@petoo podľa toho čo od toho čakáš. Musíš si uvedomiť že tieto bojové umenia sú veľa aj o filozofii a podobne (aj ked taekwondo). Ak sa chceš ubrániť na ulici tak ho neodporúčam. Ono techniky nôh v rifliach nevyužiješ tak ľahko a ani v budove. Proste na ulici takmer nepoužiteľne. No určite to je lepšie ako karate a podobne lebo na taekwondo sa robil aj fullcontact sparring. Ak sa chceš brániť na ulici odporúčam thajský box alebo klasický box. Tiež ma svoje nevýhody ale ubrániš sa s tým rozhodne lepšie. Na tieto športy som chodil a môžem len odporúčať
@petoo ak máš dobre porozťahované šľachy tak sa ho dokážeš solídne naučiť do takého mesiaca. No kým ho budeš naozaj ovládať to trvá podstatne dlhšie, tam je treba veľa cviku a všetko záleží od toho ako si ochotný sa učiť a ako tvrdo chceš trénovať
@15matka14 ani taekwondo neni obranné umenie. Len jednoducho techniku nôh na ulici príliš nevyužiješ
@ygor áno videl. Tu na slovensku sa vyučuje hlavne karate na súťaže. To znamená že sa spraví jeden útok a potom sa ide odznova. Na karate fullcontact neni. To tvrdiť nemôžeš
Kamarad trenujem TKD uz 2 roky. Taekwondo ma full kontakt. ITF je tradicny sistem vytvoreny pre korejsku armádu. GTF takmer identicke ako ITF len je ful kontakt a pozmenené techniky. WTF je sportove TKD vylucne nohy. Ruki sa TAKMER nepouzivaju lebo je za to malo bodov ale to nemusi mat vpliv na kvalitu bojovnika. Zalezi tak tiez od trenera ako trening vedie. Je jedno ci cvicite sistemu, WT, Karate, Kick box ak je poriadny Taekwondista tak nema problem no ak je poriadnejsi ten duhy tak samozrejme je to opacne je to od cloveka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
...imosk
Ano, pomoze
...imosk
» www.taekwondo.tym.sk/...
A ano o filozofii je skor karate...
Ale ak budeš usilovne trénovať tak údajne sa dá že by si do roka mohol chodiť aj na súťaže.
@ygor áno videl. Tu na slovensku sa vyučuje hlavne karate na súťaže. To znamená že sa spraví jeden útok a potom sa ide odznova. Na karate fullcontact neni. To tvrdiť nemôžeš
tak potom neviem co ja cvicievam sem tam tych 6 rokov... popri kobude a ak narazas na full contact TKD v tych smiesnych chranicoch....