ahojtee....ako ste na tom s tetovaniami? ja som na svoje 14- te narodeniny bola na tetovaní s mamou, a teraz chcem ísť znova ale na šestnástku. Myslíte, že tetovanie na prst by bolelo? mám na nohe ale to moc nebolelo, skôr by som povedala, že ešte aj knih
kniha sa dá čítať pri tetovaní na nohe? no tak čo ja viem, tak to vraj celkom bolí na nohe, ale zas asi záleží od toho, kde. a v 14???? wtf!? a čo chceš na prst?
@h8u tak aj ja podľa toho súdim, že v niektorých veciach nie je najlepší rodič - už iba preto, že 14-ročné dieťa často mení svoj názor. Ešte, aby jej to dievča čo pridalo príspevok za 20 rokov nevynadala zato, že jej to nezakázala, išla tam s ňou a takmer na 100% som si istá, že jej nato dala aj peniaze, alebo išli z podobných zdrojov a to z rodiny.
@deadfancy ale veď dobre, ja nehovorím, že by som to decku dovolila, ale nebudem sa do nikoho navážať keď sa tak rozhodol.. okrem toho je to telo toho dieťaťa a nie matky.. ale áno, určite by bolo lepšie, keby ju mlátila a všetko jej zakazovala, to by bola lepšia matka jednozančne -.- než tá, čo sa dokáže nejako rozumne dohodnúť s dcérou, ktorá niečo chce..
@h8u looool, kto tu čo hovoril o mlátení? ja keď som mala 15 a chcela som tetovanie, tak mi doma povedali, že do konca strednej o tom nechcú počuť. Mám dvadsať, dva roky som vedela aký námet chcem, kam a akej veľkosti, sama som si nato zarobila. Cez leto som si to dala spraviť a som rada, že to mám. Nehovorím o mlátení, ale o racionálnom prístupe. Nehovorím taktiež, že to je moja vec, či niekto v 14-tich podstúpil nejaký bodyart, len sa k tomu vyjadrujem. To je môj názor, že človek by nemal robiť žiadne väčšie zásahy do tela, ktoré sa komplikovane odstraňujú, pokiaľ nie je dospelý.
moja mama je super nedonútila ma k tomu. dali sme si spolu to isté, aspoň máme niečo navždy... chcem si dať na prst iba také bud Just Breathe alebo Endless ...som chorá ja viem
rodič je pre dieťa vzorom autority. a malo by to tak byť, že do istého veku decko aj bude rodiča ako autoritu uznávať, to je proste normálna vec, vedieť rešpektovať niekoho, kto je "o stupeň vyššie". taký ten benevolentný prístup, že rob si čo chceš, sme predsa "kamaráti", má podľa mňa za následok akurát tak neprispôsobivé a rozmaznané indivíduum.
Justina nenávidím. Myslím, že nie som rozmaznaná. ale ako ok. v poho, každý má názor. moja mama nepovedala že rob si čo chceš. išla so mnou a zároven si dala aj ona tetovať.
vzdy sa mi pacili kerky, ale v 14tich ist na tetovanie je dost skoro, ved taky clovek este vacsinnou nevie, co chce a mohlo by to neskor olutovat
ja som sa dala tetovat prvykrat pred 4 mesiacmi, az ked som si asi 100x poriadne premyslela, co chcem a ci to bude mat nejaky vyznam a takto som si kerky planovala asi rok pred tym, nez som to zrealizovala
uhm , uhm .... nemám nič proti ale podľa mňa by si mohla ešte vydržať do 18tky lebo to, čo sa ti teraz zdá super , môžeš oľutovať o pár rokov ..aspoň podľa seba súdim , že to čo som chcela v 16 sa mi dnes zdá ako šialené a ďakujem rodičom , že mi to nedovolili
Je to tvoja vec, teda..tvojej mamy..že ti to dovolila.Mne by to možno dovolili tiež na 16, ale určite by som si to v 14 nedala.Do dospelosti ešte pomeníš názory a možno sa ti to aj prestane páčiť.
tu nejde o to či je tvoja mama super alebo nie ale o to že 14 ročnému decku ani pirsing tobož tetovanie nemali dovoliť.. povedzme si narovinu že 14 ročný sú jebnutý a pribrzdený a ani nevedia čo tam chcú.. ja by som to dala od 18 aj piercing aj tetovanie a predtým aj keby si povolenie od prezidenta doniesla tak proste nie!!
