Kupujete si kozmetiku, o ktorej viete, že je testovaná na zvieratách? Aký na to máte názor?
Ja osobne sa snažím sa tým výrobkom vyhýbať, kupujem si kozmetiku označenú tým zajačikom, alebo si objednávam z katalógov, o ktorých viem, že neboli testovan
@stormmast3r .. hej, ale prečo by mali na nevinných ziveratách testovať výrobky, ktoré použivajú ludia? ... najideálnejšie je testovať na ľuďoch-plnoletých dobrovolníkoch, ako to robia mnohé firmy.. a nikto tým netrpí, ak keď hej, tak je to iba voľba toho človeka...
@mielikki ..vôbec netuším ako, ale ešte väčšia haluz je, že aj tampóny sa testujú na nich... ani si radšejj nechcem predstaviť ako..
nepoužívam kozmetiku... som špinavé hovädo, smrdím, mám blchy a keďže ja mám zvieratká rád, tak si ani za svatého nekúpim ten šampón na té blchy, veď by vykapali a ako ja k tomu prídem, keď mám rád zvératká!
@eeozniap - si si istá, že ´zajačik´ je zárukou netestovania na zvieratách? A lieky si tiež vyberáš podľa toho, či boli alebo neboli testované na zvieratách?
@15@drejka - myslím, že poznáš isté medze mojej zásadovosti a len ma zaujímal názor autorky resp. nakoľko má v tom jasno... okrem toho ma občas fascinuje ten vzťah človek - človek a človek - zviera... Toto mi príde dosť podobné, ako obhajovanie vegetariánstva - áno, ale odtiaľ - potiaľ... Aj keď autorka diskusie ide na to v podstate miernou, neagresívnou formou, čo kvitujem kladne. Iste, máš v niečom pravdu, ale rovnako ako kozmetika (a pre niekoho nevyhnutná), nemusí byť testovaná na zvieratách a nemusí to byť na nej uvedené, na druhej strane môže byť tak označená a pritom môže byť aj tak testovaná na zvieratách. Ergo v konečnom dôsledku si človek nikdy nie je na istom a druhak - môj názor je taký, že ak je to nutné, radšej testovať na zvieratách, ktoré sú pre tento účel chované, ako na samotných luďoch. A podobne je to aj s liekmi...
@salora ..jasné, že to nie je zárukou, pretože vlastne všetky zložky musia na niečom otestovať, a to sú väčšinou tie zvieratká, ale ten zajačik znamená, že finálny výrobok nebol na nich testovaný...
Jasné, že aj lieky sú, ale to mi až tak neprekáža, s tým už nič neurobíme ale lieky by sa nemali porovnávať s kozmetikou, lebo lieky sú potrebné, tomu sa nevyhneme ale kozmetiku by sme si mohli vyberať podla toho, či je alebo nieje testovaná na zvieratách a je kopec značiek, len ich treba poznať
nahodou, chapem, ze je to strasne, a podobne... ale jednoducho to treba otestovat, a radsej, nech nakremuju neake prasiatko, alebo neaku mys, a oni dostanu cervene flaky, ako keby som to mal dat mojmu malemu decku, nie? (nemam male dieta, to bol len priklad )
a ja neviem, ako prebieha testovanie na zvieratách. neviem, či to tomu zvierať ublíži, alebo ho to poznačí, alebo ho to nijak neovplyvní. nikdy som sa nad testovaním na zvieratách nezamýšľala, čiže k tomu mám taký neutrálny postoj....
tiez som toho nazoru, ze radsej na zieratach ako na ludoch..fakt by ma zaujmalo, ako testuju tu kozmetiku, ked nie na zvieratach..systemom plateni dobrovolnici? ..a to sa vam zda humannejsie? niekto je na tom fakt financne zle, ze sa da nahovorit na hocico a ani si neuvedomi, aky sajrajt to moze byt...
farmakologicky priemysel je este horsi.. bezne sa stava, ze vam lekar predpise liek, ospieva vam ho, ze novy liek zo Svajciarska, super ucinny s tym ze vam da cosi podpisat a ani neviete, ze ste zaradeni do 3. klinickej skusky a uzivate neschvaleny liek, ktory vam v niektorych pripadoch viac ublizi ako pomoze..
mnohokrat je lepsie nevedie,t co sa okolo deje, lebo by sme boli este viac znechuteni z toho ako funguje nasa spolocnost!
@luc.ka .. no napríklad žiletky asi ako testuju na ziveratách? ..ale čo som mala možnosť vidieť zábery, čo im dávali všelijaké krémy a spreje, mnoho zvierat bolo vyžratých do krvi, akoby ich poliali kyselinou..ok, chápem, že to su tie nechutnejšie zábery, ale neviem si predstaviť, ako na nikch testuju zubne pasty, lebo vela z nich je testovaných na zvieratách, alebo baterky Duracel, alebo tampóny.. to je už privela...
Ak majú na to povolenie budiš, je mi to jedno Nie som typ človeka: "Ach týrajú zvieratká poďme všetci hromadne hovoriť aké je to zlé". Ak to robia legálne, tak nech v tom pokračujú, podľa mňa by sa tie ochranárske spolky mali sústrediť na tie, čo to robia bez povolenia (a na také psie preteky a pod.
