jebat aj cele SNP povstanie bola najvacsia somarina ktoru organizovali bolsevici z vychodu za prispenia svojich sudruhov na uzemi SR..nic sa tym nedosiahlo akurat trpelo civilne obyvatelstvo.a to nielen zo strany nemcov (odvety za schovavanie partizanov) ale aj zo strany partizanov ked ti robili obyvatelom na horach castokrat vacsie skody ako nemci co hladali partizanov..
cele to je len velka bublina nafuknuta 40mi rokmi komunistickeho rezimu. proste zbytocna picovina.neni co oslavovat.. co nam to pomohlo??50 rokov poroby a sikany.tomu sa hovori naozaj vitazstvo
@micenzo vidim ze ty sa do toho rozumies a ze si vtedy zil a ze si videl vsetko co sa odohravalo na celom slovensku....myslis si ze by nebola teraz sikana keby tu zostali fasisti....tam islo o symboliku toho ze aj obycajny ludia sa odvazili postavit tej sikane ako si to nazval...
@corvuscorax...a veru vojna zrejme pride teda mozno by aj mala nech ludia ziju zase v biede a strachu a nech si uvedomia tie prave zivotne hodnoty...ale aj tak tu zrejme budu vzdy taky ktori si to neuvedomuju
Trápne SNP najprv sme vlasť predali nemcom na povel zapadnej európy a potom jak sú tu najebaní nackovia ideme bojovať s pár partizánmi po funuse. A bez rusov alebo američanov by to ajtak nemalo zmysel.
@creeson Vidim ze ti sa v tom hovno vyznas... Amici sa zapojili do vojny az ked bolo jasné že Nemecko prehrá... A s pár partizánmi po boku? Vďaka Partizánom sme oslobodili Slovensko...
@blad9 neviem či to bolo písané ironicky, ale hoci to vyznie zle, ľudia odjakživa bojovali, len rozdiel je v zbraniach kt.použili. vždy sa našiel dôvod na vojnu a vždy aj vojna (nepokoje) bude.
a áno, ľudia si neuvedomujú, čo všetko majú. a neuvedomujú si základné hodnoty, pretože všetko berieme ako samozrejmosť a preto si to nevážime
@qwedsayxc Nie to iba ja vidím že ty prd znaš lebo keby neprišli američania tak rusi by dostali od nemcov cez hubu a teraz by sme sa volali tretia ríša. A nezapojili sa na konci vojny lebo vojna skončila v 45-tom a amíci vyhlásili vojnu v 41-vom.
@creeson v 41. vyhlásili vojnu Japonsku... A nezastávaj si tu Amícov, keby neprišli tak by sa na histórii Rusko-Nemeckej vojny nič nezmenilo, Amíci sú posratý žeby náhodou prišli pri vojne o tie svoje t rápne mestá, a keď už prišiel obrad a Rusi dobíjali Nemcov, tak Amíci sa zapojili ako najväčší hrdinovia a stihli zabiť až 10 Nemeckých vojakov!
@qwedsayxc Keby američania nebobardovali strategické ciele (kde vyrábali V1 a V2 +atómový výskum) a mestá (viď Dressden) nemcom a nezlikvidovali luftwafe tak rusi dostanú cez prdel. Neviem či by Moskva a St. Peterburg rozchodili atombombáč
@creeson dneska má Rusko najväčšie zásoby atomovych bomb, takže by asi rozchodili aj vtedy, kedže vtedy bol ešte Sovietsky zväz... A k tomu výskumu... Amíci ten výskum ukradli Nemcom, takže Nemci mali prvú atómovú bombu, a tých pár bombardovaní, Rusi zabili 97 % Nemeckej armády, a Amíci začali bombardovať už keď boli Rusi v Nemecku a keď bolo víťazstvo jasné, a teraz trocha odbočím... Amíci neboli ani na mesiaci zistilo sa že ten scenár sa vytvoril v Holywoode ako film...
Všetky Americké výskumy sú iba podvody, v skutočnosti nič nedosiahli! a aj v súčasnosti 75% amerických lietadiel je stavaných na základe čínskych lietadiel len vylepšené, ale základy má čínske, Amíci ani tie lietadla nevedia vymyslieť!
@creeson A ešte jedna vec... V Druhej Svetovej vojne Amíci zvýšili vyrábanie tankov o 450 % viac ako niormálne, keď boli Rusi napadnutý Nemcami tak výroba Tankov ešte klesla a aj tak- Zatiaľ čo Amíci vyrobili 2300 tankov, tak Rusi 5100 a Nemci len 470...
@qwedsayxc zopakuj si znalosti z historie.. Nemecká armáda bola už tak zdecimovaná čo sa týka zdrojov, zásobovania a plno ďalších aspektov. Že prakticky od porážky pri Kursku 1943 už len ustupovala. Neboli schopní žiadnej väčšej protiofenzívy len menších sečov ktoré odďalovali už tam neodvratný koniec.
