Ahoj ahoj, len tak uvazujem ze za 4 dni mam vystupenie s kapelou. opat. Zas mi ide o to podat najlepsi vykon a nedokazit to ostatnym clenom... Ale vzdy ked niekam vystupim, tak sa roztrasem a uz ani "vsetci su tekvice" nezabera... ta dokelu, ako sa mam
aj ja mam vzdy tremu ked mam niekde vystupovat ale nerozmyslala som ako to prekonat...proste nijako ...sila zvyku cim viac budes spievat, trema bude postupne opadavat...
@6 hej no to som si myslela aj ja, mam za sebou pomerne dost vystupeni, ale stale som mimo, ja dokazem spievat len pred ludmi s ktorymi sa porozpravam a nadobudam pocit ze ich poznam
Ja už som zabudla čo to je slovo tréma ... toho sa zbavíš postupom času... ja som sa toho tiež zo začiatku nevedela zbaviť ale čím viac sme hrali tým menšia bola tréma.
@darkkizz no to mi hovor, mali sme pred mesiacom vystupko, a ja som nevedelaani kde ten hlas mam to bol cisty EPIC FAIL...potom ma mrzelo to ze som to pokazila, nie koli mne ale koli ostatnym...a teraz tento piatok to pokazit nechcem..
@terush ono to je také no.... keď hráš na nástroj a máš trému neukazuje sa to tak. Ale spev je ťažký a keď máš trému počuť to hlavne na ňom, takže to neoklameš. Ono sa to časom stratí .... Lepší recept na toto nemám ?
@darkkizz dakujem pekne, no jo... to s tym nastrojom a hlasom suhlasim, ked hram tak to nevidno ze som nervozna ale v hlase sa to vsetko odraza.. dokelu!!
tréma tréma....aaach aj ja som ju mala, na začiatku, keď som začínala hrať v našom divadielku, ale postupne som to už brala ako samozrejmosť a sa tréma vyparila
@terush treba aj prax.. no ze to prave ja hovorim.. vystupujem od 6 rokov a stale je mi zle ked musim aj teraz.. no ale proste ked je to ten prvy raz nejako si pomoz, napriklad tym alkoholom, nie vela samozrejme len tak nech si vesela to pomoze
@terush ale myslím tak že proste keď ti hlas proste nejde, dosť tam pomôže napríklad solovka gitara... My hráme niečo ako robí Tori Amos, proste dôraz sa kladie hlavne na klavír a spev takže ja som tam nemala ako zakryť, lebo oni mi síce doprovod hrali ale vždy bol vpredu spev a klavír tak som to musela zvládnuť. Plus ešte dosť často som mala pesničky položené zväčša na fistulách a falzetoch, takže tam keby som sa pomýlila alebo čo i len zaváhala tak koniec.
@darkkizz hej hej chnapem.... jedine co ma vzdy upokoji je ze vacisna je tam aj tak uz opitych, dalsi pocet exemplarov nema hudobny sluch keby si toto nepoviem, tak asi by som tam ani nevosla... aaa este sa opytam, akym sposobom komunikujes s publikom?
@terush tak, to je vždy individuálne ja s nimi väčšinou komunikujem cez hudbu... vždy sa niečo nájde čo poviem... ale ja ani príliš veľa nehovorím priznám sa .... ja robím hudbu postavenú na tom že to musí byť brutálne precítené takže ja tam veľa ani hovoriť nemôžem lebo to je potom taká iná atmosféra a na koniec normálne všetkých predstavím, ale už sa mi stalo aj, že som od trémy zabudla ako sa volá náš gitarista
@darkkizz tak to ho muselo potesit nastastie na rpedstavovanie mam ludi, tak si nemusim pamatat mena. Mne len kapela hovorila ze malo komunikujem s publikom, tak vlastne neviem co chcu...
@terush Ja by som ti poradila, aby si sa snažila zabudnúť, že si pred publikom a že na teba všetci zízajú a namiesto toho si predstaviť, že si sama doma pred zrkadlom a poriadne to odpáliš
To, že si speváčka má veľkú výhodu, môžeš sa pohybovať po javisku, "hecovať" dav... Určite to zvládneš, držím palce
@terush ja ta uplne chapem a ver tomu ze viem co to je... kedysi som mavala take stavy pred koncerto m ze som bola uplne ladova cela a oblieval ma studeny pot ale zlomilo sa to jedneho krasneho dna ked som sa postavila na to podium zase raz s malou dusickou ze to zase dojebem, ale ked som zacala spievat tak som si uvedomila ze vsetci ti ludia pozeraju na mna s tym ze chcu pocut nieco naozaj dobre a ja sa im budem pacit iba vtedy ak zo seba vydam maximum a ak to budem robit s radostou a preto lebo im chcem ukazat ze som naozaj dobra a ze na to mam a ked sa dostanes do tohto stadia ze budes spievat s tym ze vies ze si dobra a budes to chciet ukazat tak ta trema odide treba sa zacat bavit a uzivat si to
@terush čím viacej koncertov odohráš tým menšiu trému budeš mať, proste to patrí k tomu, keď sa budeš stresovať a nervovať z publika alebo hoci čoho tak to nebude ono. nabehni tam, povedz si "nejak bolo nejak bude" a odpáľ to!
@mrcionka@darkkizz aj ostatni, juuu mam po, a bola som bez tremy (no nejaka tam bola ale taka velmi malilinka) a mylsim ze mi to vyslo! tak dakujem vaaam, pomohlo mi to co ste radili...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
@4 hm stareho plysaka ku ktoremu by som mala citovy vztah nemam
@darkkizz hrame v jednom podniku... takze dnu.
@darkkizz hmm a vy hrate co? (minule som mala v plane schovat sa za bicie, ale to my bolo zakazane, lebo moje "miesto bolo v predu" )
To, že si speváčka má veľkú výhodu, môžeš sa pohybovať po javisku, "hecovať" dav... Určite to zvládneš, držím palce
@darkkizz tak si najdi klaviristu
@terush Ok, držím palce, neboj sa hlavne si treba veriť a všetko bude v pohode
@goth111 hej ten trening by bodol, len kde trenovat aby som to na koncertoch zvaldala?
@terush no vidíš teraz to bude už len lepšie tréma je sviňa ale keď sa jej zbavíš, paráda