Ahojte... v škole namňa chcú podať trestné oznámenie lebo som natáčal v škole také vtipné skeče... je to už vážna situácia... myslíte, že by som sa mohol vyhrážať tým, že porušili pravidlá, že nám na začiatku šk. roka neprečítal nikto Šk. poriadok a že po
@mcvpn lebo hentá pi*a hovorila, že chcú namňa podať trestné oznámenie a z osprávania mi hrozí 3-ka za 6 neos. hodín, vyhodenie globusu z okna a popísanie WC (ale umyl som) ale že nebduem mať ani 3-ku ani 2-ku keď sa ukľúdním.
ale školský poriadok furt neni zákon. za to ťa môžu potrestať napríklad zníženou známkou zo správania, ale nie to ťahať na políciu. to je kravina opýtaj sa, ich podľa akého zákona chcú na teba podať trestné oznámenie jedine, že by ťa žalovali (teda nie trestné oznámenie, ale žaloba) za dehonestovanie školy alebo nejakej konkrétnej osoby, ale na to by som sa im tiež vykašľala, pred súdom by s takou volovinou zrejme neobstáli. záleží aj na obsahu videa.
lenze pokial viem prestavky sa zapocitavaju do vyucovania nie ??? teda este ked som chodila na zakladku tak nam to niekto hovoril ... kazdopadne ti mozu dat len znizenu znamku zo spravania .... ani vyhodit ta nemozu .... a nech si podaju ty vytiahnes na nich svoje a das to do medii a mozu sa aj posrat uz to vidim v markize ako to puskarova hlasi : kreativny chalpec zlocincom !
to je logické. oni sú jebnutí, tak ja sa idem správať ešte horšie. však choď na nich s rozumom kus, keď chceš svoje dosiahnuť. nie okolo seba pľuť a nadávať. ti nepomôže, iba budeš vyzerať ako nevychovaný spratek...
1) sa ukludni, nerob picoviny a spravaj sa normalne ako sa spravat ma.
2) @kitty7 si ma dobre pobavila, ze podla akeho zakona chcu na teba podat trestne oznamenie? no zeby trestneho zakona? zeby?
na to aby niekto spachal trestny cin musi naplnit vsetky znaky skutkovej podstaty nejakeho z trestnych cinov ktore su vymedzene v osobitnej casti trestneho zakona...takze asi tolkoto k tomu.
@willbebetter ty si pobavila mňa, ja sa pýtam konkrétne. žeby natáčanie v škole bolo trestné? odkedy? je pekné vysypať poučku, nájdi to v zákone mudrlantka
@kitty7 no jasne, uz ma vidis ako pre niekoho citam celu osobitnu cast trestneho zakona. ja som len uviedla na pravu mieru odpoved na otazku, ze ked chces vediet ci si spachal trestny cin, odpoved nikde inde ako v trestnom zakone nenajdes. a inak neviem co hned mas potrebu osocovat, za to ze som napisala ze ma pobavila tvoja formulacia som to nemusela mysliet hned v zlom. ale daj si napriklad cokoladu, to zvykne pomoct 8)
To čo opisuješ sa nepodobá na žiadny trestný čin s pôsobnosťou v SR skôr na priestupok §49 ods.1 zák. o priestupkoch " inehó urazí na cti , tým , že ho vydá na posmech" Ale vzhľadom na tvoju situáciu myslím , že ťa chcú len postrašiť aby si sa v škole správal ako človek nie ako nevychovaný fagan.
@willbebetter odpovedala som ti v tvojom štýle, ale jasné, ty nič, ty muzikant nehaj radšej tak. ja som to práve myslela tak, že podľa akého zákona, keď vážne pochybujem, že to v trestnom vôbec nájdeš... nevadí, že si nepochopila
no tak ťa možno nepotešim ak spomeniem, že túto problematiku upravuje zákon č. 428/2002 Z.
z. (zákon o ochrane osobných údajov). Medzi osobné údaje patria aj tie údaje, ktoré nasníma kamera. Si v trubke a nerob somariny, ale sa uč
@littlesecret69 prosím ťa a aké osobné údaje mohol natočiť, špz-tky ?