@eeonizap mi kupujeme v lekarni take sampony atd ako BioKleen a tak a potom aj ta znacka DM ale to som si neni ista ta tiez neni testovana na zvieratach a potom casto kupujeme Mary KAy a tak...
Kedysi som mala rada Yves Rocher , ale bohužial obchody zrušili a nemám ju skade brať.
To, že nebola testovaná na zvieratách som brala ako plus, ale aj to, že išlo o trochu prírodnú kozmetiku s vynikajúcimi produktami a za prijateľnú cenu.
Avon rada nemám, z Oriflame len niektoré produkty, kvalita produktov z DM je dosť nízka, aj tie prírodné sú nanič.
Takže som nútená kupovať si také výrobky, veľmi mi chýba na trhu nejaká značka, ktorá by mala kvalitné produkty s prírodnými výťažkami, ktoré by neboli testované na zvieratách a mali by celkom prijateľnú cenu.
Naozaj škoda yves rocher alebo napríklad aj firmy lush. :/
@d170 ..no hej, škoda že zrušili predajne, ale su katalogy, aj ja s tým robím, z ktorých si objednávam aj ja veci a velmi kvitujem, že su strašne za ochranu životneho prostredia ...a aj mary kay je velmi dobrá značka
Väčšinou mám veci od Avonu, ale áno, aj u nás sa nájde kozmetika, ktorá je testovaná na zvieratách, ale úprimne ja keď nakupujem obyčajne nepozerám na to, na čom je to testované (hanbím, mala by som)
AVON TESTUJE NA ZVIERATACH..ROVNAKO AJ ORIFLAME....takže ak si myslíte, že "ach bože, aká som úžasná, ked kupujem výrobky netestované na zvieratach" a ani si to nikdy neoveríte a len slepo veríte marketingovým ťahom.....tak je to dosť biedne...a určite si naivne myslíte, HLAVNE PREBOHA NECH SA NIC NESTANE LUDOM, lebo to sú páni tvorstva a oni všetko môžu a všetko dokážu...ľudia sú zákerne svine, často krát OMNOHO A DALEKO HORSIE AKO ZVIERATA...ktoré nemôžu zato, že nejaké škaredé baby, ktorým príroda nenadelila krásy, potrebujú krásu najst v púdrenkach....Oni za naše rozmary nemôžu... TAK PRECO BY MALI ZA NE TRPIET???????????? Názory NADLUDI typu, že radšej nech to otestujú na zvieratku ako na človeku...To zviera ma rovnaké právo na život ako človek !!!! My ľudia sme bez prírody hovno....a častokrát na to zabudame.....som zvedava čo sa bude robiť, ked sa tato zem uplne zdevastuje....lebo mi nepotrebujeme ani zvierata, ani stromy, lesy. vodu...NIC...len nech žijú ľudia....je nas tu 7 miliard..a načo?????????????????
stormmast3r presne na ludoch s takymto nazorom by mali tie kozmeticke vyrobky testovat. Oni maju rovnake pravo na zivot , a oni si to nevybrali!!! je mi ich luto!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Teda to druhé ešte ako tak pochopím, tam majú tých ružových zajacov.
@mielikki ..vôbec netuším ako, ale ešte väčšia haluz je, že aj tampóny sa testujú na nich... ani si radšejj nechcem predstaviť ako..
@takemeaway na tebe by mali ty rasista
Jasné, že aj lieky sú, ale to mi až tak neprekáža, s tým už nič neurobíme ale lieky by sa nemali porovnávať s kozmetikou, lebo lieky sú potrebné, tomu sa nevyhneme ale kozmetiku by sme si mohli vyberať podla toho, či je alebo nieje testovaná na zvieratách a je kopec značiek, len ich treba poznať
Je to jedno velke svinsto...testovat kozmetiku na zvieratach len pre pohodlie ludi...
pôjdem za to do pekla?
farmakologicky priemysel je este horsi.. bezne sa stava, ze vam lekar predpise liek, ospieva vam ho, ze novy liek zo Svajciarska, super ucinny s tym ze vam da cosi podpisat a ani neviete, ze ste zaradeni do 3. klinickej skusky a uzivate neschvaleny liek, ktory vam v niektorych pripadoch viac ublizi ako pomoze..
mnohokrat je lepsie nevedie,t co sa okolo deje, lebo by sme boli este viac znechuteni z toho ako funguje nasa spolocnost!
To, že nebola testovaná na zvieratách som brala ako plus, ale aj to, že išlo o trochu prírodnú kozmetiku s vynikajúcimi produktami a za prijateľnú cenu.
Avon rada nemám, z Oriflame len niektoré produkty, kvalita produktov z DM je dosť nízka, aj tie prírodné sú nanič.
Takže som nútená kupovať si také výrobky, veľmi mi chýba na trhu nejaká značka, ktorá by mala kvalitné produkty s prírodnými výťažkami, ktoré by neboli testované na zvieratách a mali by celkom prijateľnú cenu.
Naozaj škoda yves rocher alebo napríklad aj firmy lush. :/