moja spoluziacka mala dieta v 16-tich a uplne v poho, aj sa vydala s tym dotycnym a ziju si dobre ( teda aspon to tak vizera ), a to bola ona stale napita a on bol fetak ale ked sa zobrali sa zmenili
zo skoly ju vyhodili uz predtym lebo chodila moc za skolu... a chodila na polnohospodarsku, potom sa vzali, cavo sa nastahoval k tejto stefine, cavo robi nejaki obycajni job (ma maturitu), ona zacala ale pred rokom odznovu chodit do skoly a odieta sa im zatial staraju rodicia, nelutovala to vobec
mam na teba este jednu otazku to dieta zije s rodicmi? vies tolko sa pytam lebo aj ja mam 16 a som cakam babo a mam take nalady ze niekdy ho nechcem a inokedy sa neviem dockat kedy sa narodi to preto sa tak vypytujem ako to prezivali ostatny.
Ano vsetci ziju spolu, 16rocna s cavom ziju u rodicov 16rocnej , oni su teraz v dome ale 8 a celkom to dobre zvladaju vsetci sa tomu malemu venuju ona kludne studuje a tak, inak ta 16rocna je to taky rebel nicoho sa neboji aj keby ju cavo opustil ona si to dieta necha je to taki nezlomni,pevni, odolny, citovo pohrdajuci charakter, ostatny to prezivali velmi zle odcudzovali ju a tak, mala zarachja hned ale jej to nevadilo je to velmi odolna povaha, a teraz ked sa maju dobre chodia spolu vonku tak maju doslova obdsiv ze to vsetko prekonali s usmevom na tvari
dieta v 16 urcite nepotesi. Vsetky plany musia ist bokom. Neviem, aky je stary jeho otec, ale ak uz moze byt zarobkovo cinny, tak sa to bude dat zvladnut... ale nebude to jednoduche.
Ludia casto takuto situaciu riesia interupciou. Takymi ludmi opovrhujem. Pokial je niekto dost vyspely aby sexualne zil, tak by mal byt dost vyspely aj na to, aby vychovaval dieta. Jedno bez druheho nejde...
ja si o tom myslim ze to dievca bolo bud dementne alebo zle informovane kazdopadne ma take dievca na vyber lachku cestu (ktoru bude ale neskor urcite lutovat) alebo tazku cestu (ktoru sice nebude lutovat len jej to dojebe zivot)
ja viem o babe ktora cakala v maturitnom rocniku babo a s chalanom sa hned potom vzali. a nemyslim ze by si hned mala pokazit zivot. iba trochu stazit. sak ma predsa rodinu ktora jej pomoze nie? vzdy je to lepsie ako sa zbabelecky zbavit dietata, ktore je na ceste na tento svet.
ano ale nevzali sa len kvoli tomu destku? a fuc sloboda nenavratne mozno to ani nebolo manzesltvo z lasky ale co horsie pripady ked chce otec dietata proste zduchnut? aj to sa stava vy zeny ste v tomto prisposobivejsie ako my mne by sa take nieco stat nemohlo lebo nie som blbec ale teoreticky keby som bol v takej situacii asi by som rozmislal nad interupsiou pre boha sak tu nie som este ani 20 rokov...
hm, stava sa vselico. a toto v 16-tich je vyslovena smola.
ale, clovek je strojcom vlastneho stastia a tak sa moze aj slobodne rozhodnut, co a ako dalej. neopovrhujem ani tymi, co si babo nechaju a ani tymi, co si ho daju vziat.
ak sa clovek dokaze sam so svojim svedomim vysporiadat, potom mu do toho okolie uz nema co hovorit..
Podla mna je to prilis skoro, dieta predsa nemoze vychovavat dieta !
V tomto veku na to neni pripravene ani telo a ani psychyka...
poznam kocku ktora mala dieta v 16tich a sama povedala že keby v tej dobe bol mudrejsia nemusela si znicit zivot, nema dokoncenu ani zakladnu kvoli problemami v tehotenstve a o strednej neni ani rec! Teraz sa vidala za takeho nooo -proti gustu ziaden disputat- a vobec mi nepripada ako stastna zena.
