ešte nie. ale to len preto lebo mám vela snov ktoré sa ešte nesplnili...ak sa aspon jeden splní v tejto chvíli .potom som pripravena....no nielen jeden
Áno, akurát dnes som mal na túto tému debatu. A žijem tak, aby som bol vždy pripravený na odchod, odpovedám na otázky a nenechávam veci rozrobené ... lebo človek nikdy nevie, kedy príde jeho čas.
sama umriet nechcem nikdy.. keby som bola s priatelom, som na to pripravena hocikedy.. ale zase nechcem ho tu nechat sameho.. a nechcem, aby sme odisli spolu, lebo ma rodinu co ho ma rada.. cize asi nie som pripravena
Ja by som povedala, že ani nejde o to, či je človek pripravený, alebo nie, ale o to, či chce. Ak má človek ešte veľa nedosiahnutých cieľov, ktoré si zvolil, tak to ho tu drží. Ale ak už človek stratil dôvody na bytie a život si už dostatočne užil, tak myslím, že smrť by mu nespôsobila nič hrozné
no tak skapem... vždy som bola veľký bojovník keď som o tomto premýšľala...že aj keby ma zrazí auto a rozletím sa na kusy aj tak sa dušševnou silu dám do kopy...
lenže pár mesiacov som na tom tak že keby ma zrazí, je mi to jedno... nič ma tu nedrží ....
Nie, bojím sa jej. Chcem tu byť, chcem robiť veci, ktoré som ešte nestihla, chcem niečo zanechať aj keď na druhej strane by som chcela vedieť odpovede na otázky, ktoré myslím dostanem až "v tej chvíli" a myslím, že je možno jednoduchšia, ako celý náš život
na nikom a nicom mi uz nezalezi...ale jedno viem isto...ak by som vedel ze to pride...tak tesne pred tym by som zdvihol mobil a chcel naposledy pocut este jej hlas...nech by mi povedala cokolvek...ale zomrel by som s tym najuzasnejsim hlasom na svete vo svojej hlave....
Nie.Zomrela by som s pocitom,že som nič pre tento svet,pre ľudí okolo mňa a pre mňa samotnú viac menej nič neurobila a to nechcem.Neviem či niekedy vobec budem na svoju smrť pripravená ...
keby poviem, že áno som uplne pripravená na smrť, klamala by som... aj ked ma tu už vlastne nič nedrží a keby zomriem, ani by sa nikto nad tým nepozastavil, ale este stále mám nádej, že snád sa to zmení... že si už konečne uvedomí ako mi je velmi luto tej chyby co som urobila pred pol rokom... takže asi este nechcem zomrieť hned teraz.. mozno zajtra
bol som v nemocnici, kde ľudia zomierali s úsmevom na perách, boli vyrovnaní so svojím životom, svedomím ........jedine tu človek pochopí čo je život, viera, nádej a láska.....filip
hejjjjjjjjjjjjjjjj ludiaaaaaa sa nejebte ak umriete prestanete exisatovat vase neuronova siet sa rospadne a nebudeteuz chapat nic a ani si nic pametat taze jednoducho prestanete existovat a este stale sa chcete bavyt otom co sa stane po smrti !!!??? bavte sa otom jak si uzijete kazdy den vo svojom zivote !!!!!!!
janehonda /////// hahah zomnou sa nehadaj klinicka smrt hahah ukaz mi cloveka co umrel a ozivil sa uffffff majte rozum to neznamena ze na EKG bude ciara ze umrel ci vole !!!!!! tote bludy zoivot po smrti nieje nic je to sprostost ak umries tak sa ti mozog zacne rospustat neuronova siet nemas sajnu coto je co ? to si ty tvoje spomienky tvoje prectavy ak to zhnije tak prestanes existovat nebudem kometovat take banalne veci okolo klinickej smri lebo nikto na tomto svete a v tomto vesmire neprezil smrt a ani neprezije !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@janehonda taze ak nemas sajnu ako to funuje a citas pofiderne knizky co autor nezna oco tady kraci ! nic po smrti nebude zhnijeme seci rospadneme po case !!!!!!!!! ak si aspon jeden zvas mysli ze bude daco po smrti tak tahadzujre svoj terajsi zivot ktory je cenny tak sa preberem a nebudem riesit smrt ket vem ze ak umrem tak nebudem !
