Neviete ako je to s tekutinami v batožine, ktorá ide do lietadla ?
Letím do Ameriky a neviem, či si možem do veľkej batožiny pribalit aj mineralky, kedže dovoz potravin je zakazany.
Máte s tým niekto skusenosti ?
Myslím, že tekutiny ani jedlo by v batožine byť nemali...to sa zväčša nakupuje už priamo tam v tom priestranstve, kde sa čaká na lietadlá...nespomeniem si jak sa to volá...
ak nie si monk, ktory potrebuje svoju znacku alebo nemas nejaku specialnu mineralku, myslim, ze je zbytocne tahat si tam zo slovenska balene vody. v lietadle si vodu mozes vypytat
My keď sme leteli pomerne ďaleko (ale východ) tak sme mali v batožine minerálku.Len musela byť v pôvodnom obale a zatvorená,nesmie byť proste porušený vrchnák...
@mojavec Často to závisí od pravidiel leteckej spoločnosti a nastavení kontrol na konkrétnych letiskách, preto si tieto informácie vyhľadaj buď na stránke aerolinky alebo letiska, cez ktoré budeš letieť (pretože tú kontrolu robia jeho zamestnanci, všakže).
@mojavec do batoziny, ktoru odovzdas pri check-ine si podla mna mozes dat mineralku ked chces, ja ked som letela teraz do USA tak som brala nejake cokolady a kazdy mi hovoril, ze jedlo a pitie sa nesmie a normalne pri kontrole v USA sa ma pytali ci mam nejake potraviny a tak, som povedala ze cokoladu a nepovedali ani slovo
do lietadla mozes zobral celkovo 1l tekutin, rozdelenych na 100ml .. pocita sa medzi to aj kozmetika . po check-ine si mozes v obchodoch kupit mineralku v pohode
@mojavec neviem, či sú rozdiely medzi letmi do USA a európskymi letmi, ale ja som naposledy brala do Edinburghu fľašu slivovice a korbáčiky vo veľkej batožine a nikto nič nepovedal
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
a zdá sa mi to tiež zbytočné
Božeee...my god, preboha, ježišikriste..
To fakt už..nač si tam chceš brať minerálky? Pokiaľ viem, v Amerike tiež pijú minerálky... o-O
Samozrejme, pokiaľ to nie je jed, horľavina a pod. Nemal by byť s tým problém.
Ale to je len všeobecné pravidlo. Letecká spoločnosť má právo si aj sama určiť podmienky. Naštuduj si
Ale určite si ich nedávaj do príručnej batožiny! Tam nič tekuté nemôže byť nad 150 ml tuším.