Nesmej sa už si v koncoch Ver že predchádzajúca ganerácia je múdrejšia ako tie po nej. Bohužiaľ národ sprostie od facebooku
Základ stratégie bol detailne vypracovaný ešte tri roky skôr. Štrnásteho februára 1942 bolo pre britské letectvo vydané nariadenie o tzv. „morálnych kobercových náletoch“, v ktorom sa za prvoradý cieľ stanovila likvidácia obývaných miest. Prvým cieľom novej stratégie sa stalo mesto Lübeck, ktoré bolo zničené na kvetnú nedeľu v roku 1942. Myslíš že s čím to angličáci bombardovali vyhadzovali ovce na padákoch všicko za účasti američanov a rok 42 sa berie ako zvrat v 2 sv. vojne
@majo16 Tak toto cituješ Americkú reformovanú hostóriu... Skutočnosť je taká, že Nemci pracovali na výrobe Atómovej bomby a po druhej svetovej sa zistilo že keby Rusi nedobyli Nemcov tak by Nemci stihli vyrobiť atómovu bombu a to by sa všetko zmenilo. A nebolo od toho ďaleko, keby nebolo SNP tak by predsa len o trocha neeskôr dobyli Rusi Nemcov a Nemci by možno stihli vyrobiť atómovú bombu, lenže to nám predsa Amíci to histórie nedali, samozrejme...
@creeson Dobre, ale keby Nebolo Rusko tak Nemci by mali v zásobe všetko čo poslali na Rusov, čo je 97% Nemeckej armády, a tým by Britániu zjebali z povrchu zemského a tympádom by Amíci nepomáhali Británie lebo by už nebola...
@qwedsayxc mohol by si mi dať nejaký dôkaz tejto konšpiračnej teorie ? Pretože ja som čítal Guderiánové pamäte , Leona Degrella a podobné veci. Vieš ani jeden z nich nebol Američan a nezdá sa mi že by reformovali historiu keď boli v tej armáde a sami si to prežili.
ty si dobry magor,vraj Slovensko uz nebolo okupovane a ked dosli rusi bolo tu co? sloboda? ano jasne
z taktickeho hladiska bolo SNP uplna ale uplna picovina
my sme boli s nemcami spojenci,neziskali sme absolutne nic,akurat viac trpelo obyvatelstvo
za Slovenskeho statu sa mali normalni Slovaci (nezidia,nebolsevici,necigani) najlepsie v historii,ved tu bola najvyssia zivotna uroven,vacsina obyvatelstva bola nadmieru spokojna
obycajni ludia? to je dalsia blbost,kto vtedy povedal ze nepojde proti nemcom,bol okamzite oznaceny za fasistu a podobne,a hadaj ako skoncil..pokial neusiel a neschovaval sa v pivnici tak dost zle
apropo,kde boli vsetci ti obycajni ludia ked to tu ovladli komunisti? kam zmizli preco vtedy nebojovali? no to uz nebolo take lahke ze
@qwedsayxc A ja tvrdím že by to tak nebolo? Je to tak Rusi by boli v prdeli bez amikov a amici bez rusov. Takto spolu si nemecko roztrhali ako svorka hladových vlkov.
@creeson No ale Amíci roztrhali 5 % a Rusi 95 % ... A k tomu facebooku-facebook otupuje ľudí-s tým súhlasim ja ani na facebooku niesom... Ale vieš kdo vymyslel facebook? Naši slávni Amíci ,)
@micenzo Za komunistov tu boli najlepšie časy! Za komunistov slováci nemohli byť lenivý, to je zlé že keď niekto pomáha druhým aby neboli lenivý? A za komunistov sa Slovákom najlepšie darilo, pečené kurčatá tu padali po zemi, a dneska máš umelo vyrábané mäso lebo ho neni dostatok... Komunisti nás len chránili pred tými Amíkmi jebnutými, a za komunistov tu bola najväčšia sloboda z histórie Slovenska!
@qwedsayxc tymto prispevkom si to zabil,a uz nemienim mrhat cas s niekym kto dokaze povedat daco take ze " za komunizmu tu bola najvacsia sloboda" to si bud robis srandu alebo neviem kto toto mzoe mysliet vazne
@qwedsayxc pozri.. nebaví ma takáto diskusia. Ja hovorím fakty historické ! Ty vymyslené domienky od neviem odkiaľ. Kľudne ti aj uverím len čakám na nejaký dôkaz , evidenciu....
ohladom partizanov...okej vidim dalsi nazor a iba sa mi upevnil moj nazor ze v dnesnej dobe clovek fakt nemoze vediet co je pravda...cim chcem povedat ze ten dedko na tom videu tiez podla mna nemusel hovorit pravdu on hovoril len o 12tich z dediny ostatne mal z knih...a knihy tiez nemusia vraviet pravdu....ale samozrejme mozu...kazdopadne my sme vtedy nezili takze ci to je tak ci onak sa naozaj uz nikdy nedozvieme
@majo16 Nebudem sa s tebou hádať, neviete tu nikto kdo bojoval za dobro a kdo za zlo, nepoznáte pravú históriu ani nič neviete preskočilo vám a neviete ako tu má byť...
