Chodím na gymnázium a zo všetkého si robím tazku hlavu... Najviac ma trápia známky. Velmi sa snazím a predsa to nevychádza, nemám dobré známky, minuly polrok sa mi darilo ale teraz uz viem ze vysvedcenie nebude take dobre ako predosle.. ze sa vyskytnú aj
ak sa ucis a snazis a skutocne venujes skole cas a predsa to nevychadza, tak ak chces tak sa musis zrejme pripravovat viac, alebo inak.
a nechcem ta strasit ale napriklad ja som zatial zazil dokopy v podstate hovno a uz viem, ze v zivote ti ani zdaleka nevyjde vsetko ako chces, takze sa s tym budes musiet trosku aj zmierit niekedy. ofkors zhorsene znamky v skole by som nepripisoval kategorii "niektore veci proste nevychadzaju", ale radsej zamakal a poriadne sa pripravoval
@herecka29
hlavne si skus uvedomit ze znamky nie su vsetko.. ze do skoly nechodis kvoli tomu aby si dostavala jednotky, ale aby si sa nieco naucila.. to ze veci nejdu ako by si chcela je uplne bezne.. ja som tiez chodila na gympel a na niektorych predmetoch som sa mohla snazit kolko som chcela aj taksom mala z testu 3... a zmaturovala som na jednotky.. proste ber to v klude je super ze sa snazis, ze ti zalezi na znamkach.. ale si na seba prilis prisna.. zvolni tempo
@herecka29 myslím, že ťa dosť chápem - tiež chodím na gympel, a v posledné dni som bývala do noci hore, pila kopu energeťákov len aby som vydržala a potom skoro ráno vstávala a nakoniec som aj tak v škole mala okno - a už som bola úplne na dne kvôli známkam, a vieš čo nestojí to za to, kto sa ťa bude o pár rokov pýtať či si mala jednotku dvojku alebo trojku, sú horšie problémy, a nechať si újsť mladosť len kvôli zlým známkam,..... jednoducho nestojí to za to skus sa uvolniť pripomenúť si že si urobila všetko čo ide a nezabúdaj si vyčistiť hlavu na čerstvom vzduchu, choď napr. do prírody a len tak si sadnúť pri západe slnka a uvedomiť si aké je to zbytočné oproti tomu čo vidíš oproti tej kráse a pred testom sa skús uvoľmiť zavri oči a pripomeň si že si sa to učila, že to tam niekde v tebe je a nemusíš sa báť
@n0win0u myslím si, že to nemusí byť len o príprave proste jej to od prirodzenosti až tak veľmi nejde, nie každý sme dokonalý mam kamarátku kt. má na gymply samé jednotky a z inf 3 a ja zase možem čítať a venovať sa gramatike kolko chcem a snáď nikdy sa ju nenaučím lebo si to pri písaní nedokážem uvedomiť, proste všetci majú svoje ale ...
Menej je viac!
Menej sa uč a viac sa venuj napr nejakému športu a uvoľni sa, vyprázdni myseľ.. ja som sa kedysi tiež furt drvil doma jak jeblina... rano ma prehaňalo zo stresu že v škole dostanem zlu znamku a som ani autobus nestíhal a potom som sa nejako ani neviem ako zmenil na flegmu v tomto smere..
Proste veci si pripravujem okolo 1 ráno.. na autobus idem tak tak aby som došiel tesne pred tým než pride ten autobus.. doma sa nikdy neučím (od začiatku tohto ročníku som neotvoril doma učebnicu).. v škole sedím v prvej lavici a väčšinu času spím na lavici a len počúvam čo hovorí učiteľka... kedysi som sa uplne bal že dostanem 5 a teraz to vôbec neriešim neriešim to akú známku chcem proste hovorím/píšem čo viem a potom beriem to čo dostanem..
A mam oveľa lepšie známky než keď som stresoval a dostaval 4ky
Hlavne to neber ako koniec sveta,ja chodím tiež na gympel a beriem to všetko s chladnou hlavou tak mám 1,2.
Uč sa systematicky,snaž sa nevymeškávať(viem o tom svoje) a dávaj pozor na hodinách,ak máš s niečom problém vybav si doučko.Ale neber školu ako jedinú vec ktorej sa venuješ musíš mať aj koníčky niečo na odreagovanie a bude to fajn V ktorom si ročníku? Ja 2.
