kazdy kto povie "za" sa nad tym absolutne nezamyslel alebo ma vygumovany mozog ...co je smrt?potrestanie? ..co je VACSIE potrestanie ..dozivotie vo vazbe alebo smrt?..smrt je vykupenie!
Som jednoznacne proti, nakolko slovenskym sudom sa lahko stane, ze odsudia nevinneho a naviac - nie je HORSIE trcat v base, ako niekoho proste zbavit trapenia smrtou? Podla mna..
kazdy kto je za nech si vyhlada tuto diskusiu lebo tu uz raz bola a uvidi aky mam nanho nazor =D a mam na to aj argumenty a su na silnych zakladoch postavene =D tiez je to v tej starsej diskusii...ak ich tu bolo viac tak v jednej z nich
@Ooooo Tu asi nejde ani tak o tvrdost trestu (aj mne sa doživotie zdá tvrdším trestom) ale o to, zabrániť zopakovaniu nejakého ohavného trestného činu s tým, že štát by ešte ušetril na výdavkoch na takto ťažko strážených väzňoch. To sa mi však zdá slabý dôvod na to, aby som bol za trest smrti a stál tak vlastne tiež na strane zabíjania, na strane ľudí, ktorí chcú trestať iného smrťou.
Niežeby som bola krutá, ale v istom spôsobe by som trest smrti schválila, pretože naše súdnictvo je tak trošku dopletené. Za znásilnenie by dali 10 až 12 rokov, ale za usmrtenie dieťaťa možno len 5 až 7 rokov. Tu sa naši masoví vrahovia proste nemusia báť, že by im dali trest smrti, veď si prežijú spokojne v cele do konca života...
som proti...za prve...ziadny clovek nie je dokonaly a ani ziadne sudnictvo nie je a preto by podla mna nikto nemal mat pravo takto siahnut na zivot druhemu. vzdy je tam ista sanca (aj ked mozno mala) ze obvineny je nevinny a ak je vinny tak aj tak, dozivotie stravene v cele je podla mna vacsi trest ako smrt.
Proti. Nech je to akokoľkvek ohavná vražda, proti. Keby mne niekoho zabili (trbárs mamu, sesternicu, hocikoho koho mám veľmi rada), nenahradilo by mi ich nič, ani tresť smrti vražedníka. A tiež si myslím, že doživotie je prísnejší trest...
Somproti... napr vo filme zelená míla je vidieť prečo... odsúdia zlého a napr X rokov po tom zistia že to bol niekto iný... ak by vyfasoval doživotie aspoň by mohol žiť + odškodné od štátu ale život sa nedá vrátiť...
@Tenario Čo by ma malo štvať? Jedine to, že do tejto témy zase ironicky a s posmeškom zaťahuješ kreťanstvo. Stačí mi napísať PREČO? Iba to ma zaujíma. Nič iné mi neodpisuj!
Prečo sa vracať do minulosti?..... podľa mňa je to pre toho zločinca len "vykúpenie", horšie je pre neho keď bude žiť do konca života s tým čo spravil.... takým iba prajem až im v base natrhne prdel nejaký homosexuálny černoch.... nič iné si nezaslúžia
@stage jedna otazka na teba.. Co je na tom posmesok? Nie je to pravda ze krestania by sa mali drzat "Kto do teba kamenom ty do neho chlebom"? Vysvetli mi co je na tom prispevku posmesok?!
@Tenario Ďalšia zbytočná otázka. Stále tu hovorím, že pre birdz fórum by bolo veľmi prospešné, keby si niektorí prispievatelia svoj príspevok zopárkrát prečítali než ho odošlú. Prečítaj si svoj príspevok @25 5x za sebou a zamysli sa nad súvisom s touto témou.Ale ja ti radšej pomôžem, keď to nevidíš....to, čo si napísal v zátvorke za tým mi pripadá posmešné.
trest smrti nie. Sú horšie tresty - a to žiť! Ale nie tak, ako to vyzerá u nás vo väzniciach. Sprísnila by som to ako v stredoveku. Tak toto by bolo viac ako trest smrti.
som proti....ak chcete tomu cloveku tak ublizit tak staci ho dozivotne zavriet na samotku co je este horsie....ale smrt nie keby sme mali trest smrti neboli by sme o nic lepsi ako ty co zabili!!
Ja som za, niektorí ľudia si nič iné ako smrť nezaslúžia... A držať ich zbytočné vo väzení.. o čom to je? škoda peňazí a miesta akurát tak.. A myslíte si že to je trest držať ich tam?? Každý si po pár rokoch zvykne v base, ešte sa priučia novým veciam a keď ho náhodou na podmienku vypustia von, čo je u nás už pravidlom, tak je to fasa bezpečné pre našu spoločnosť však ?!
Všetci to beriete doživotie ako najväčšie potrestanie, ale hlavným cieľom by malo byť takýchto ľudí sa zbaviť a hlavne by to bolo obrovské ponaučenie pre prípadných adeptov..
Chcel by som vidieť keby niekomu z Vás niekoho známeho znásilnili a zabili a navyše páchateľ už by mal takýchto vrážd viac za sebou ako by sa Vám páčilo keby takýto človek bol za mrežami a o pár rokov by ho pustili..
Ale s našim právnym systémom nám to ale ajtak može byť jedno lebo najviac si toho odnesie slušný človek...
som proti, taky trest nema pravo vyniest ziadny clovek + je to velmi lahko zneuzitelne pri zohladneni korupcii v nasom state + skvely nastroj pre totalitne rezimy na sirenei teroru
som proti. ale z troxa ineho dovodu ako ostatni - ten kto bi odsudil niekoho na trest smrti, bi bol tak isto vrahom ako ten vrah ktoreho odsudil. a podalsie....su aj horsie "veci" ako smrt.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
takze proti
» www.birdz.sk/forum/ste-za-tr...
vlastne hej, Slovensko...
@Ooooo Tu asi nejde ani tak o tvrdost trestu (aj mne sa doživotie zdá tvrdším trestom) ale o to, zabrániť zopakovaniu nejakého ohavného trestného činu s tým, že štát by ešte ušetril na výdavkoch na takto ťažko strážených väzňoch. To sa mi však zdá slabý dôvod na to, aby som bol za trest smrti a stál tak vlastne tiež na strane zabíjania, na strane ľudí, ktorí chcú trestať iného smrťou.
No pre krestanov zase by malo byt svate: " Kto do teba kamenom ty do neho chlebom" /dalsia blbost/
Všetci to beriete doživotie ako najväčšie potrestanie, ale hlavným cieľom by malo byť takýchto ľudí sa zbaviť a hlavne by to bolo obrovské ponaučenie pre prípadných adeptov..
Chcel by som vidieť keby niekomu z Vás niekoho známeho znásilnili a zabili a navyše páchateľ už by mal takýchto vrážd viac za sebou ako by sa Vám páčilo keby takýto človek bol za mrežami a o pár rokov by ho pustili..
Ale s našim právnym systémom nám to ale ajtak može byť jedno lebo najviac si toho odnesie slušný človek...
sak ked nekdo robi pi....ny tak nech trpi tot moj nazor
ja viem papez zo mna nebude
ved na slovensku tresty smrti stale funguju.. rovnako, ako v kazdej inej krajine (hadam tibet nie)