ale vsak stalin daval zabijat aj vlastnych ludi...a to ze povodne paktoval s hitlerom ze si rozdelia polsko to je vpohode.?? ako hej bol neamericky...ale pre mna to nie je dost relevantny zdroj.....aaa inak ako vies co je skutocnost?....skutocnost nemusi byt ani to co vravel stalin ani to co vravia americania....preto som myslel ze sem das nazor niekoho tretieho
@blad9 Ja mám svoje zdroje pravdivé, Stalina som dal len ako príklad... A zabíjať dal len svojich ľudí čo chceli nanho spáchať atentát alebo tak. A s tym polskom - v druhej svetovej si ludia mysleli ze polsko zautocilo prve na nemecko, tak stalin chcel len spravodlivost...
@blad9 OK.......... aaaa ešte posledná vec... ludia sa sťažuju že stalin ako dobyl Nemecko tak komunisti išli po slovenskej ulici a len tak niakeho slováka zbalili do auta a dali do gulagov... Ale to je neobjasnené... Vieš kolko napr. hospodárskeho priemyslu ostalo Rusom po druhej svetovej vojne? 13%, hlavne vdaka Nemecku, ale slováci pomáhali Nemecku, bojovali s ním a Rusi kvôli niakym debilitám prišli o vela, a slováci pomáhali Nemcom s tým tak si zaslúžia nápravu, slováci pomáhali dojebať Rusko tak nech si ho aj opravia, v gulagoch pracovali na nových veciach aby sa Rusko zase opravilo, a pracovali tam preto lebo ho aj zničili nato Mali Rusi právo, tak isto aj Neci v gulagoch si tam zaslúžili byť, prečo by mali Rusi trpieť niaku krízu ktorú im spôsobili Nemci a slováci! Nech si to odpykajú tí Nemci a Slováci!
Ludia, vám tu všetkým totálne preskočilo, ja idem radšej kukať film, ja sa tu cítim jak medzi bláznami, vy neviete čo je dobro a čo zlo, neviete ako to tu má vyzerať, nič neviete ani nepoznáte pravú históriu ani nič, majte sa...
Vo všetkých zjaveniach, posolstvách, ktoré prichádzali od Boha Otca, Ježiša Krista a Blahoslavenej Panny Márie z neba v minulom storočí a hlavne v tomto období, je prvoradá prosba o modlidby ľudí za mier, vojny, ktoré aj teraz zúria vo svete prinášaju nekonečnu bolesť, hrôzu, smrť a nešťastie milionov ľudí....
Otvorene nás vyzývaju, aby sme všetkými možnými spôsobmi ničili Zlo, Nebáli sa a modlili sa!!!
čo sú to za výroky, všetko bolo zbytočné?!?!.......
ľudia obetovali svoje životy za SLOBODU, bojovali za svoju identitu a suverenitu Slovenského národa, spokojný život.....
tisícky cudzích štátnych príslušnikov nám pomáhalo v odboji a padlo, koľké hroby sú po Slovensku ....
v obyčajných ľuďoch sa vzoprel odpor voči fašizmu, zlu ktoré chcelo zotročiť celý svet ....
zapamätajte si v tomto svete Nič nie je zbytočné ak sa to robí v záujme Pravdy a slobody.......
tento boj musí pokračovať aj teraz, ľudia sú aj naďalej zotročovaní, nemaju prácu, ich životné istoty sú ohrozené a dennodene zápasia o vlastnú existenciu......
nečudujem sa preto ani @qwedsayxc keď napísal, že tu niekomu totálne preskočilo ...ja by som pridal, tí padlí hrdinovia sa musia aj v hrobe obraciať
Malo svoj význam. A že trpelo obyvateľstvo? Čo je to za vtákovinu? Celá Európa sa zmietala vo vojne s Nemeckom a my sme mali ostať ako poslušná Nemecká ovečka? Po vojne to pre nás mohlo dopadnúť ešte horšie. A k východnému bloku by sme patrili tak či tak.
Som za SND Slovenskú národnu tefenestráciu... Aby sa národ poriadne nasral vybehli zo sekerami a buzogáňmi von vtrhli na úrady radnice do národnej rady parlamentu a všetky tie svine vyhádzali cez okno u Čechov od Husitov cez rozpútanie 30 ročnej vojny to fungovalo brilantne...
@creeson@16 S kade si ty nabral že Rusi by bez Američanov od Nemcov dostali na Hubu? tak podceňuješ veľkého brata? Veď rusov sa do teraz bojí celí svet Američania sa ledva udržali v Ardénach Rusi by nakopali riť Nemcom aj bez podpory západných spojencov lebo kým Angloamerické vojska boli 400 km od Berlína Rusi boli 40 km pred Berlínom... To je jasný dôkaz toho že Rusi by sa zaobišli aj bez podpory Američanov západný spojenci Rusom poslúžili maximálne tak k otvoreniu druhej fronty a rozdeleniu Vojenskej sily tretej ríše..