Neviem ja by som este ani v mojom veku nechcela dieta, lebo viem ze na to ece niesom pripravena. Dieta to obrovska zodpovednost aa uvazok na zbytok zivota. To neni hop klobaska zjem ta...
milujem vyhlasenia typu ze dievca na dieta nie je pripravene... ale na to malo to dievca mysliet pred tym nez roztiahlo nohy... tak isto aj chalan... pokial sa niekto nechrani, tak si ma byt vedomi toho ze ide do toho s rizikom, ze moze byt z neho rodic a nie vykrikovat kade tade, ze nie je pripraveny
Ondy1985:Skor ak je clovek dost vyspely na to aby sexualne zil mal by byt aj dost zodpovedny aby sa chranil proti nezelanemu tehotenstvu......nielen dievca ale aj chalan....
neukoncila skolu neviem jak to mala s rokmi co ja viem pri jej intelekte je dost mozne ze aj prepadla
P3tula : teraz jej ale reci o tom ci bola al nebola zodpovedna su na 2 veci na , teraz to treba riesit z ineho konca,
napr ako to povedat rodicom aby neskolabovali, al nezabili dceru a potencialne vnuca, ci to vie otec dietata a ak hej ci pomoze, atd.
To ze nemali rozum je ich bordel, ale ona chce pomoct (moralizovania si uzije zo strany rodicov dost), neboj ved ona okusi zac je toho loket :
Ziadne disky, starat sa o babo, vychovavat, chodit do skoly, potom pracovat,koniec detsvu za par mesiacov bude musiet dospiet NIX zabava hura do reality : Ale aj tak si myslim ze neni na to pripravena ziadna pred 19r
Eskarina: dobre vies, ze ziadna ochrana nie je stopercentna. Podla statistik dojde k pocatia pri jednom z 10 chranenych pohlavnych stykov, takze tak. Takze pri kazdom styku s tym clovek musi pocitat, a pokial nie je na dieta pripraveny, nech to nerobi...
lenze ja som uz svoj rado-nazor vyjadrila a opakovat sa nebudem... takze snad uz mam pravo na moralizovanie no to by bola teda ujma keby nechodila na disky... tak to fakt nech zabije radsej to decko... ale nechcem fakt moc moralizovat a vyjadrovat sa znova k tejto teme po sty raz... ja mam dojem, ze tej babene to ani nejak moc nevadi... snad sa nemylim a ma dost rozumu
P3tula: mozno to beries inak, ale daktorym -nastkam OZAJ vadi a je to pre ne obeta, ak sa nejdu vyblbnut kazdy vikedn na disku.. casom ale pochopia, ze je to o dacom inom..
Eskarina: dobre vies, ze ziadna ochrana nie je stopercentna. Podla statistik dojde k pocatia pri jednom z 10 chranenych pohlavnych stykov, takze tak. Takze pri kazdom styku s tym clovek musi pocitat, a pokial nie je na dieta pripraveny, nech to nerobi...
Dobra pixovina.... ty si odkial ?
najmenej kvalitne kondomy maju index 7-21
a to je pocet pocati zo 100 parov pocas jedneho roka...
Solon: 7-21, to je 0.7-2.1 z 10 kvalitnejsie mozno maju lepsi index, ale v priemere je to ten 1 z 10... aspon podla statistik, osobne som to netestoval :o)
ale su aj ludia ktory nechodia tak casto na disku a vobec im to ani nechyba a poznam aj takych rodicov ktory aj obcas idu a su ty najlepsi rodicia na svete pretoze vychovavaju to dieta s laskou a nic si nevycitaju praveze su radi ze ho maju a vy tu rozpravate ze si znicia zivot a tak.Su aj taky ludia ktory vyrastali medzi samimi dospelymi a dospely skor ako ine deti a toto vam mozem potvrdit na vlastnej skusenosti.
kazdy clovek je jedinecny... mozno ona na to pripravena je, nemozes vediet ako na tom je... ale v kazdom pripade ty a ani ja o tom nerozhodujeme btw o adopcii si uz asi pocula
ja nad tym casto premyslam... uz ale od 19 no nemam chlapa, to je asi jedine stastie ci mam na vychovu dietata rozum, tak to neviem... snad aj hej ale nemam ine veci ako prachy a byt...
ja som nepovedala ze na to nie som pripravena to neviem ani sama ale ked niekto vyrasta medzi samimy dospelymi a od malicka sa zaobera takymito problemami tak potomsa dokaze postarat aj o dieta toto si ja myslim.