studoval som Kvantovu mechaniku taze poznam subatomarne castice poznam co sa deje zos molekulov .......uhlika ..........z coho sa sklada cely vesmir a dakto mi tu chce peckovat o klinickej smri MI AKO LUDIA PRI NARODENY NEMAME V DNA ZAKODOVANE ZE BY SME MALi UMRIET to len pre info pre tych co veria v nebo a peklo skoda len ze ste mimo realneho myslienkoveho stavu ......chapania veci.
neviem, ale myslím že ak by som mala umrieť teraz v tomto momente tak by som to nejako prežila, ale ak by mi niekto povedal že mám nejakú chorobu a mám ja neviem... jeden mesiac vtedy by som to prežívala asi horišie... si myslím...
inak @antifunebracka tak to by teda bola katastrofa keby si to nedopozeral
To že odumrie tvoje telom,neznamená že zomrie tvoja duša..Tá je nesmrteľná...A tvoj život nie je koniec všetkého..Si tu na to,že máš svoje poslanie a nejaký význam na tomto svete...Každý človek sa tu niečo učí...A až keď človek pochopí, o čom je život,tak je pripravený odísť...
Nemyslím, že človek niekedy bude naozaj pripravený na smrť. Človek sa najviac bojí, toho, čo nepozná a do kým niekto tzv. neprežije svoju smrť a nepopíše nám ten pocit, nikdy nebudeme pripravení. Môžeme len žiť a dúfať, že nezomreieme ani zajtra, ani dnes. Nebudem si predsa zaťažovať život myšlienkami, čo ak mám nejakú nevyliečiteľnú chorobu. Nemám, neriešim.
pred dvoma rokmi by som možno aj bol rád. predtým by mi to do veľkej miery možno bolo jedno. ale teraz rozhodne nie, kopal by som a bil som aby som mohol ísť späť.*
*vyjadrený názor je čisto hypotetický, ako väčšina názorov o tom čo by človek robil v nejakej hraničnej situácií ktorú si poriadne nevie predstaviť a teda čo by naozaj robil by zistil až keď by sa do nej reálne dostal, čo nechcem, ďakujem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
132 komentov
Ale ako vravia tí nadomnou.... potom by mi to už bolo jedno
lenže pár mesiacov som na tom tak že keby ma zrazí, je mi to jedno... nič ma tu nedrží ....
ale nie, niesom pripravená... chcem zažiť toho ešte veľa
ale teraz nie.
jedina ty si tu pochopila podstatu nášho života .........
a ta odpoveď na tvoje otázky, je láska ........ta dokáže zachrániť každu dušu pred zatratením .........filip
bol som v nemocnici, kde ľudia zomierali s úsmevom na perách, boli vyrovnaní so svojím životom, svedomím ........jedine tu človek pochopí čo je život, viera, nádej a láska.....filip
každu chybu môže človek oľutovať, jedine vzájomne pochopenie a odpustenie, dokáže človeka vyviesť do svetla radosti.......filip.-)
Veru, mudro pises
inak @antifunebracka tak to by teda bola katastrofa keby si to nedopozeral
2. pripravena budem ked budem mat na to minimalne vek
inak sa odmietam pripravovat
To že odumrie tvoje telom,neznamená že zomrie tvoja duša..Tá je nesmrteľná...A tvoj život nie je koniec všetkého..Si tu na to,že máš svoje poslanie a nejaký význam na tomto svete...Každý človek sa tu niečo učí...A až keď človek pochopí, o čom je život,tak je pripravený odísť...
Ano, takze pripravena a mozno spokojnejsia ako kedykolvek pred tym.
a ako som si všimol tak niekto tu dokáže riadne zaperliť
no ale ako myslis je to tvoja vec ale ja si myslim ze nemas pravdu...no uvidime ked zomrieme kto ma pravdu
Viem že sú tu ľudia na ktorých mi záleží, ktorým by so chýbal ak by som tu nebol. Ale ak by títo ľudia neboli asi by som sám spáchal samovraždu.
*vyjadrený názor je čisto hypotetický, ako väčšina názorov o tom čo by človek robil v nejakej hraničnej situácií ktorú si poriadne nevie predstaviť a teda čo by naozaj robil by zistil až keď by sa do nej reálne dostal, čo nechcem, ďakujem.