@majo16@29 A prečo asi? Rusi im vedeli pekne nakopať prdel aj bez pomoci západných spojencov narozdiel od Američanov ktorí vojnu na svojej pôde nezažili od občianskej vojny Rusi museli bojovať na svojej pôde a ich zbrojný priemysel nebol tak v rozbehu. Začiatkom ofenzívy Barbarossa dokázali Nemci tak rýchlo napredovať že rusi sa zmohli len na počítanie strát.. A čo Urobili Rusi zbrojovky rekordnou rýchlosťou dokázali presunúť za Ural a navýšili normy dokážu tak rýchlo podla teba Američania alebo Nemci sťahovať Fabriky cez nepréjazdny terén o 1500 km ďalej od pôvodného strategického bodu kde ten priemysel ležal? Nie Američania ani Nemci by to nedokázali dokonca ani Briti Japonci Číňania nikto....
@micenzo@40 Za komančov tu bola určite väčšia sloboda ako je teraz lebo teraz sa sloboda meria výškou konta... Nemáš peniaze? Drž hubu a nechaj sa dobrovoľne na silu vykorisťovať zahraničnými investormi a nadnárodnými bankovými spoločnosťami a finančnými skupinami..
@trash Ty si zjakej metalovej prdele vypad keď ani históriu nepoznáš ale zato múdrych teórii máš požehnane nebudem sa viac vyjadrovať majo16 ti to dostatočne vysvetlil. Treba zobrať knižku do ruky a študovať a nie album metallicy.
@majo16 No ono by to nestačilo ide o to konkretne komu to posielali.. V Leningrade v roku 1941 pri obliehani mal každý na prídel 250 gramov chleba a robotníci 500 gramov na deň... Zbrane? Tie Rusi dostali na dohode o pôžičke a prenajme ktoré využívali ešte aj pred vojnou...
Súhlasím že čo sa týka potravin rusom podali pomocnú ruku lenže princíp je v tom že do Leningradu pochybujem že by cez Ladožské Jazero boli Amíci schopní prevážať materiál pre hladujúce mesto to by si museli najať Truckerov z Aljašky...
Písal som o Sovietskom zbrojnom priemysle že ho dokázali brilantne rýchlo presunúť dobrý 1500 km od frontovej línie čo je vskutku dobrí výkon ktorí by Američania v prípade ich napadnutia nedokázali...
@creeson Mám ti ukázať koľko Historických knih a časopisov History Revue mám v skrini? Keby som ju pred tebou otvoril zavalí ťa Lavína vedomosti v podobe odbornej literatúry s ktorej ja ani polovicu nemám prečítanú a ty určite nikdy nebudeš mať dočítanú ani stotinu...
@creeson My vysvetlí ako by pomohli Američania za vojny pri sťahovaní zbrojoviek v Sovietskom zväze keď narozdiel od Rusov keby boli rovnako napadnutí by nedokázali takú iprovizovanú stratégiu zrealizovať ako to urobili Rusi... V prípade napadnutia USA by boli celkom v šoku čo sa deje a stahovali by sa skôr zbabelí vojaci ako zbrojovky... Sa to ľahko hovorí keďže západní spojenci boli za veľkou mlákov a Rusov od Nemcov nedelilo žiadne more.... Prečítaj si napríklad Zošit objavený v Senčune tam Japonský veteran z 2. sv vojny čo po Kapitulácii Japonska Slúžil spojencom. Jasne opisoval slabú Moralku a dezorganizovanosť Amerických vojsk v Kórejskej vojne... Mali neskutočnú techniku a pechotu ozbrojenú protitankovými puškami a Bazukami čo sa dali bez výstrelu na útek len čo zazreli T34 kde sedela dosť neskúsená posádka Severokórejcov....
@zajkousko No ale keby sa účasnici SNP len modlili a nebojovali asi by tu ťažko vznikla debata pri ktorej sa mnoho dutohlavou háda že kto najviac nakopal Nemcov do riti....
@creeson Myslíš že keby sa amíci doi vojny nezapojili? Tak to by vojna trvala o niekoľko rokov dlhšie ale rusi by aj tak Nemcov rozniesli v zuboch lebo neverím žeby sa národ ktorého história je písana krvou a vojnami po tisícročia nechal tak podrobiť...
@zajkousko prečo furt Kydáte na komančov? Cirkvi zobrali pozemky ešte koncom 18.storočia za Jozefovskej doby keď vládol Jozef II.. Cirkev si tú rozprávku o tom že im komoši zoštátnili majetky vymyslela navyše to pôvodne neboli ich majetky ale majetky našich predkov ktorých okradli pred viac ako 1000 rokmi...
@trash Keby trvala o pár rokov dlhšie nemci by dokončili svoj jadrový výskum a rusov by zbierali v podobe fašírok mongoli na sibíri. Nechápem prečo sa tu s tebou naťahujem furt sa tu opakujem dookola jak pokazený gramofón.
