Teda chcel byť mať niekto už vlastné deti? Ak áno, tak prečo tie hodiny "neposlúchnete"? Nie je partner, kvôli škole, kvôli financiám alebo kvôli niečomu inému?
A ak sa zamyslíte, tak ako to teraz vidíte, kedy by mohlo byť už všetko ako má byť a bud
mam 18, a viem že v dobách minulých to bolo bežné, ale v tomto veku zatiaľ necítim potrebu mať deti a založiť si rodinu. Neskôr určite áno.
Ale tak ked vidim na ulici nejake babo, tak občas dostanem taku chut že by som bola rada matkou, to je taky ten materinsky cit, ale potom sahned uvedomim . Raz som brigádovala ako opatrovatelka deti, teda ešte stále, a vtedy si uvedomujem, že to nieje zrovna med lizať..
Ja by som veľmi chcela mať dieťa, rodinu Pretože už mi to chýba, nevyrastala som vo veľkej šťastnej rodine. Rodičia sú rozvedení, súrodenca nemám, o bratrancoch či sesterniciach som vždy mohla iba snívať... Ja chcem veľmi tráviť čas s ľuďmi, ktorí sú mi blízki a hlavne ktorí to chcú tiež. A to môže byť asi jedine vlastná rodina.
A dôvody prečo ešte nie je? Vlastne si ich vymenovala... Ale psychicky by som na to už bola pripravená a bola by som za to vďačná.
No ešte prednedávnom som mala chuť mať dieťa, keď som bola u brata a tak. No ale uvedomila som si, že vlastne dieťa ani nechcem.
Viete, nemala som najkrajšie detstvo, staral sa o mňa brat, pretože či už ostatní ôsmy súrodenci na mňa srali a rodičia detto, len ma odatrkovali, nadávali mi a ponižovali ma. Bojím sa, že by som bola taká istá matka ako bola tá moja a to by som nerada.
Dieťa nechcem jednak, že by som to nezvládala, či už psychicky ale o fyzicky. Mám16 rokov, možno sa môj názor zmení, ale dieťa nechcem.
@d170 hodinu uz som davno posluchla aj ked tikali dlho (u mna hadam od 17tich...)....jasne, ze to nebolo vtedy mozne, ani partner, ani skola,a ni byvanie......cize som dieta mala, ked bola VS za mnou, mala som pracu, byvanie....a jasne, ze chodneho partnera
@idiotproof mozno prave preto, ake vidis vyhladky tie deti treba......lebo kvoli takymto anzorom to ludstvo vymrie, resp. vymrie ta inteligentnejsia cast a hadaj kto sa bude mnozit.....to, ako sa bude vyvijat ludstvo zalezi predsa na ludoch, cize aj na nas...... mat dieta rozhodne nie je sebecke.......
deti treba......(aj napr. z praktickych dovodov)......sorry, ale enchcem, aby po mne vsetko zhrabol stat:/
tikajú, tikajú... a teda poriadne hlasno a intenzívne a nie a nie utíchnuť....
a prečo nie? partner by aj bol, psychicky pripravená tiež, školu by sa dalo v pohode zvládať aj externe... dôvod sú peniaze - tj. materiálne zabezpečenie pre budúce dieťa (hlavne bývanie)... takže hodiny poslúchnem ak bude toto, ale viem že najskôr ako to len pôjde ...
Som nezodpovedná, psychicky labilná a taký typ človeka obeť a neviem si predstaviť, ako by som sa mohla mať dobre, bála by som sa, taaaaakže nie, nikdy a najlepšie ak ani omylom, lebo ja nemám šancu, aby to bolo dobré.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Ale tak ked vidim na ulici nejake babo, tak občas dostanem taku chut že by som bola rada matkou, to je taky ten materinsky cit, ale potom sahned uvedomim . Raz som brigádovala ako opatrovatelka deti, teda ešte stále, a vtedy si uvedomujem, že to nieje zrovna med lizať..
A dôvody prečo ešte nie je? Vlastne si ich vymenovala... Ale psychicky by som na to už bola pripravená a bola by som za to vďačná.
necitim sa na dieta, nemam partnera, nie som si ista ci je to vobec vhodne pre to dieta ho priviest do tohoto sveta.
a je podla mna sebecke povedat si - ja chcem dieta - a spravit si ho bez ohladu na to kde to dieta bude vyrastat a aka ho caka buducnost.
a teraz nehovorim o financnom zabezpeceni ale o tom ake vyhliadky ma ludstvo ako take.
Viete, nemala som najkrajšie detstvo, staral sa o mňa brat, pretože či už ostatní ôsmy súrodenci na mňa srali a rodičia detto, len ma odatrkovali, nadávali mi a ponižovali ma. Bojím sa, že by som bola taká istá matka ako bola tá moja a to by som nerada.
Dieťa nechcem jednak, že by som to nezvládala, či už psychicky ale o fyzicky. Mám16 rokov, možno sa môj názor zmení, ale dieťa nechcem.
deti treba......(aj napr. z praktickych dovodov)......sorry, ale enchcem, aby po mne vsetko zhrabol stat:/
ale inak co sa mna tyka, keby som mala o 10 rokov viac, tak by som aj deti chcela.. teraz mi prekaza jedine to, ze som mlada a nezabezpecena
a prečo nie? partner by aj bol, psychicky pripravená tiež, školu by sa dalo v pohode zvládať aj externe... dôvod sú peniaze - tj. materiálne zabezpečenie pre budúce dieťa (hlavne bývanie)... takže hodiny poslúchnem ak bude toto, ale viem že najskôr ako to len pôjde ...
momentálne nie je partner, nemám dokončenú školu, nie sú financie
takže aj keby sa ozvali zas, budem ich musieť ešte minimálne 5-6 rokov ignorovať
No a ešte si dietko prosí @skingirl94