spravene skusky, dopisana kapitola z bakalarky+seminarky a uplne najviac by som teraz chcel sediet v obyvacke pred televizorom a prechadzat dead space 3
pecene rebierka, svieckova s brusnicami a domacou knedlou, hovadzi vyvar s koriandrom, marmeladovu sisku, vyprazany encian s brusnicami, slanina, nakladany hermelin, a k tomu vsetkemu pivo z hotela pegas v brne, vsetky piva co tam mali najlepsie.
Paulinka nemyslel som na birdzákov ale na doktorov, som chorý a tie kontóly, nekonečné vyšetrenia, "úplatky" ma deprimujú a som si 1000x povedal, nech sa stane vôľa Božia a budem mať konečne pokoj .........filip
@cjubou A to este tam nejako nie su vsetky pokrmy...
A vazne odporucam!
Jedol som uz v mnohych "nobl" restikach a hospodach vychyrenych, v nemecku, cechach, anglicku, holandsku, chorvatsku, taliansku a ani v jednej to jedlo tak dobre nechutnalo, ako v tamtej zapicenej madarskej pivnici!
Proste mega. Ten kuchar by strcil do vacku vsetky tie sutaze o vareni!
A co som sa pytal, tak vraj funguje podla originalnych receptov z 12 - 14 storocia...
(Skoda, ze nerobia letecku donasku do celeho sveta )
@nobile fíha, som príjemne prekvapená, lebo som čakala, že to bude možno skôr nejaká tá reštika na vyššej až vysokej úrovni, no toto zaváňa veľmi zaujímavým výletom!
o niečom na podobný stredoveký štýl som už počula, ale netuším, kde to bolo. myslím u nás na Slovensku, ale ktovie, nakoľko je to porovnateľné s tamtým.
super, že tu robíš takú reklamu
chlapci, @lubobs@cjubou ak sa tam dostanete skôr ako ja, dali by ste mi vedieť, ako bolo?
@snehovavlocka Vobec, to je plesniva, stredoveka, madarska pivnica. Tam si sadnes, jes v drevenych miskach rukami Mas dalsiu drevenu misku na omacanie ruk, proste uplne ako kedisy sa papalo
No ale to jedlo jak je chutne... Budem v Ke za chvilku dpc, tak si odskocim nech mi nabalia zopar chodov! :3
zastaviť by som sa zastavil, o to pokoj, myslel som to tak že keby som aj nejaké jedlo bral, tak by sa asi cestou stratilo v mojom žalúdku. blog by z toho ale určite vznikol, názov napr.: Ako som ochutnal stredovek. ale fakt by sme tam mohli skočiť
@nobile no ale príbor mi tam hádam dajú, ak by som chcela, nie? možno si len neviem predstaviť, ako sa niektoré jedlá jedia rukami, a na stránke spomínajú len lyžicu k omáčkam.
inak, porcie sú to veľké?
@cjubou mne by zas asi ostalo ešte aj na ďalší deň na obed
fajn nadpis, ak to nepodáš príliš vedecky, mohlo by to dosť navnadiť čitateľov.
Ked mas jedlo, kde je cele kura, alebo iny zver v celku, tak je v tom zapihnuty noz, alebo taka vidla...
Osobne som jedol zemaky, alebo akukolvek prilohu tou lyzicou drevenou a potom maso do ruky a hamaj
Porcie su naozaj dost velke. V podstate sa z jednej najedia bohato aj dvaja. Ja ked odchadzam, sa sotva viem hybat a to si nedam polievku napriklad. Vacsina ludi nedoje ani polku a nechavaju si to zabalit...
Inak maju tam dost zvlastne pivo. Take silnejsie, nepisu co je zac, ale mne sa zda, ze je to aspon 14-16, riadne horka!
A dalsie napoje tam su stavy z lesnych plodov, ci vynikajuca barack palinka :3
@nobile vyzerá to dobre, ešte aj básničky majú a tie kuchárske kritéria! ak to je také dobré ako to zneje, hneď by som si dal JELENÍ CHRBÁT S LIEVIKOM TRÚBKOVITÝM, S HALUŠKAMI A PEČENÝMI SYROVÝMI HALUŠKAMI, zapiť troškou Gönci barack a Sárgamuskotály inak chodíš tam často?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
104 komentov
ale chuť mám na škrabkanie po chrbátiku od niekoho..a sa prítuliť. Aha veď onedlho mi bude vyhovené
♥ PE PE PE PEDOFIL ♥
Hned potom si dat jemny spanok aspon v rozsahu 2-3 hodin
a este na bryndzove haluskyyyy!
a teraz aj na vaňu plnú teplej vody a peny
heh, ty maškrtník .......filip
aha a začať si cítiť nohy!