@creeson Hej nejaké faširky by sa pri Bajkalskom jazere našli a a myslíš že sovietský zväz by pred nacistickým nemeckom kapituloval? Ťažko Rusov nerozbily ani tatary ani Napoleon a Nemci už vôbec nie... Smiešny argument je hlavne to že Sovietské zbrojovky by nesťahovali za Ural nebyť Američanov.. To je ako keby si tvrdil že keď boli Nemci 23 kilometrov od Moskvy a videli až na špičky vežiakov Kremľa že vtedy Američania usporiadali vojenský pochod ktorý hneď išiel na frontu a zatlačili Nemcov až o stovky km nazad čo v podstate nieje pravda... Nemci si mohli pokojne dokončiť tú svoju Wunderwaffe atómku ale ťažko kapituluje národ ktorému tanky hneď čo vyšli zo zbrojovky išli do útoku...
beriem na vedomie každého názor, udeľ kresťana je príjimať poníženie a odsúdenie tu na zemi, naša cesta je úzka a tŕnista, Boh nás miluje a preto musíme trpieť za hriechy sveta....
jedine modlidbami dokážeme zmierniť osud ľudskej rasy - tak ako nám to káže Boh Otec Stvoriteľ...
nebohý do neba a už teraz sv. pápež Ján Pavel II. sa verejne omluvil za všetkí krivdy páchane Katolickou Cirkvou od počiatku ukrižovania Krista.....
a preto aj tu na birdzi hoďte do mňa kameňom, kto ste bez viny!!!!
filip
mne samému sa nepáči to čo sa udialo a stále deje teraz vo svete, v samotnom Vatikáne, Cirkev akú nám dal Boh je prekrúcana, jej hodnoty si kardináli a biskupi prispôsobuju na svoje potrebi,
napr. v kostoloch sa tancuje a točia filmy pochybného charakteru, stavajú sa paláce, Ježiš hlásal slovo Božie pod holým nebom, okrádaju sa veriaci, Vatikánska banka sa plní bohatstvom a vo svete hladujú milióny ľudi , Petrovho stolca sa onedlho zmocní antikrist, bude to pápež z radu Slobodomurárov - Nového poriadku sveta, všetko je to v posolstvách, ktoré teraz prichádzaju z neba.........
prečo je asi toľko plaču a nešťasti vo svete???
každé zlo sa zlom odpláca, ľudia si to neuvedomujú
@trash Moj zlatý ty asi nevieš čo je jadrova zbraň rusom iba Chernobyl si odfúkol paru a posratý bol celý svet na čele s Ruskom. Alebo samovražedný japonci boli po dvoch atomkach komplet posratý. Takže nehovor také blbosti že by to rusi vyhrali lebo to je blud 1. tridy
@creeson Ty nemôžeš porovnávať Japoncov z Rusmi... Rusi majú mnoho násobne väčšie územie ako Japonci ktorí sa tlačia len na pár ostrovoch navyše koncom vojny bola ich ríša na pokraji zrútenia armáda kolabovala a ich námorné letectvo sa zmohlo len na zopár zúfalých samovražedných útokov... V Japonských ostrovoch nemali také nerastné bohatstvo ako majú rusy aby mohli zvrátiť priebeh vojny preto museli kapitulovať po Hirošime a Nagasaki lebo si uvedomili že odpor je už zbytočný... Toľko z Výhod Rusov oproti Japoncom takže ty odvolaj to že by Nemci bez pomoci Američanov Rusov rozprášili...
@zajkousko No ja nemôžem prijímať poníženie to je podla mňa nedôstojné cesty tŕnisté som si už prešiel mnoho raz myslím že sladká odmena by bodla... To že nejaký Karči sa ospravedlnil z cirkevné zločiny obyčajné prepáč to nestačí... To potom stačí keď jeden nacista povie prepáčte za holokaust a zabudnime na to ale toto by určite narozdiel od cirkvi neprešlo lebo to je najväčšie globalné pokrytectvo.. Nikto sa neospravedlnil doteraz na zločinoch páchaných na Ruskom ľude a na ostatných slovanoch alebo ešte nikto neodškodnil ostatných 8 miliónov ľudí čo zahynulo v koncentrákoch tých 6 miliónov židov nepočítam okolo toho sa už robí dosť veľké halo... A kameňom do teba nehodím budem rád jak mi privedieš Ratzingera do toho si z radosťou hodím tehlou a ten Petrov stolec? Že vraj tam každú chvíľu dosadne dáky ancikrist? No ja ti neviem ale ja mám pocit že si tam rite ancikristi vyvaľovali ešte od počiatku cirkvi...
