa same aktualizuju, ci uz pocasie alebo aktualny stav baterky alebo prehravane songy, ale toto verim ze symbian ma...a ma symbian multitasking? respektive clovek hraje jednu hru, minimalizuje ju a hraje druhu alebo si pozrie film a potom sa moze vratit do prvej tam kde ju minimalizoval? povedz ty, v symbiane sa vyznas viac
@moonbeam vsetko toto ma aj symbian...a hlavne multitasking...v tom symbian vynika moc toho pisat teraz nebudem lebo sa ponahlam prec...aj to ma este zdrzal kurier
@chemon az teraz som si precital ostatne prispevky, ja by som ti proadil _urcite_ si neber symbian. to je dnes krok vedla. multitasking ti je na prd. v praxi ti to bude jedno. GPS na android nie je ziaden problem, existuju desiatky roznych GPS aplikacii mozes si len vybrat. ked tak si pozri sem: » market.android.com to je obchod kde su vsetky aplikacie pre android a mozes si tam pozriet ake by ta zaujmali. je ich tam uz cez 50tisic a stale obrovskou rychlostou pribudaju.
Novy symbian som sice v rukach nemal, ale suhlasim, ze nokia je uz mrtva znacka. Microsoft ich mozno vytiahne zo sraciek, ale su 2-3 roky pozadu od iphonu, htc, ci samsungu, takze si nemyslim, ze sa dokazu dotiahnut... nokia hlavne stratila rok ked si zmysleli ze spravia svoj vlastny OS postaveny na linuxe.. tento system bol prepadak rovnako ako prvy telefon ktory ho pouzival (n900)
caute, je to moj nazor, ale ja by som ty poradil do buducnoti nejaky fon s windows phone 7. Tento OS ma buducnost, ale este par much, ktore s casom opravia.
Ale ty chces android alebo symbian, tak by som ty poradil android.
Uz len kvoli tomu ze je to zatial jediny schopny OS v sucasnosti.
Android... Prečo? Je to open source, tzn sú preň vyvíjané mnohé aplikácie či platené alebo zdarma ktoré ti rozširujú základný systém. Máš možnosti doplniť si čo potrebuješ, kedy potrebuješ a máš istotu že je to prístupné.
Prečo nie Symbian? Je to neperspektívny, umierajúci OS postupne nahrádzaný Androidom a WP7.
Prečo nie WP7 (resp. WP6.5) Pretože to robí Microsoft a každý Ajťák pri názve tejto spoločnosti hľadá svätenú vodu a kríž. Ich systémy sú zamerané pre užívateľov ale niesú dopracované a často chybové.
Prečo nie iOS (iPhone) - Zbytočne predražená hračka od Macu, obmedzujúca bežného úžívateľa či už pri nakladaní s dátami, kontaktami či celkovo so strojom. Ak nemáš doma Mac, iPad, hudbu nekupuješ na iTunes a neplánuješ cestovať do USA ktoré je cieľom tejto firmy, tak ti tento telefón neodporúčam.
Čo sa týka značky je to na tebe. Nokie nemám rád, sú na mňa moc pomalé, Samsungy sú technicky dobre spracované ale často sa nám vracajú na reklamáciu. Sony Ericsson sériou Xperia je celkom obľúbený. Ale moje srdce patrí HTC (nie THC, HTC!) ktoré sa na rozdiel od ostatných zaužívaných značiek ukázalo ako veľmi kvalitné a ak sa nám vráti nejaký kus ako chybný ide na 100% o úplne odpísany telefón (žiadne výmeny dosiek, displeyov či znovu nahrávanie systému ako tomu je u ostatných značiek), proste výmena za nový stroj (a tých výmien oproti ostatným opravám je skutočne minimum).
@eavril ak je ios od macu tak ja som cinsky boh srandy...a mimochodom symbian neumiera...
@wewo mal si moznost vyskusat novy symbian alebo hovoris len na zaklade toho co si mal chvilu 5800? To je jako keby som porovnaval ten tvoj alcatel so starou verziou androidu a na zaklade toho ti poviem ze android je sracka...tam cus ked nevies...