Pozri, jedna zo základných zásad spravodlivého procesu v zmysle čl. 7 EDĽP (pokým má formu trestného procesu) je zásada nullum crimen sine lege, ergo niet zločinu bez zákona. Táto je vyjadrená aj v § 34 ods. 2 TZ. Teda trestným činom môže byť len to, čo za trestný čin považuje TZ. A pochybujem, že nejaké ustanovenie TZ by sa dalo použiť, jedine § 377ods. 1 - Porušenie dôvernosti ústneho prejavu
a iného prejavu osobnej povahy, ale pochybujem, že si taká niečo spravil, navyše sa na to vyžaduje úmyselné zavinenie..
čo sa týka disciplinárnej sankcie za porušenie nezverejneného školského poriadku, tak to je tiež exces, keďže právom sa môže stať len to, čo vydal orgán na to oprávnený, s právotvornou právomocou a v rozsahu, kt. mu umožňuje zákon, resp. a fortiori ústava. Právom nemôže byť takisto niečo, čo síce takýto orgán na základe zákona v tomto prípade vydá, ale riadne nepromulguje, teda riadne nevyhlási, či nezverejní, pretože by to bolo v rozpore s princípmi právneho štátu.
Vyhodenie glóbusu z okna? Zničil si svet!
To neviem na akú školu to chodíš zlatko mojo, ale do basy za to ísť nemôžeš. Povedz im, že zastrašovanie je trestný čin.
Taketo strasenie poznam velmi dobre. Na 1 aprila pravidelne byva rozjebana skola zvnutra a uz xkrat sa vyhrazali ze to bude riesit policia lebo ze rok co rok to je horsie bla bla bla..... Nic z toho nebudes mat len ta strasia aby si bol z toho v pici o 2 tyzdne sa na tom budes len smiat.
a rodičia o tom vedia?, lebo bez ich upovedomia ti môžu akurátne vyskočiť volakde...
a ako píšu vyššie, zaslúžil by si si pár faciek, take srandičky si nechaj na neskoršie až budeš sám za seba zodpovedný...
Ak si natocil len spoluziakov tak by to nemalo vadit ak oni na teba nepodaju trestne oznamenie ale ak aj inych mozu ta zazalovat za to ze si ich snímal bez ich povolenia aj ked pochybujem ze takyto zakon je kazdopadne ak nie si plnolety akurat ti to ostane v zazname
trestné oznámenie na teba kvôli hentakej píčovine nemôžu dať, neh sa s tým zmieria... možno lken zníženú známku zo správania, aj to si s ňou môžeš vytrieť .... Ja som mojej komunistickej triednej povedala neh mi dá aj 6tku zo správania keď jej to spraví radosť, že mne je to fakt srdečne ukradnuté, keď si myslela, že mi môže srať na hlavu.... Boha jaká som šťastná že už nechodím na strednú kopala by som do hlavy všetky tie pizdy čo sa zasekli v komunizme a za každú cenu mali nutkanie vyvyšovať sa a "zastrašovať" žiakov za každú sprostosť... teším sa keď budem rodič vychovám si riadne drzého fracka
@spixik Nie, také zlé to nie je Takéto trestné oznámenie by prokurátor alebo policajt zhodil zo stola a nič by sa nestalo. Jediné, čo by mu hrozilo za natočenie spolužiakov alebo nejakých iných ľudí a hodenie videa na net je max. tzv. žaloba na ochranu osobnosti, pričom súd by mu prinajhoršom mohol prikázať aby to stiahol z netu, aby sa ospravedlnil a eventuálne zaplatil nejaké prachy natočeným spolužiakom/iným ľuďom, ale žiadna basa mu nehrozí
To však nič nemení na tom, že sa správa ako debil a ak v tom bude pokračovať, tak raz skončí v base
@frodo2 keďže som veľmi dobrý v zákonoch, nemôžu,
ak osoby, ktoré sú na videu s tým súhlasia, nemôžu nič spraviť, neporušil si zákony slovenskej republiky, a ak to budú chcieť učiniť, išiel by som za riaditeľom, že informujem príslušné orgány, že škola nedodržuje zákony, a pracoval by som na tom, aby dostali aj pokutu,
žiadna škola nemá peniaze na pokuty,
a akurát ti môžu dať pokarhanie riaditeľom maximálne.
