Zdravím,
robili ste v deviatke alebo na strednesj test osobností, ktorý vám nejako naznačí aké je vaše povolanie. Viem, že niekedy vyjdú blbosti, ale predsa. Myslíte, že by sa to malo robiť na školách?
Hm možno by mali skôr školskí psychológovia alebo nejakí tí výchovní poradcovia či ako sa nazývajú radiť, pomôcť, odporučiť kam by bolo vhodné sa vybrať. Ale inak rodičia by mohli a aj človek sám nie? Nevieš čo by si chcel robiť?
hej robili. vtedy som chcela byť psychológ a potom na osobnom pohovore, keď prišli výsledky mi tá žena povedala, že mám predpoklady sa ním stať, že som inteligentná a že by som aj právo mohla študovať
tento rok končím právo
neviem, či by sa to malo robiť. mne to napríklad v ničom nepomohlo. aj, keby mi povie, že nemám na to robiť/študovať to, čo chcem tak ju mám v píčke a idem si svoje :letim:
skôr by som uvítala nejaké celkové poradenstvo a poučenie. mladí nevedia, o čom sú, ktoré odbory na školách, čo sa kde študuje a pod. potom vzniká chaos a množstvo sklamaných jedincov, ktorí išli študovať to, čo vlastne nechceli.
Mali by najprv poriadne vysvetliť tým ľudom o čo ide, že to nemusí byť presné a treba to brať s fakt veľkou rezervou. Mne ten výsledok vyšiel taký zlý, že mi odporučili dvojročný odbor.
som na OA, nedávno som tie testy robila súkromne u psychologičky (v škole sa nedalo) a výsledok? povedala mi, že môžem študovať hocičo... (bol tam taký graf a všetko som mala nad čiarou).
my sme robili na strednej iq test + psychotest a ten vyber povolania spocival asi v tom, ze som si mala napisat 10 odborov, ktore by som chcela studovat a potom sa to v kazdej otazke kombinovalo, akoze "radsej by som studovala odbor 1. alebo odbor 3.", cize to bolo uplne nahovno a vysla mi nejaka somarina
a potom na tom "osobnom pohovore" so psychologom mi akurat ukazal vysledky iq testu a povedal, co si o tom mysli a ze mam este porozmyslat a vybrat si nieco to bolo asi tak vsetko
na strednej nám školská psychologička dávala robiť testy že na akú vysokú školu máme ísť a v akom odbore mám mať zamestnanie. Vraj som mal ísť na technickú školu, nevydalo
Hej, a bolo to spojene aj s IQ testom. Uplne som odflakol tu cast kde bola matika (resp natipoval som ju) lebo to bolo posledne a uz sa mi s tym fakt nechcelo jebat.. Ostatne som ako-tak povyplnal.
Na moje prekvapenie mi vyslo jedno z najvyssich IQ zo skoly a psychologicka mi povedala ze okrem logickych veci (ktore su ale zakladom IQ takze nechapem ako to cele merali) by som sa mal venovat nejakym humanitnym vedam alebo socialnym pracam s ludmi a tak.. Proste techniku a logiku sirokym oblukom obist.
No.. a dnes je zo mna programator a ludi vidim len ked vyleziem z mojho "kanclu"
nam to robili tusim v druhom rocniku na strednej, polovicu veci som natipovala lebo sme ta boli uz strasne dlho a bola som hladna a nechcelo sa mi to
psychologicka mi nasledne dala velmi prekvapivu radu do zivota, ked sa ma spytala co ma bavi a ja som jej povedala ze kreslenie a jazyky, tak vraj by som sa mohla uberat tym smerom O_o dakujem, to by som nezistila bez vas fakt
na ZŠ som to nerobila, lebo som presne vedela, kam chcem ísť.. teraz som ho robila, lebo som chcela nejakú náhradnú školu v inej oblasti, ale vyšla mi, že mám študovať presne to, čo chcem, alebo niečo tomu podobné
ako myslím si, že z istej časti je výsledok ovplyvnený tým, čom chceme, ale je to dobré, lebo nepovedia tam len to, čo študovať, ale dozvieš sa aj veľa iných vecí o sebe a tak
Hej robil, ale všetko som mal super takže mi prd poradila na čo sa hodím. Ďalší piati spolužiaci to isté. Nič nám nepomohli tetky Podľa mňa je na školách toho toľko čo treba napraviť, že osobnostné testy sú momentálne zbytočné.
my sme ho robili hromadne v maturitnom ročníku (netuším kto to ale vybavoval, proste jeden deň tá teta prišla k nám na hodinu), ale v princípe som sa nedozvedela nič, čo by som sama o sebe už dávno nevedela
no, mne povedala, že môžem robiť všetko, čo chcem ale že byť mnou ide na dačo technické alebo prírodovedecké, čo som aj chcela... a ten test aj pomohol, celkom sebavedomia mi dal, takže som si trúfla potom
ale najviac ma bavil rozbor nakresleného stromu... alebo v mojom prípade skôr ignorovania stromu a venovania sa rebríku
Povedala mi, ze mam extremne predpoklady na jazyky a logiku a najslabsie som mala matiku a priestorovu predstavivost, akozrnie uplne biedne, ale u mna osobne je to najslabsie.