@kosmiklove@39 nic v zlom, ale v tomto komente tou narazkou na mac je pekne vidino, ako sa snazis vyhrabat zo sraciek
stale sa ohanas s tym, ze symbian dokaze to, co aj android. to urcite nie je ani nahodou pravda. android je najprisposobitelnejsi, najperspektivnejsi a myslim, ze aj najvyspelejsi os (aspon na telefony) sucasnosti. ked uz sa ohanas tou osobnou skusenostou, tak som mal moznost hrat sa s oboma systemami, no ten symbian sa proste nechyta asi ani len na wp 7 a mozno ani na wm 6.5 ne. xxx ludi ti tu napise jedno a to iste - Android, urcite Android.
@kosmiklove tu si si riadne zavaril... Symbian UZ NIKDY NEMBUDE CISLO 1... #1 je ANDROID a ten bude vladnut velmi, ale velmi dlho... ziadne WM7 ani predrazeny iOS ho neporazi...Ja sa tak smejem na hlupych ludoch ktory si za obrovske peniaze kupia nejaku business nokiu so Symbianom a potom dojdu ku mne ze ci im nepoziciam moj DHD ze im tam nejdu hry... kukni si statistiky... Symbian ide dole a Android kraluje
@drz70 typicky nazor maleho pubertaka -.- symbian neni a nikdy nebol vytvoreny na hranie hier...ak si myslis ze mobil je len na to urceny tak to je len tvoj problem...vo vsetkom ostatnom symbian vedie...android si ukrojil svoj kusok slavy a za chvilu uz o nom nebudes pocut ani slovo...ak teda chces vediet co ukazuju tie tvoje statistiky aj do buducna...
@chemon počuj zober sa do mesta a prejdi si predajne a ak je možné tak si jednotlivé OS vyskúšaj tak ako aj dnes .... aj ked ja už mám nový mobil nokiu N8... ja som už osobne vyskúšal všetký OS ale najlepší sa mi zdal symbian a android ...ale som viac pre symb. ako pre android ... android má dobrú domovskú obrazovku widgety ale menu tako také je jedným slovom guláš ... symbain má menu riadne usporiadané systém beží celkom svižne (záleží od modelu ropvnako aj pri androide) čo sa týka aplikácii sú na tom rovnako ale OVI market neponúka až toľko aplikácii (ale stačí prezrieť pár stránok na nete a možnosti bude habadej )
taktiež chcem poznamenať že symbian nekončí len ho trocha presunú do nižšej triedy ... ale veľa ľudí ako aj ja sa už teším na veľkú aktualizáciu kde pribudne mnoho zmien k lepšiemu
ale taký náastrel mimo by bola nokia N9 a jeho Meego
... neviem, rozhodnúť sa budeš sám, treba ako som povedal vyskúšať a potom uvidíš
ale tak všobecne súhlasím s @kosmikove ... vie toho viac ako ja o mobiloch no každý ma svoje skúsensti
@drz70 a @wewo ... ako keby ten adroid nemal chyby ako každý OS ... nokia a jej OS (meego symbian) to je komplikované ... mňa osobne tiež sere ako to dopadlo ale stále robia mobily ktoré za to stoja ...ja som sa tiež smial ked prvá verzia androidu nevedla to čo prvý symbian na jeho úplnom začiatku tam je ten smiech opoctatnený ... no nechcem tu vyvolávať neaké konflikty ... toť môj názor -,.
@kosmiklove ty si evidentne nepochopil... to nieje MOJ nazor to je toho trtka nazor... A ked bude kralovat Symbian tak ti zagratulujem.. Inak malym pubertakom nazyvaj toho co seno zere...
@drz70 to ty si evidentne nepochopil...ja s tym mam dlhorocne skusenosti a ked ti poviem ze novy symbian je lepsi ako android tak mam na to dovod...to co si si precital na nete ma nezaujima...ani chalani co robia recenzie nemaju poriadne prehlad co dokaze symbian ak ho odomknes... pravdu ma aj @tomtoylc ...android ma len lepsiu domovsku obrazovku ale aj na tom uz nokia pracuje a novy symbian belle uz bude designovo dost podobny androidu...ale stale to bude ten stary dobry symbian...mna osobne android neoslovil...nehovorim ze je zly ale nema nic navyse co by symbian nedokazal...