@trash Ty si už totálne vyšinutý? Nepoznáš geografiu krajin tak čo tu trepeš i keď je rusko najväčšia krajina väčšinu krajiny tvoria nehostinné stepy, tundry a tajga tam je zaľudnenie asi ako na Aliaške (takmer nulové) Všetci ľudia sú koncentrovaný vo veľkých mestách ako Moskva, Petrohrad, Volgograd atď. Len taká Moskva má v súčastnosti cez 11mil. obyvateľov Petrohrad 5mil., Novosibirsk, Jekaterinburg, Samara, Omsk, Nižnij Novgorod,... a ostatné mil. mestá spolu 14mil. to máme 30 mil. v súčastnosti celé Rusko dnes necelých 150mil. obyvateľov a vtedy mali možno necelých 100 mil. Ateraz ti naraz zhebne niekoľko desiatok mil. ľudí od atómiek okolie je zamorené radioaktivitou a spádom tí čo prežili ratujú zranených nemáš dostatok ničoho všade vládne zmetok a chaos na hlavu ti padajú V2-ky tak bojuj teraz proti niekomu. Chlapče ty nevieš čo je vojna iba trepeš zobuď sa ťažka metalova hlava.
tvoj názor ti neberie, Boh nám dal slobodnú vôľu a ty si si vybral túto cestu, je to tvoje rozhodnutie a ja ho plne rešpektujem
nebudem ti naďalej oponovať, lebo v tejto chvíli to nema význam, prosím ťa len o jedno, neurážaj Boha, to ktorý ti dal žvot, On nemôže za naše poklesky a genocídy na ľudskej rase........
@creeson Dobre ja neviem čo je vojna iba trepém 2 na 3... A ty si zrejme bol na Misii niekde v Afganistane alebo v Iráku že ty vieš čo je vojna, Zrejme ťažko pochybujem že by si o vojne dokázal tak hovoriť ako môj Krstný ktorí v Juhoslávii za vojny slúžil..... Si myslíš že ke´d má Rusko riedkú Hustotu obyvateľstva že sa tam oplatí hádzať atómku na 10 obyvateľov žijúcich na rozlohe 100 km2? A aj keby že by zautočili Nemci na Ruske metropole akú máš istotu že tá V2 zasiahne presne Kremeľ? V2 vtedy Nemci odpaľovali na slepo bez GPS satelitnej navigácie a možnosť presného zásahu bola navigácia nejakým rádiolokátorom čo tiež nezaručuje 90% zásah... Inou šancov presného zásahu mohol byť letecky útok ako v prípade Hirošimi keď B29 spustili na mesto bombu lenže v tej dobe bolo Nemecke Luftwaffe skoro zdevastované a Nemci už nemali bombardéry ďalekého doletu pochybujem že vôbec mali strategické bombardéry ako B17 alebo B29 tak mňa o geografii vôbec nepoučuj pokiaľ nevieš že Pôvodné obyvateľstvo tento terén dobre poznalo a to im zaručovalo vojenskú výhodu.... Navyše nestíhali plniť Normy z výrobou V2 ktoré nemuseli byť tak spoľahlivé pokiaľ ich vyrábali židovskí otroci ktorí mohli projekt často sabotovať... Čiže tvoja predstava žeby nejaký Ruský vojak sa poserie s toho že vidí ako na tanky T34 padajú samé V2 je pritiahnutá za vlasy...
@zajkousko@99 Takže môj foter ktorí ma urobil pri posteľnej gymnastike je Boh? Áno moja viera hovorí o tom že Naší Bohovia sú našími predkami a že naší predkovia sa tiež dokázali stať bohmi a že Bohom môžem byť aj ja k príspevku @100 Len toľko » www.demiurg.cz/index.php?optio...
A čo to trepeš o zdecimovanom letectve to ja nikdy nepochopím ty stále trepeš fakty z knižiek len si zabudol podotknúť za účasti USA to tak bolo a nie rusi im zdecimovali letectvo ale američania a angličania na spitfiroch a s pomocou tvojich spomínaných B-17-tok. Takže sami by nikdy nedokázali ovládnuť vzdušný priestor: A ten čo ovládne vzdušný priestor, vyhráva vojnu a to sú nemci.
@zajkousko : No mal si si prečítať toho viac nie len tú potýčku čo si chcel kúpiť ich uzdravovaciu moc... Nikdy nevieš ako to vtedy bolo a použil si to do svojej ideológie tiež sa tam píše že cirkev výroky Simona Magnusa pripísala nejakému Kristovi takže komu sa dá veriť... Simona Magnusa automaticky začali označovať za kacíra posadnutého démonom niekedy ľudia čo žili o 200 rokov neskôr a nepoznali ho nikdy len aby zdiskreditovali jeho poslanie a priradili z mocenských dôvodov Ježiša ako prvenstvo mesiáša... Vedz že Aj Simon Magnus zahynul mučeníckou smrťou nemohol on byť mesiáš? A Zahynul preto lebo nejaký vraj svätý Peter musel pchať nos do jeho remesla.....