@tanitalove169 na prst neni moc dobre, ver mi. mam na palci, a vzhladom na to, ze je to koza, ktora sa neustale hybe, tak sa to tetovanie velmi velmi fakt velmi tazko zaondie do koze
a to hovoria vsetci, ktori tam tetovanie maju. a vyzera to hrozne, fakt
Mne mama v štrnástich nedovolí ani pierc, nie to tetovanie Ale keď si to tak vezmem, som rada, nepotrebujem to, len vymýšľam. A čo, každý ste taký boli, tak ticho. A tetovanie by som ani nechcela. Nie preto, ako som to robila ako decko, aby som zakryla čo mi nedovolia. Ale preto, že sama viem, že som ešte malá sprostá fľandra s kopou manierov, výstrelkov a pod. Stručne- nechcela by som nadosmrti nosiť na sebe niečo, čo som si zmyslela ako takáto oná, ktovie ako dopadnem. A tiež sa sama divím (posledné 4 roky) nad mojimi rovesníčkami, ktoré majú po tri pierci a sú desne coolové, lebo trtkajú s každým kktom za každým rohom. Fajn, som mladšia, vylož si to ako chceš, ale podľa mňa ti nič neujde aj keby si si to druhé tetko dala aspoň na 17-tku. A ten tvoj postoj k mamke mi pripomína tú plastikovú ženu čo svojej dcére na siedme narodeniny podarovala poukaz na zväčšenie pŕs a pichala jej botox. Nie, sociálka jej ju v momente neodobrala (fajn, extrémny prípad). A na koniec- o tých dievčencoch čo chodia po našom mestečku a robia hanbu si myslím svoje, je mi ľúto že ma s nimi hádžu do jedného pytla. Nevravím že si taká, osobne ťa nepoznám. Ale toto si myslím o tých dievčatách, ktoré mi aj celkom pripomínaš. O tých, ktoré v pätnástich fajčia v oboch zmysloch a pod tričkom sa im rysuje bruško. Ak už netlačia kočík, pravdaže. Ale opakujem, hovorím o nich, teba neodsudzujem, keďže ťa (asi) nepoznám.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
rodič je pre dieťa vzorom autority. a malo by to tak byť, že do istého veku decko aj bude rodiča ako autoritu uznávať, to je proste normálna vec, vedieť rešpektovať niekoho, kto je "o stupeň vyššie". taký ten benevolentný prístup, že rob si čo chceš, sme predsa "kamaráti", má podľa mňa za následok akurát tak neprispôsobivé a rozmaznané indivíduum.
ja som sa dala tetovat prvykrat pred 4 mesiacmi, az ked som si asi 100x poriadne premyslela, co chcem a ci to bude mat nejaky vyznam a takto som si kerky planovala asi rok pred tym, nez som to zrealizovala
potom ked budes zabezpecena tak kludne, ale toto ti hovorim uplne vazne, aj ja mam kerku ale aspon na rozumnom mieste
lebo keď si uvedomím, čo sa mi páčilo v 14tich, tak sa dosť desím, nie ešte, aby som následky toho nosila na sebe nadosmrti
Niekto sa chce páčiť sebe samému tak spoločnosť ho automaticky považuje za nejakého ani ma nenapadá žiadné racionálne slovo použiť..
Neviem či by bolelo ale však ak si pevne rozhodnutá že chceš tak prekonáš aj bolesť.
...aaale serem na to...
a to hovoria vsetci, ktori tam tetovanie maju. a vyzera to hrozne, fakt