o 15 rokov sa mi stavat dom uz neoplati
nechcela som nikdy dom podla mna je to zbytocna ostara a ma to zmysel iba tak v nejakom uzkom casovom obdobi ked sa deti spravaju este ako nekontrolovatelna diva zver
idealne byt potom postavit nejaky mensi domcek a ked sa deti odstahuju tak predat a nazad do bytu
mmm taky pekny mezonet hned by som si dala povedat
@7 ani nemusis, dom/byt mozes kedykolvek prenajat a ty mozes byvat kde chces
Tak ja predpokladam, ze max do 3 rokov uz budem musiet mat tuto otazku definitivne zodpovedanu.
Ked sa na to teraz pozram a porovnavam ceny bytov atd, tak mi vychadza ze samotna cena bytu aj nejakeho maleho domu + 300m2 pozemku vychadza priblizne rovnako (pri bytoch myslim minimalne 3izbove).
Cize tazko si vybrat. Dom vyzera byt lepsi, je si kde aj s kamosmi pogrilovat pripadne spravit dajaky mensi bazen atd. Ale na byte je menej prace. Teraz by som sa asi nevedel rozhodnut, no lepsi sa mi zda byt a pripadne k tomu chata niekde
ja byvam v dome, a je strasna praca okolo neho!! nie je najnovsi a vzdy treba nieco opravovat. furt je nepokosene, lebo moj brat je lenive hovado, pre mna je kosacka tazka a mama je chora. dom by som brala asi az na stare kolena, mozno by ma bavilo pracovat v zahradke v buducnosti, momentale to neznasam.
Dom. Byt sa mu nevyrovná ani zďaleka.Na Sk bývam v dome, je s ním kopa práce a peňazí .Ale priznajme si,komu sa páčia tenké steny, nesúkromie a králikáreň ? A cenovo tam, kde žijem ja, za cenu 3-izbového bytu je výhodnejšie kúpiť radšej menší pozemok a postaviť malý útulný prízemný domček. :-3 Niet na súkromie a záhradu. Ale ako skromnej študentke mi stačí aj byt...si zase fandiť nebudem.
mne sa nechce ani vysávať, nie tak ešte dávať pozor na záhradu alebo riešiť, čo budem robiť, až mi začne zatekať strecha a podobne
a proste som panelákové decko a nikdy som nevidela nejaké mega výhody, keď som bola trebárs u babky
ALE
mať nejaký domček niekde na ostrove niekde na severe, ale tak, aby to bolo vcelku blízko civilizácie, by sa mi páčilo
(hoci tiež asi skôr len ako prechodné bydlisko počas voľna, než trvalo
byvam v dome a je mi luto, kolko penazi rodicia vhadzuju do upravy domu/dvoru, za tie peniaze sme mohli ist trikrat na dovolenku do Karibiku
takze pre mna skor ten byt
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
nechcela som nikdy dom podla mna je to zbytocna ostara a ma to zmysel iba tak v nejakom uzkom casovom obdobi ked sa deti spravaju este ako nekontrolovatelna diva zver
idealne byt potom postavit nejaky mensi domcek a ked sa deti odstahuju tak predat a nazad do bytu
mmm taky pekny mezonet hned by som si dala povedat
Tak ja predpokladam, ze max do 3 rokov uz budem musiet mat tuto otazku definitivne zodpovedanu.
Ked sa na to teraz pozram a porovnavam ceny bytov atd, tak mi vychadza ze samotna cena bytu aj nejakeho maleho domu + 300m2 pozemku vychadza priblizne rovnako (pri bytoch myslim minimalne 3izbove).
Cize tazko si vybrat. Dom vyzera byt lepsi, je si kde aj s kamosmi pogrilovat pripadne spravit dajaky mensi bazen atd. Ale na byte je menej prace. Teraz by som sa asi nevedel rozhodnut, no lepsi sa mi zda byt a pripadne k tomu chata niekde
dom je síce dom, ale je to proste nehnuteľnosť o ktorú sa je nutné starať celkovo .. nákladnejšie ..
ale tak uvidí sa, zatial je to celé také neisté a nekonkrétne v predstave
a proste som panelákové decko a nikdy som nevidela nejaké mega výhody, keď som bola trebárs u babky
ALE
mať nejaký domček niekde na ostrove niekde na severe, ale tak, aby to bolo vcelku blízko civilizácie, by sa mi páčilo
(hoci tiež asi skôr len ako prechodné bydlisko počas voľna, než trvalo
Ak je to také že najradšej by si išla hned a nevieš si predstaviť bývať niekde s niekym... tak určite byt
Alebo prenájom či také niečo a potom dom.
takze pre mna skor ten byt