@kosmiklove ... ja viem ... ja len som len priznal, že tie domovské obrazovky majú trochu ,,zatiaľ,, lepšie mobily s androidom ... inač android nie je určite pre mňa a nechcem ho ani vidieť
@dark61 e7 ? myslim ze nie , chcel som ho ale zistil som ze nieje dobry co sa tyka ram,mhz, vnutorna pamat , nemozes tam dat ani micro sd ale n9 by si nechcel ? má MeeGo os a na nom moze spustit aj android apps. Má 1ghz , 1 gb ram , rozlíšenie 854 x 480 a vnutorna pamať 16 gb alebo 64gb plus podpora 32gb micro sd.
len skoda ze blby microsoft odkupil nokiu alebo jak to je a teraz odhodia aj MeeGo aj symbian (posledny symbian : Symbian belle neviem ci bude novsi) a bude windows phone ked som to videl prvy krat , tak som bol sklamany.Nic nove to nedokaze sosobne si myslim ze to MeeGo a symbian belle je od toho lepsie . Ale aj to iba zacina tak sa uvidi co ztoho bude.
@eavril to HTC si strč do análneho otvoru. 70 % kusov pri teplote menej ako 10 stupňov nad nulou nereaguje display, samsungy su od toho lepsie co sa tyka vsetkeho , a android je len dalsi zalagovany OS ktory spravne funguje pri dual core co je uplne na hovno lebo ziadna aplikacia nieje taka ktora by ti nevystacila na jedno jadro . a dvoj jadrove telefony sa prehrievaju mozes to akurat pouzit ako kurenie v aute alebo robit si na tom prazenicu. MeeGo je linux open source bla bla bla, stale lepsie ako android , je to plynule a jak som uz hovoril bezia na tom aj aplikacie z androidu
pozrime sa do minulosti prvy os v mobile siemens a jeho brew(sx1 so symbianom Rok 2003) kde bol vtedy veeeeelky google android aha este ani sam seba nevedel najst mal som stovky symbianov uplne super treba sa podakovat vyrobcom ako SIEMENS(prvy mp3 mobil s pametovou kartou,farebny dysplej,vysuvacka) NOKIA(vstavana antena,komunikatory,a hlavne symbian takze oni odrazili eru oper.systemov v mobiloch a ty co velebyte android oni ho spravily ako jezicka s ducha sveteho vsak.a ked sme pritom telefon je na volanie mam starucku nokiu 6230i a som jej vdacny ako nikdo 5-6dni s volaniami a to ja potrebujem a nie kazdy vecer na nabijacke do rana a skovavat sa slnku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
ale iba pokial chces badat kde sa nachadzaju jeho hranice, pokial chces nieco jednoduche so zakladnymi funkciami tak ti postaci Symbian alebo vyssie spominany iOS
btw a ked nokia presedla na WP7 ktory momentalne startuje svoju velku karieru tak android bude ten kto bude mrtvy...
a nemam pocit ze by mi nieco chybalo resp. sa nieco nedalo upravit podla vlastnej potreby na androide
@moonbeam tak inak...co ma podla teba android co nema symbian?
neviem co nema symbian, poznam ho len tak ze som sa bavil na kamaratovych nokiach a neprekopal som tam vsetko, ale uz len na tych modeloch na ktorych som sa hral mi nesedelo rozhranie. Neviem ci Symbian ma nieco take ako Android, ze si clovek stahuje launchery a vybere si ten najvhodnejsi - ma uplne ine rozhranie, podpora inych widgetov, rozne nastavenia matice - pocet a velkost ikon na obrazovke, zmenene aj cele menu, pocet obrazoviek, prechody a sviznost...to je jedna z hlavnych veci u mna lebo s povodnym htc sense som nebol az tak spokojny, druha su aktivne widgety na plochach ktore sa same aktualizuju, ci uz pocasie alebo aktualny stav baterky alebo prehravane songy, ale toto verim ze symbian ma...a ma symbian multitasking? respektive clovek hraje jednu hru, minimalizuje ju a hraje druhu alebo si pozrie film a potom sa moze vratit do prvej tam kde ju minimalizoval? povedz ty, v symbiane sa vyznas viac
*link » market.android.com
Ale ty chces android alebo symbian, tak by som ty poradil android.