Paulinka nemyslel som na birdzákov ale na doktorov, som chorý a tie kontóly, nekonečné vyšetrenia, "úplatky" ma deprimujú a som si 1000x povedal, nech sa stane vôľa Božia a budem mať konečne pokoj .........filip
@nobile prosím ťa, kde také robia?
Jedol som uz kade, tade po svete vo vselijakych restauraciach, ale zatial to co varia v tejto je top!
» castrumboldua.extra.hu/sk/index.php...
pozrel som si ich jedálny lístok a! Tam sa musím niekedy dostať!!!
A vazne odporucam!
Jedol som uz v mnohych "nobl" restikach a hospodach vychyrenych, v nemecku, cechach, anglicku, holandsku, chorvatsku, taliansku a ani v jednej to jedlo tak dobre nechutnalo, ako v tamtej zapicenej madarskej pivnici!
Proste mega. Ten kuchar by strcil do vacku vsetky tie sutaze o vareni!
A co som sa pytal, tak vraj funguje podla originalnych receptov z 12 - 14 storocia...
(Skoda, ze nerobia letecku donasku do celeho sveta )
o niečom na podobný stredoveký štýl som už počula, ale netuším, kde to bolo. myslím u nás na Slovensku, ale ktovie, nakoľko je to porovnateľné s tamtým.
super, že tu robíš takú reklamu
chlapci, @lubobs @cjubou ak sa tam dostanete skôr ako ja, dali by ste mi vedieť, ako bolo?
samozrejme, ale nečakaj, že donesiem niečo na ochutnanie, maximálne tak fotku
@lubobs pozývaš ma na obed?
ale akože vážne rozmýšľam, že by som sa tam za priaznivých okolností niekedy vybrala.
No ale to jedlo jak je chutne... Budem v Ke za chvilku dpc, tak si odskocim nech mi nabalia zopar chodov! :3
zastaviť by som sa zastavil, o to pokoj, myslel som to tak že keby som aj nejaké jedlo bral, tak by sa asi cestou stratilo v mojom žalúdku. blog by z toho ale určite vznikol, názov napr.: Ako som ochutnal stredovek. ale fakt by sme tam mohli skočiť
@nobile
tak mi napadlo, keď je to stredoveké, pľuje sa na zem a kosti sa hádžu cez plece?
Ale ja hadzem kosti pod stol psom a nekedy aj cele kusy jedal, nech sebe tiez uziju
inak, porcie sú to veľké?
@cjubou mne by zas asi ostalo ešte aj na ďalší deň na obed
fajn nadpis, ak to nepodáš príliš vedecky, mohlo by to dosť navnadiť čitateľov.
nech už je teplo!
vedecky nie, možno vedecko-populárne
píšu tam, že hostia jedlá môžu konzumovať rukami, nie že musia
a minimálne nôž by ti mali dať, napr. ten celý zajac by sa bez neho zle jedol
Ked mas jedlo, kde je cele kura, alebo iny zver v celku, tak je v tom zapihnuty noz, alebo taka vidla...
Osobne som jedol zemaky, alebo akukolvek prilohu tou lyzicou drevenou a potom maso do ruky a hamaj
Porcie su naozaj dost velke. V podstate sa z jednej najedia bohato aj dvaja. Ja ked odchadzam, sa sotva viem hybat a to si nedam polievku napriklad. Vacsina ludi nedoje ani polku a nechavaju si to zabalit...
Inak maju tam dost zvlastne pivo. Take silnejsie, nepisu co je zac, ale mne sa zda, ze je to aspon 14-16, riadne horka!
A dalsie napoje tam su stavy z lesnych plodov, ci vynikajuca barack palinka :3
@nobile vyzerá to dobre, ešte aj básničky majú a tie kuchárske kritéria! ak to je také dobré ako to zneje, hneď by som si dal JELENÍ CHRBÁT S LIEVIKOM TRÚBKOVITÝM, S HALUŠKAMI A PEČENÝMI SYROVÝMI HALUŠKAMI, zapiť troškou Gönci barack a Sárgamuskotály inak chodíš tam často?