Nie si jedina aj ja to mam take cim dalej a blizsie ku koncu roka tym horsie , gympel je proste tazka skola. A bud rada mne 4 vychadzaju a snazim sa velmi a presne z toho co sa najviac ucim ma 4 iny prepadavaju. A to preto ze na gympli sa nestaci naucit ono tomu este treba chapat a rozmyslat vela na pisomke. A chodit s depresiou to je strata casu a zdravia. Ved teraz ti to nejde zmen spobob ucenia a pojde to.
Taktiež chodím na gympel, naštastie už končím. Tiež ma trapilo keď mi chemikarka dala v prvom ročniku solovu trojku na vysvedčku, som revala jak male decko No postupom času som si uvedomila, ze na znamkach az tak nezalezi, niekedy sa to proste nepodarí tak ako chceš, ale to ešte neznamena, ze si hlupa a že na to nemáš. Navyše nám na škole teraz zaviedli uplne hlupu stupnicu takze som sa proste zmierila s tym, ze možu sa pritrafiť aj horšie znamky. No a nakoniec čo by som ešte dodala : na mnoho vysokych školach maju znamky uplne v paži, stači im vidieť, že si uspešne ukončila strednu školu a zmaturovala, a vobec neriešia, či maš na vysvedčku jednotky, alebo trojky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ak sa ucis a snazis a skutocne venujes skole cas a predsa to nevychadza, tak ak chces tak sa musis zrejme pripravovat viac, alebo inak.
a nechcem ta strasit ale napriklad ja som zatial zazil dokopy v podstate hovno a uz viem, ze v zivote ti ani zdaleka nevyjde vsetko ako chces, takze sa s tym budes musiet trosku aj zmierit niekedy. ofkors zhorsene znamky v skole by som nepripisoval kategorii "niektore veci proste nevychadzaju", ale radsej zamakal a poriadne sa pripravoval
hlavne si skus uvedomit ze znamky nie su vsetko.. ze do skoly nechodis kvoli tomu aby si dostavala jednotky, ale aby si sa nieco naucila.. to ze veci nejdu ako by si chcela je uplne bezne.. ja som tiez chodila na gympel a na niektorych predmetoch som sa mohla snazit kolko som chcela aj taksom mala z testu 3... a zmaturovala som na jednotky.. proste ber to v klude je super ze sa snazis, ze ti zalezi na znamkach.. ale si na seba prilis prisna.. zvolni tempo
@n0win0u myslím si, že to nemusí byť len o príprave proste jej to od prirodzenosti až tak veľmi nejde, nie každý sme dokonalý mam kamarátku kt. má na gymply samé jednotky a z inf 3 a ja zase možem čítať a venovať sa gramatike kolko chcem a snáď nikdy sa ju nenaučím lebo si to pri písaní nedokážem uvedomiť, proste všetci majú svoje ale ...
Ja to tiež poslednou dobou na škole nezvládam ale mám na to, len nie som v správnom rozpoložení
Hlavne nechoď písať písomku s tým že:"zas to bude na hovno" snaž sa byť pozitívna
Menej sa uč a viac sa venuj napr nejakému športu a uvoľni sa, vyprázdni myseľ.. ja som sa kedysi tiež furt drvil doma jak jeblina... rano ma prehaňalo zo stresu že v škole dostanem zlu znamku a som ani autobus nestíhal a potom som sa nejako ani neviem ako zmenil na flegmu v tomto smere..
Proste veci si pripravujem okolo 1 ráno.. na autobus idem tak tak aby som došiel tesne pred tým než pride ten autobus.. doma sa nikdy neučím (od začiatku tohto ročníku som neotvoril doma učebnicu).. v škole sedím v prvej lavici a väčšinu času spím na lavici a len počúvam čo hovorí učiteľka... kedysi som sa uplne bal že dostanem 5 a teraz to vôbec neriešim neriešim to akú známku chcem proste hovorím/píšem čo viem a potom beriem to čo dostanem..
A mam oveľa lepšie známky než keď som stresoval a dostaval 4ky
Uč sa systematicky,snaž sa nevymeškávať(viem o tom svoje) a dávaj pozor na hodinách,ak máš s niečom problém vybav si doučko.Ale neber školu ako jedinú vec ktorej sa venuješ musíš mať aj koníčky niečo na odreagovanie a bude to fajn V ktorom si ročníku? Ja 2.