V listopadu 2007 média téma Nohavicovy spolupráce s StB znovu otevřela v souvislosti s novou písní Jaroslava Hutky Udavač z Těšína, ve které a v komentářích k níž Hutka odsuzuje Nohavicovu spolupráci a konkrétně donášení na Karla Kryla po jejich setkání v srpnu 1989 ve Vídni a také donášel na spisovatele Pavla Kohouta a to, že se Nohavica se svou minulostí nedostatečně veřejně vyrovnal
Tolko k tomu Kryl bol jedna z najvacsich osobnosti protikomunistickeho odporu a ked na neho donasal, neviem ci si zasluzi akykolvek respekt...
@drejka Tak pozri, to iste by som povedal, keby sem dali Gotta, alebo hoc koho ineho, snad okrem Schelingera a par dalsich hudobnikov (Trebarz z Plastic Peoples...)
Hutku Kryl povazoval za povalaca a uprimne, bola to snad jedina vec, na ktorej sa kedy s komunistami zhodol Oni ho tak brali tiez
A Kryl sa dobrovolno-nedobrovolne popri skladani basniciek (Viem, ze bol majoritne basnickar/ pesnickar... nazvy to ako chces ) stal hudobnikom
@drejka 1. Of The Universe... Ano, to s tam nemalo ist Este The clen pred Plastic Hold Zappovi...
2. Zle som sa vyjadril, niekedy povazujem za automaticke, ze ked na teba niekto zle, tak ti nan rovnako
3. Vacsinou utkvie v pamati to, pri com ho najviac vidi verejnost... Osobne ho vnimam hlavne cez songy ako Morituri Te Salutant, Pochod Gustapa, Tak Vas tu Mame, koncert pro vsechny slusny lidi (snad som to napisal spravne)... Viem, ze robil aj grafika a nakolko bol rodeny v rodine knihtlaciara, tak sa mozno venoval aj tomu
4. A hlavne na oznacenie Cech... On bol bud Cechoslovak, alebo Moravak
@drejka Viem, ze robil v Slobodnej, ale tak to som nezazil, preto neviem ako vyznamne posobenie to bolo... A Havel... Niekedy si az myslim, ze Havel mal dohodu s komunistmi a zlegalizoval ich, aby dostal spat svoje majetky... On o Kryla a kridlo, ktore chcelo zatocit s komunistami a urobit z CSR Svajciarsko odstavil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
a teď zpátky k mým dřevákům.
V listopadu 2007 média téma Nohavicovy spolupráce s StB znovu otevřela v souvislosti s novou písní Jaroslava Hutky Udavač z Těšína, ve které a v komentářích k níž Hutka odsuzuje Nohavicovu spolupráci a konkrétně donášení na Karla Kryla po jejich setkání v srpnu 1989 ve Vídni a také donášel na spisovatele Pavla Kohouta a to, že se Nohavica se svou minulostí nedostatečně veřejně vyrovnal
Tolko k tomu Kryl bol jedna z najvacsich osobnosti protikomunistickeho odporu a ked na neho donasal, neviem ci si zasluzi akykolvek respekt...
@neviem556 si ovca, zato ze to ma skoro milardu pozreti nemusis to jebat vsade, trapko
@sob3k pocuvam co sa mi lubi a nepotrebujem vedet kto na koho donaša
@poke neviem uz co od neho pocuvas ked tato patri medzi najlepsie a najznamejsie, ked ta táto neoslovila tak si stratený prípad
tak potom nie som zlý človek
Hutku Kryl povazoval za povalaca a uprimne, bola to snad jedina vec, na ktorej sa kedy s komunistami zhodol Oni ho tak brali tiez
A Kryl sa dobrovolno-nedobrovolne popri skladani basniciek (Viem, ze bol majoritne basnickar/ pesnickar... nazvy to ako chces ) stal hudobnikom
2. Zle som sa vyjadril, niekedy povazujem za automaticke, ze ked na teba niekto zle, tak ti nan rovnako
3. Vacsinou utkvie v pamati to, pri com ho najviac vidi verejnost... Osobne ho vnimam hlavne cez songy ako Morituri Te Salutant, Pochod Gustapa, Tak Vas tu Mame, koncert pro vsechny slusny lidi (snad som to napisal spravne)... Viem, ze robil aj grafika a nakolko bol rodeny v rodine knihtlaciara, tak sa mozno venoval aj tomu
4. A hlavne na oznacenie Cech... On bol bud Cechoslovak, alebo Moravak