No nadpis hovorí za všetko, Tibet povstal proti čínskej nadvláde. Čo si myslíte, ako to dopadne? Získa Tibet slobodu? Alebo to dopadne ďalším krvavým masakrom bez výsledku?
Nijako. Cina Tibet nepusti a Tibet nema sancu sa oslobodit vojensky. Takze bud budu len demonstracie, nejaki zraneni a mrtvy + skody alebo dojde k masakru.
Neverím že niekto taký malý ako Tibet dokáže poraziť Čínu ktorá má všetko pod palcom - asi to najskôr skončí prehrou pre Tibet - a pritom zomrie plno nevinných ľudí.
Declare independence!... nemá to význam, pokiaľ Tibet nezíska spojencov zvonka... ale jednoznačne aspoň upozornia na svoju situáciu, o ktorej "svetoví vladári" diplomaticky mlčia... hoci toto upozornenie bude mať vysokú cenu v podobe nevinných obetí...
Ake upozornenie? Si myslis, ze niekto sa postavi proti cine? Ved takmer vsetky fabriky tam maju pobocky a keby o ne prisli hospodarstvo zapadnych krajin by islo dole a to nebude riskovat nikto, tibet ma jednoducho smolu
Chavez, tým som len chcela povedať, že aspoň upovedomia nanovo o svojej situácii... a možno sa vytvorí silná názorová vlna v prospech Tibetu a spolu s ňou aj nejaké mimovládky, čo sa tým budú zaoberať viac ako doteraz... nehovorím, že sa všetci nahrnú im pomáhať, ale niečo sa predsa len zmení.
8: a vies kde ma cina take mimovladky? Tam nie je demokracia a ked vzniknu mimo Ciny, bude ich to zaujimat asi tak ako moslimskeho fanatika nazor papeza
to je jedno, či to Číňanov zaujímať bude, ale môžu (tie mimovládky) robiť aspoň minimum (tlačiť vlády iných štátov k aspoň symbolickej pomoci)... neboj sa, mne je jasné, že Tibet šancu nemá, čo som napísala už na začiatku, ale vidím v tom všetkom aspoň jedno "pozitívum"... ako som už povedala, nanovo upovedomia spoločnosť o svojej situácii...
Chudáci Tibeťania, čo viac dodať, Čína ich zmasakruje.
Len sa divím, že teraz sa USA do toho nemontujú pritom tiež chcú svoju slobodu rovnako ako Kosovo. Lenže za prvé sa USA boja Číny a za druhé nechcú v Tibete ( ako v Kosove) postaviť protiraketovú základňu....
treba si uvedomit,, že samotny činania neberu Tibet ako samostatny stat, su v tom, že tibet je sučastou Ciny už od cias prvych cisarov, a prave preto sa ho nevzdaju zak lahko.
Som za slobodu Tibetu,,ale neverim,že sa im to podari,,,a tiež neverim,že teraz pred olympiadou budu cinania robiť neake velke akcie, skôr to uprace ta ich rozvietka,,
ani si neuvedomime a nikto za Tibet "bojovať" nebude
mi môžme vedieť čo sa tam deje? ved to je komunistická zem otrhnutá od sveta. Mediam klamu pritom tam bezhlavo zabijaju ,všetkým je to jasne a všetci su dosraty lebo čína ma také zásoby zbraní ajajáááj !!! america good buy !
tibetu neni pomoci. Nikto sa za nich nepostavi, lebo nemaju nikomu co ponuknut. Kaslu na nich vlady aj nabozenske komunity. Kazdy sa hraje na vlastnom piesocku. Keby to boli krestania v tych klastoroch tak to by sa davno miliony modlili za bratov...
jj a to mas ravdu,, a vies čo je pre nas aj uropanov katastrofa?? že každodenne sa tibetania modlia aj za nas a vsetky žive bytosti ,aby sme žili v mieri a stasti,, a ked to iste potrebuju oni,, nezabrese ani pes
Kiklop - ich modlidby su nam prd platne, nebud naivny. Dalailamovia sa ku svojim poddanym casto spravali horsie nez Cinania. Aj sucasny Dalailama kedysi vlastnil 3000 otrokov.
zamidari,, počuj kukol som tie linky, to na youtube je len otrasna cinska propaganda,, odkial mas, že su to skutočny tibetania? a že su otroci?? len z toho čo si prečitas,, zda sa mi to naivne
a k tomu genezis detto, ak bol tiber formalnou častou činy od nepapati načo tam vtrhli s armadami, ked tibet vojska ani nemal??a dalajlama neni žiadna privilegovana vrstva, dalajlamom sa môže stat človek z hociakych pomerov, z mojho pohladu je to len manipulovanie
Niektore videa su zmanipulovane, ale o tom ze v dalajlamovia zotrocovali svoj lud som cital viac clankov. Ja netrdim ze sa zastavam Ciny, to rozhodne nie, ale dalajlamovia nie su(boli) taky dobraci ako sa na prvy pohlad zda.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Ayreen, myslím, že mu nič nehrozí
Múdrejšie by bolo, ak by si Tibet dopredu pozháňal silných spojencov-čo nie je veľmi reálne-Čína to bude mať ľahučké jak nič....
Len sa divím, že teraz sa USA do toho nemontujú pritom tiež chcú svoju slobodu rovnako ako Kosovo. Lenže za prvé sa USA boja Číny a za druhé nechcú v Tibete ( ako v Kosove) postaviť protiraketovú základňu....
Som za slobodu Tibetu,,ale neverim,že sa im to podari,,,a tiež neverim,že teraz pred olympiadou budu cinania robiť neake velke akcie, skôr to uprace ta ich rozvietka,,
ani si neuvedomime a nikto za Tibet "bojovať" nebude
teda totalna ignoracia,, ako keby tam ani cinania neboli,,, činan=vzduch
» www.genezis.eu/index.php?optio...
No netvrdim ze schvalujem okupaciu.
prečitajte si
» ekonomika.etrend.sk/130373/svetova-...
a k tomu genezis detto, ak bol tiber formalnou častou činy od nepapati načo tam vtrhli s armadami, ked tibet vojska ani nemal??a dalajlama neni žiadna privilegovana vrstva, dalajlamom sa môže stat človek z hociakych pomerov, z mojho pohladu je to len manipulovanie
vse je aj dobre aj zle,, ale rozhodne nepodroprujem takuto formu genocidy, to iste jak v Timore