@creeson Nabudúce keď mi chceš poslať takýto dôkazový materiál láskavo mi tam nájdi aj dátum kedy to bolo presne fotené... Koncom vojny Hitler navigoval Vymyslené Armády v svojej hlave tak ako mne tu môžeš dokazovať existenciu vymysleného letectva... Nemci mali možnosť aj Konvenčne využiť tie bombardéry koncom vojny prečo ich azda nevyužili? Buď ich nemali alebo ešte boli polozostavené v továrniach.... Či ich šetrili na lepšiu chvíľu? Myslíš že američania sú Hrdinovia keď zdecimovali ich letectvo? letectvo ti vo vojne môže poslúžiť strategicky ale nemá takú dôležitú funkciu ako tankové divízie alebo pechota že v ďaka pozemným jednotkám natrvalo okupovať istú časť územia... Západní spojenci decimovali už aj tak ochromené Luftwaffe lebo to by sa už v roku 1944 Nemci nezmohli na tak zúfalé útoky ako Taranovať Americké Lencastery....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
109 komentov
cele to je len velka bublina nafuknuta 40mi rokmi komunistickeho rezimu. proste zbytocna picovina.neni co oslavovat.. co nam to pomohlo??50 rokov poroby a sikany.tomu sa hovori naozaj vitazstvo
A k teme?
Jasne! Mali by sme spravit SNP na povstanie komunizmu! Slava Partizanom A Sovietskym Hrdinom!!! Čest Praci!!!
a áno, ľudia si neuvedomujú, čo všetko majú. a neuvedomujú si základné hodnoty, pretože všetko berieme ako samozrejmosť a preto si to nevážime
Základ stratégie bol detailne vypracovaný ešte tri roky skôr. Štrnásteho februára 1942 bolo pre britské letectvo vydané nariadenie o tzv. „morálnych kobercových náletoch“, v ktorom sa za prvoradý cieľ stanovila likvidácia obývaných miest. Prvým cieľom novej stratégie sa stalo mesto Lübeck, ktoré bolo zničené na kvetnú nedeľu v roku 1942. Myslíš že s čím to angličáci bombardovali vyhadzovali ovce na padákoch všicko za účasti američanov a rok 42 sa berie ako zvrat v 2 sv. vojne
ty si dobry magor,vraj Slovensko uz nebolo okupovane a ked dosli rusi bolo tu co? sloboda? ano jasne
z taktickeho hladiska bolo SNP uplna ale uplna picovina
my sme boli s nemcami spojenci,neziskali sme absolutne nic,akurat viac trpelo obyvatelstvo
za Slovenskeho statu sa mali normalni Slovaci (nezidia,nebolsevici,necigani) najlepsie v historii,ved tu bola najvyssia zivotna uroven,vacsina obyvatelstva bola nadmieru spokojna
@blad9
obycajni ludia? to je dalsia blbost,kto vtedy povedal ze nepojde proti nemcom,bol okamzite oznaceny za fasistu a podobne,a hadaj ako skoncil..pokial neusiel a neschovaval sa v pivnici tak dost zle
apropo,kde boli vsetci ti obycajni ludia ked to tu ovladli komunisti? kam zmizli preco vtedy nebojovali? no to uz nebolo take lahke ze
btw
ale s tou amerikou suhlasim
filip
Otvorene nás vyzývaju, aby sme všetkými možnými spôsobmi ničili Zlo, Nebáli sa a modlili sa!!!
čo sú to za výroky, všetko bolo zbytočné?!?!.......
ľudia obetovali svoje životy za SLOBODU, bojovali za svoju identitu a suverenitu Slovenského národa, spokojný život.....
tisícky cudzích štátnych príslušnikov nám pomáhalo v odboji a padlo, koľké hroby sú po Slovensku ....
v obyčajných ľuďoch sa vzoprel odpor voči fašizmu, zlu ktoré chcelo zotročiť celý svet ....
zapamätajte si v tomto svete Nič nie je zbytočné ak sa to robí v záujme Pravdy a slobody.......
tento boj musí pokračovať aj teraz, ľudia sú aj naďalej zotročovaní, nemaju prácu, ich životné istoty sú ohrozené a dennodene zápasia o vlastnú existenciu......
nečudujem sa preto ani @qwedsayxc keď napísal, že tu niekomu totálne preskočilo ...ja by som pridal, tí padlí hrdinovia sa musia aj v hrobe obraciať
filip
Ja len doplním že Rusom pomáhali američania , posielali im jedlo a zbrane a muníciu a etc.
ano pekne príslovie......
ale vedz, že na všetkým je On Boh Stvoriteľ, Alfa a Omega.....
on tu bol skvôr ako Slovania ....
a s Bohom prišli aj modlidby.....
filip
Súhlasím že čo sa týka potravin rusom podali pomocnú ruku lenže princíp je v tom že do Leningradu pochybujem že by cez Ladožské Jazero boli Amíci schopní prevážať materiál pre hladujúce mesto to by si museli najať Truckerov z Aljašky...