A aj to by som sa hádal, že to nebolo cez vyučovanie, počas prestávok, kedy máš právo robiť, to čo chceš, pokiaľ nefajčíš, nepiješ, nefetuješ
@antifunebracka nie, nie, záleží od toho, v akom zmysle to bolo nahrané,
to posudzuje aj súd,
ak si na videu len ty, môžeš natáčať hocikde, kde nie je ceduľka, že prísne strážené a podobne,
v prípade, že sú tam osoby, ktoré sú tam sa posudzuje, či tá nahrávka ich zosmiešňuje, ubližuje im, ak ide o video, kde sa im nič také nedeje, bohužiaľ, nemôžu nič spraviť + pri slovenských skorumpovaných súdoch sa dá všetko vybaviť
@yoshtixiang Pokiaľ dobre viem, tak na verejnosti sa môže natáčať (rovnako aj ľudí) len keď sa jedná o umelecké dielo - ale zákon nedefinuje presne čo je to umelecké dielo (takže sa tam vopchá hoci čo).
@yoshtixiang jj skeče sú. Podla mňa ide oto, že je potrebné o to presvedčiť človeka, ktorý by to prípadne sledoval. Otázne je ako sú upravené všeliake organizované akcie na verejnosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
porušil si školský poriadok, nie zákon dpč
chcú aby si sa asi uvedomil a správal sa ako človek, nie kokot, tak sa tak správaj...
2) @kitty7 si ma dobre pobavila, ze podla akeho zakona chcu na teba podat trestne oznamenie? no zeby trestneho zakona? zeby?
na to aby niekto spachal trestny cin musi naplnit vsetky znaky skutkovej podstaty nejakeho z trestnych cinov ktore su vymedzene v osobitnej casti trestneho zakona...takze asi tolkoto k tomu.
v druhom rade nemôžu na teba podať trestné oznámenie
z. (zákon o ochrane osobných údajov). Medzi osobné údaje patria aj tie údaje, ktoré nasníma kamera. Si v trubke a nerob somariny, ale sa uč
Pozri, jedna zo základných zásad spravodlivého procesu v zmysle čl. 7 EDĽP (pokým má formu trestného procesu) je zásada nullum crimen sine lege, ergo niet zločinu bez zákona. Táto je vyjadrená aj v § 34 ods. 2 TZ. Teda trestným činom môže byť len to, čo za trestný čin považuje TZ. A pochybujem, že nejaké ustanovenie TZ by sa dalo použiť, jedine § 377ods. 1 - Porušenie dôvernosti ústneho prejavu
a iného prejavu osobnej povahy, ale pochybujem, že si taká niečo spravil, navyše sa na to vyžaduje úmyselné zavinenie..
čo sa týka disciplinárnej sankcie za porušenie nezverejneného školského poriadku, tak to je tiež exces, keďže právom sa môže stať len to, čo vydal orgán na to oprávnený, s právotvornou právomocou a v rozsahu, kt. mu umožňuje zákon, resp. a fortiori ústava. Právom nemôže byť takisto niečo, čo síce takýto orgán na základe zákona v tomto prípade vydá, ale riadne nepromulguje, teda riadne nevyhlási, či nezverejní, pretože by to bolo v rozpore s princípmi právneho štátu.
To neviem na akú školu to chodíš zlatko mojo, ale do basy za to ísť nemôžeš. Povedz im, že zastrašovanie je trestný čin.
a ako píšu vyššie, zaslúžil by si si pár faciek, take srandičky si nechaj na neskoršie až budeš sám za seba zodpovedný...
To však nič nemení na tom, že sa správa ako debil a ak v tom bude pokračovať, tak raz skončí v base
len tolko k tomu :ehm:
ak osoby, ktoré sú na videu s tým súhlasia, nemôžu nič spraviť, neporušil si zákony slovenskej republiky, a ak to budú chcieť učiniť, išiel by som za riaditeľom, že informujem príslušné orgány, že škola nedodržuje zákony, a pracoval by som na tom, aby dostali aj pokutu,
žiadna škola nemá peniaze na pokuty,
a akurát ti môžu dať pokarhanie riaditeľom maximálne.
A aj to by som sa hádal, že to nebolo cez vyučovanie, počas prestávok, kedy máš právo robiť, to čo chceš, pokiaľ nefajčíš, nepiješ, nefetuješ
to posudzuje aj súd,
ak si na videu len ty, môžeš natáčať hocikde, kde nie je ceduľka, že prísne strážené a podobne,
v prípade, že sú tam osoby, ktoré sú tam sa posudzuje, či tá nahrávka ich zosmiešňuje, ubližuje im, ak ide o video, kde sa im nič také nedeje, bohužiaľ, nemôžu nič spraviť + pri slovenských skorumpovaných súdoch sa dá všetko vybaviť