Ja som tie testy robila v 8.ročníku na ZŠ a vyšli mi väčšinou povolania z oblasti zdravotníctva-lekár.zdravotnícky záchranár,fyzioterapeut a už ani neviem,aké boli ďalšie...Mne osobne nejako extra nepomohli,pretože som mala celkom jasno.
Ale myslím si,že by sa (dobrovoľne) robiť mali,pomôžu tak ľuďom,ktorí ešte nemajú v povolaní/škole jasno,avšak je pravdou,že častokrát vyjdu blbosti.Závisí to aj od toho,či to vypĺňaš podľa seba alebo hádžeš blbosti. :letim:
V ten deň, keď sme to písali som zaspala do školy a úplne som zabudla, že to máme písať som bola úplne mimo, keď som prišla do triedy a tam psychológ...
Bolo to súčasťou IQ testu a dosť som to dobabrala kvôli tomu zaspatému ránu.. mala som písať "opravný" ale asi toho mal psychológ veľa
Nepripisujem tomu veľkú hodnotu..
my sme mali na strednej dve take testovania..Jedno nam robila skolska psychologicky, potom si s kazdym z nas osobitne sadla a povedala nam toho strasne vela..to aky sme, silne a slabe stranky, co nam ide, co mu by sme sa mali venovat..to mi dalo naozaj vela a vsetko som si to zapisala do denniku
a potom testovanie od nejakej firmy, bolo to to iste, ale vysledky nam poslali na mail a to bolo fakt o nicom..mozno keby som nebola na tom prvom by sa mi to zdalo fajn
Robila som a povedala mi presne to čo som vtedy chcela študovať-právo.. Ale nakoniec som sa na to aj tak vysrala a šla si po umení život je príliš krátky na to aby som ho mala prežiť v škole
My sme to robili tento rok a bolo mi povedané, že sa hodím na čokoľvek. Ale nejak extra veľa mi to nedalo, keďže mám jasno v tom čomu sa chcem venovať.
Robili sme to asi v deviatke alebo v osmičke a potom v druhom ročníku na gymnáziu a stále mi tam vyskakovala matika, informatika... ach jaj, ale mna to nebaviii!!! ja chcem KRESLIŤ! na základke nám povedali aj naše IQ co ma potesilo.. no a najväcsou zahadou bol ten preklaity "ne-ihlicnaty strom" ... nikdy nam to neobjsanili, sam som si to musel vygooglit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
tento rok končím právo
neviem, či by sa to malo robiť. mne to napríklad v ničom nepomohlo. aj, keby mi povie, že nemám na to robiť/študovať to, čo chcem tak ju mám v píčke a idem si svoje :letim:
skôr by som uvítala nejaké celkové poradenstvo a poučenie. mladí nevedia, o čom sú, ktoré odbory na školách, čo sa kde študuje a pod. potom vzniká chaos a množstvo sklamaných jedincov, ktorí išli študovať to, čo vlastne nechceli.
.... a nepomohlo mi to vôbec nič.
a potom na tom "osobnom pohovore" so psychologom mi akurat ukazal vysledky iq testu a povedal, co si o tom mysli a ze mam este porozmyslat a vybrat si nieco to bolo asi tak vsetko
Ja som ho nerobil, pretože som mal jasno vo výbere strednej školy.
Študujem psychológiu.
Na moje prekvapenie mi vyslo jedno z najvyssich IQ zo skoly a psychologicka mi povedala ze okrem logickych veci (ktore su ale zakladom IQ takze nechapem ako to cele merali) by som sa mal venovat nejakym humanitnym vedam alebo socialnym pracam s ludmi a tak.. Proste techniku a logiku sirokym oblukom obist.
No.. a dnes je zo mna programator a ludi vidim len ked vyleziem z mojho "kanclu"
psychologicka mi nasledne dala velmi prekvapivu radu do zivota, ked sa ma spytala co ma bavi a ja som jej povedala ze kreslenie a jazyky, tak vraj by som sa mohla uberat tym smerom O_o dakujem, to by som nezistila bez vas fakt
ako myslím si, že z istej časti je výsledok ovplyvnený tým, čom chceme, ale je to dobré, lebo nepovedia tam len to, čo študovať, ale dozvieš sa aj veľa iných vecí o sebe a tak
ale najviac ma bavil rozbor nakresleného stromu... alebo v mojom prípade skôr ignorovania stromu a venovania sa rebríku
Samozrejme studujem techniku
Ale myslím si,že by sa (dobrovoľne) robiť mali,pomôžu tak ľuďom,ktorí ešte nemajú v povolaní/škole jasno,avšak je pravdou,že častokrát vyjdu blbosti.Závisí to aj od toho,či to vypĺňaš podľa seba alebo hádžeš blbosti. :letim:
Bolo to súčasťou IQ testu a dosť som to dobabrala kvôli tomu zaspatému ránu.. mala som písať "opravný" ale asi toho mal psychológ veľa
Nepripisujem tomu veľkú hodnotu..
časť kde bolo treba napísať 10 vybraných povolaní a postupne eliminovať bola že whathefuck šak to majú byť predpoklady a ne že čo práve chcem
a tie krivky že čo mi pôjde mi vyšli všetky pekne hore takže mi vyšlo že mi všetko pôjde čo je kokotina lebo mi nič nejde a piču to pomohlo
a potom testovanie od nejakej firmy, bolo to to iste, ale vysledky nam poslali na mail a to bolo fakt o nicom..mozno keby som nebola na tom prvom by sa mi to zdalo fajn