viem ze tu nedavno bolo forum o fajceni a ako prestat.
ja fajcim skoro 4 roky a teda fyzicku zavislost nepocitujem ziadnu, na dovolenke aj tri tyzdne bez a skoro ziadny problem, akurat ta psychicka je velka. Cigarety mam ako odmenu a posilu, cize ked...
je nieco zle, pomoze ciga, ked je nieco dobre, tak to treba oslavit cigou. A tiez je to taky svetly bod nudnych dni, ktore proste nudne su, aj ked robim veci atakdalej. Dalej,cakanie na vsetko mozne, neviem si uz teraz predstavit ze stojim a nic nerobim, musim fajcit. Cize fyzicky prestat fajcit viem, nenutka ma to telesne, ale jednoducho nie som stastna a sama sebou ked nefajcim.
No a teda otazka: Ti, co ste prestali fajcit, vratil sa vam ten stav zivotny spred fajciarskeho obdobia, ze normalne sa citite plnohodnotne, alebo to aj po tom case stale svojim sposobom tyka?
Ľudia si občas fajčením niečo kompenzujú ventilujú,no sú aj iné spôsoby,ako sa to dá dosiahnuť,napríklad to upokojenie alebo sa niečim odmeniť,keď sa ti niečo podarí. Treba sa len rozhliadnuť okolo seba a nájsť tie iné možnosti,prípadne urobiť nejaké zmeny,ktoré ťa niekam nasmerujú,aby ťa to neťahalo stále len k fajčeniu. Ak s tým chceš prestať,tak držím palce a prajem pevnú vôľu
@notme ono "tak skoro neprestanem" znamena v preklade ze nikdy neprestanes ak nepride nejaka velka zmena. ja som mala pocit ze cele to moje fajcenie je len tak,iba kym som mlada. ale ako to nepride nikto kto ta potom zastavi, to sa len taha. bojim sa toho
ved ja si to uvedomujem ale ja neviem, stastny niesom, asi ani nikdy nebudem (som pomerne strateny pripad, nepomozu mi dokonca ani prachy, ako som zistil) a tak. kvoli fajceniu je to predsa len o nieco veselsie. ak sa nieco zmeni, tak prestanem. ak bude vsetko take ake je, tak neprestanem. simple. v konecnom dosledku ma pre mna fajcenie v momentalnom stave iba vyhody. dalsia vec, nefajcim az tak vela, aby to predstavovalo nejake vazne riziko (a aj keby, tak co...).
nie, niesom smutny. nie, nemam depku. len sa neviem z nicoho tesit dlhsie ako par minut.
Ja som mala fajcenie ako zabitie casu. Kym som niekde cakala, ked sme si sadli na kavu tak co predsa, treba si zapalit.. ked sme boli na chate a isli vsetci von nafajciarsku tak si predsa zapalim tiez.. ale postupom casu som mala pocit, ze mi to nerobi zdravotne dobre a mame aj v rodine pripad kedy kvoli fajceniu museli vyberat hlasivky a tak..
tak som si povedala dost a ono to ozaj skoncilo. Ta hrozba zniceneho zdravia ma donutila.
najviac som sa obavala, ze sa zlomim s kamaratmo, v podnikoch a tak ale vobec. Vsetci okolo mna fajcia a ja sa usmievam, ze uz to nerobim..
proste po case si zvyknes no
podla mna vymen cigy za nieco ine, odmen sa cokoladou alebo niecim inym co mas rada a hotovo..
Ja som fajcil 4 roky krabicku denne, prestal som zo dna na den a drzalo ma to vlastne rok a pol bez jedinej cigarety, pred tyzdnom som si dal a odvtedy kazdy den si aspon jednu dam. Fuck my life.
Ale hlavne mne pomohlo, ze mi v tom case nikto neveril, ze prestanem fajcit a to ma akosi dost silne motivovalo. A nehovor a nespominaj velmi to, ze prestavas, proste sa zacni vidiet hned ako nefajciar. Take to fake it until you make it.
no je to taká psychická závislosť, toho sa asi nezbaviš, kým nebudeš maž vážny (asi zdravotný ) dôvod... ale určite sa každý cíti lepšie bez cigariet. Myslím, že fajčíš skôr z nudy. Tak si niečo nájdi a zameraj svoju energiu inde, neplytvaj ňou na fajčenie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
No a teda otazka: Ti, co ste prestali fajcit, vratil sa vam ten stav zivotny spred fajciarskeho obdobia, ze normalne sa citite plnohodnotne, alebo to aj po tom case stale svojim sposobom tyka?
nie, niesom smutny. nie, nemam depku. len sa neviem z nicoho tesit dlhsie ako par minut.
tak som si povedala dost a ono to ozaj skoncilo. Ta hrozba zniceneho zdravia ma donutila.
najviac som sa obavala, ze sa zlomim s kamaratmo, v podnikoch a tak ale vobec. Vsetci okolo mna fajcia a ja sa usmievam, ze uz to nerobim..
proste po case si zvyknes no
podla mna vymen cigy za nieco ine, odmen sa cokoladou alebo niecim inym co mas rada a hotovo..
Ale hlavne mne pomohlo, ze mi v tom case nikto neveril, ze prestanem fajcit a to ma akosi dost silne motivovalo. A nehovor a nespominaj velmi to, ze prestavas, proste sa zacni vidiet hned ako nefajciar. Take to fake it until you make it.