Písal som o Sovietskom zbrojnom priemysle že ho dokázali brilantne rýchlo presunúť dobrý 1500 km od frontovej línie čo je vskutku dobrí výkon ktorí by Američania v prípade ich napadnutia nedokázali...
môj zlatý ja stále myslím na duševný boj, Ježiš Kristus nám dáva lásku v modlidbách, ktorá je najväčšou zbraňou proti Zlu......
ak si neni veriavci, je to s tebou ťažká debata
filip
ľudia celého sveta sa modlili za koniec vojny, fašizmu...
modlili sa za odvahu, hrdinstvo, povstalcov, dobrovoľníkov, vojakov, aby vydržali v tej strašnej dobe
len si spomeň koľki ľudia skončili s modlidbou na perách, keď ich katani popravolali, mučili a zotročovali
modlidba bola ich útechov, lebo im ju nikto nemohol zobrať zo srdca....
Kresťanstvo dominovalo v Slovenskom štáte, až po vojne v 1948, kedy sa ujali moci komunisti, nastal červený teror na dlhé roky .....
Cirkev bola potlačovaná všade..., ale to už asi vieš ako to pokračovalo...
filip
a kto nakopal tých nemcov do riti?.....bola to túžba po mieri, spravodlivosti a odhodlania zomrieť za správnu vec.....
a to máš odkiaľ, z Bytčianského archývu?.......filip
beriem na vedomie každého názor, udeľ kresťana je príjimať poníženie a odsúdenie tu na zemi, naša cesta je úzka a tŕnista, Boh nás miluje a preto musíme trpieť za hriechy sveta....
jedine modlidbami dokážeme zmierniť osud ľudskej rasy - tak ako nám to káže Boh Otec Stvoriteľ...
nebohý do neba a už teraz sv. pápež Ján Pavel II. sa verejne omluvil za všetkí krivdy páchane Katolickou Cirkvou od počiatku ukrižovania Krista.....
a preto aj tu na birdzi hoďte do mňa kameňom, kto ste bez viny!!!!
filip
mne samému sa nepáči to čo sa udialo a stále deje teraz vo svete, v samotnom Vatikáne, Cirkev akú nám dal Boh je prekrúcana, jej hodnoty si kardináli a biskupi prispôsobuju na svoje potrebi,
napr. v kostoloch sa tancuje a točia filmy pochybného charakteru, stavajú sa paláce, Ježiš hlásal slovo Božie pod holým nebom, okrádaju sa veriaci, Vatikánska banka sa plní bohatstvom a vo svete hladujú milióny ľudi , Petrovho stolca sa onedlho zmocní antikrist, bude to pápež z radu Slobodomurárov - Nového poriadku sveta, všetko je to v posolstvách, ktoré teraz prichádzaju z neba.........
prečo je asi toľko plaču a nešťasti vo svete???
každé zlo sa zlom odpláca, ľudia si to neuvedomujú
ďakujem ti za čas ktorý so mňou stráviš v našich názoroch a presvedčeniach nech sú už akekoľvek........filip
zaujímavý výklad naozaj .....
tvoj názor ti neberie, Boh nám dal slobodnú vôľu a ty si si vybral túto cestu, je to tvoje rozhodnutie a ja ho plne rešpektujem
nebudem ti naďalej oponovať, lebo v tejto chvíli to nema význam, prosím ťa len o jedno, neurážaj Boha, to ktorý ti dal žvot, On nemôže za naše poklesky a genocídy na ľudskej rase........
filip
a nakoniec, nech Ježiš naplni tvoje srdce milosrdenstvom lásky, porozumnia a šťastia....
filip
A čo to trepeš o zdecimovanom letectve to ja nikdy nepochopím ty stále trepeš fakty z knižiek len si zabudol podotknúť za účasti USA to tak bolo a nie rusi im zdecimovali letectvo ale američania a angličania na spitfiroch a s pomocou tvojich spomínaných B-17-tok. Takže sami by nikdy nedokázali ovládnuť vzdušný priestor: A ten čo ovládne vzdušný priestor, vyhráva vojnu a to sú nemci.
ahoj trash, veľmi pekny príspevok si tam dal....
presne je to aj v dnešnom svete ako povedal sv. Peter "Ducha svätého si za peniaze nekúpiš"..
ano a je to pravda, kto prijal Ježiša Krista do svojho srdca, prijal jeho milsrdenstvo a lásku....
kresťanska láska nás učí milovať, trpieť, znášať posmech a modliť sa za spásu duší aj tých, ktorí neveria v Boha...
v týchto dňoch je zvlášť prvoradá úloha kresťanov modlidba za mier, je to prosba z nebies od Boha, Ježiša Krista a Matky Panny Márie....
Duch svätý na nás vylieva svoju moc, dáva nam silu napredovať v boji so Zlom.....
nejdem ťa presviedčať o mojej pravde, ale vedz, že vo svete je veľa falošných prorokov, mágie, je to všetko Zlo, ktoré ničí duše ľudí na zemi ....
určite príde aj u teba možno za 2 alebo za 50 rokov k spomienke na moje slová a povieš si, že som mal pravdu....
filip