ja od malicka vyrastam v rodine kde boli odomna vsetci starsi tata ma 70, mamina 63, bracho 40 a druhy bracho 32 : od mala so mnou rozpravali ako s rovnocennou nikdy ma neodbili ze som mala a vsetko mi podali tak aby som to v danej chvili pochopila
ale co tym chcem vlastne mojo : cez to secko nemam pocit ze by som teraz mohla vychovavt cloviecika
- na druhej strane, obdivujem uprimne ze si veris a fakt ti drzim palce ale k vychove dietat je treba obrovsku zodpovednost
ci ju mas alebo nemas musis vediet sama, ta sa poznas najlepsie
Podla mojho nazoru (beriem racionalny pristup) to nie je vhodne uz len z toho dovodu, ze nie je schopna sa este on postarat, hlavne z financneho hladiska - nema dokoncenu strednu skolu, co je hlavne na to, aby sa seriozne zamestnala, atd. Predpokladam, ze jej zalezi na sebe samej, pretoze sa nie vzdy da pocitat s otcom dietata (aj keby bol bohvieako prachaty)...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Ludia casto takuto situaciu riesia interupciou. Takymi ludmi opovrhujem. Pokial je niekto dost vyspely aby sexualne zil, tak by mal byt dost vyspely aj na to, aby vychovaval dieta. Jedno bez druheho nejde...
ale, clovek je strojcom vlastneho stastia a tak sa moze aj slobodne rozhodnut, co a ako dalej. neopovrhujem ani tymi, co si babo nechaju a ani tymi, co si ho daju vziat.
ak sa clovek dokaze sam so svojim svedomim vysporiadat, potom mu do toho okolie uz nema co hovorit..
V tomto veku na to neni pripravene ani telo a ani psychyka...
poznam kocku ktora mala dieta v 16tich a sama povedala že keby v tej dobe bol mudrejsia nemusela si znicit zivot, nema dokoncenu ani zakladnu kvoli problemami v tehotenstve a o strednej neni ani rec! Teraz sa vidala za takeho nooo -proti gustu ziaden disputat- a vobec mi nepripada ako stastna zena.
Neviem ja by som este ani v mojom veku nechcela dieta, lebo viem ze na to ece niesom pripravena. Dieta to obrovska zodpovednost aa uvazok na zbytok zivota. To neni hop klobaska zjem ta...
Hmmm a co otecko babatka? Pomoze ti ? Rodicom to neutajuj mali by to tiez vediet, drz sa !
P3tula : teraz jej ale reci o tom ci bola al nebola zodpovedna su na 2 veci na , teraz to treba riesit z ineho konca,
napr ako to povedat rodicom aby neskolabovali, al nezabili dceru a potencialne vnuca, ci to vie otec dietata a ak hej ci pomoze, atd.
To ze nemali rozum je ich bordel, ale ona chce pomoct (moralizovania si uzije zo strany rodicov dost), neboj ved ona okusi zac je toho loket :
Ziadne disky, starat sa o babo, vychovavat, chodit do skoly, potom pracovat,koniec detsvu za par mesiacov bude musiet dospiet NIX zabava hura do reality : Ale aj tak si myslim ze neni na to pripravena ziadna pred 19r
chcela som dodat ze ta veta "no to by bola teda ujma keby nechodila na disky... tak to fakt nech zabije radsej to decko.." bola mzslena ironicky
P3tula: mozno to beries inak, ale daktorym -nastkam OZAJ vadi a je to pre ne obeta, ak sa nejdu vyblbnut kazdy vikedn na disku.. casom ale pochopia, ze je to o dacom inom..
Dobra pixovina.... ty si odkial ?
najmenej kvalitne kondomy maju index 7-21
a to je pocet pocati zo 100 parov pocas jedneho roka...
sme sa myslim nepochopili
osobne si myslim ze pre take mlade dievca nie je materstvo to prave orechove
nie preto ze by nemohla chodit na disky KUA !!!!
ALE ZE NA TO ECE NEDOSPELA MENTALNE !!!!
UZ MA CHAPES CO SOM TYM VLASTNE CHCELA !
Ty psychologovia si to predsa z prsta nevycucali, tak vedia o com pisu....
ale ked pan Boh chce aj motyka vystreli : pre nu lepsie ak na to pripravena je ...
Drzim jej palce nech uz to dopadne akokolvek
Za seba mozem povedat ze na to ece nemam - vychovavat babo
ale co tym chcem vlastne mojo : cez to secko nemam pocit ze by som teraz mohla vychovavt cloviecika
- na druhej strane, obdivujem uprimne ze si veris a fakt ti drzim palce ale k vychove dietat je treba obrovsku zodpovednost
ci ju mas alebo nemas musis vediet sama, ta sa poznas najlepsie