Uz len kvoli tomu ze je to zatial jediny schopny OS v sucasnosti.
Prečo nie Symbian? Je to neperspektívny, umierajúci OS postupne nahrádzaný Androidom a WP7.
Prečo nie WP7 (resp. WP6.5) Pretože to robí Microsoft a každý Ajťák pri názve tejto spoločnosti hľadá svätenú vodu a kríž. Ich systémy sú zamerané pre užívateľov ale niesú dopracované a často chybové.
Prečo nie iOS (iPhone) - Zbytočne predražená hračka od Macu, obmedzujúca bežného úžívateľa či už pri nakladaní s dátami, kontaktami či celkovo so strojom. Ak nemáš doma Mac, iPad, hudbu nekupuješ na iTunes a neplánuješ cestovať do USA ktoré je cieľom tejto firmy, tak ti tento telefón neodporúčam.
Čo sa týka značky je to na tebe. Nokie nemám rád, sú na mňa moc pomalé, Samsungy sú technicky dobre spracované ale často sa nám vracajú na reklamáciu. Sony Ericsson sériou Xperia je celkom obľúbený. Ale moje srdce patrí HTC (nie THC, HTC!) ktoré sa na rozdiel od ostatných zaužívaných značiek ukázalo ako veľmi kvalitné a ak sa nám vráti nejaký kus ako chybný ide na 100% o úplne odpísany telefón (žiadne výmeny dosiek, displeyov či znovu nahrávanie systému ako tomu je u ostatných značiek), proste výmena za nový stroj (a tých výmien oproti ostatným opravám je skutočne minimum).
Dúfam že ti to pomohlo
» hd-video.sk?gJmN6s2chaA ale len v anglictine a tu je pokracovanie
» hd-video.sk?8Q64hA3xCjI
@wewo mal si moznost vyskusat novy symbian alebo hovoris len na zaklade toho co si mal chvilu 5800? To je jako keby som porovnaval ten tvoj alcatel so starou verziou androidu a na zaklade toho ti poviem ze android je sracka...tam cus ked nevies...
Ak by to nebol taky kkt ako hovoris mozno by som mu bol ochotny aj pomoct
@eavril velmi vystizne napisane
@kosmiklove @39 nic v zlom, ale v tomto komente tou narazkou na mac je pekne vidino, ako sa snazis vyhrabat zo sraciek
stale sa ohanas s tym, ze symbian dokaze to, co aj android. to urcite nie je ani nahodou pravda. android je najprisposobitelnejsi, najperspektivnejsi a myslim, ze aj najvyspelejsi os (aspon na telefony) sucasnosti. ked uz sa ohanas tou osobnou skusenostou, tak som mal moznost hrat sa s oboma systemami, no ten symbian sa proste nechyta asi ani len na wp 7 a mozno ani na wm 6.5 ne. xxx ludi ti tu napise jedno a to iste - Android, urcite Android.
taktiež chcem poznamenať že symbian nekončí len ho trocha presunú do nižšej triedy ... ale veľa ľudí ako aj ja sa už teším na veľkú aktualizáciu kde pribudne mnoho zmien k lepšiemu
ale taký náastrel mimo by bola nokia N9 a jeho Meego
... neviem, rozhodnúť sa budeš sám, treba ako som povedal vyskúšať a potom uvidíš
ale tak všobecne súhlasím s @kosmikove ... vie toho viac ako ja o mobiloch no každý ma svoje skúsensti
Je na tebe , ako sa rozhodneš a čo ti viac vyhovuje, či sa potrebuješ hrať alebo aj pracovať.