máme na škole róma, ktorý má vynikajúce štúdijné výsledky a fakt mu to páli zo slušnej rodiny a aj hudobne nadaný.. takýto keby boli všetci, tak radosť žiť na slovensku
Nie je cigan ako cigan, ale ja mam skor negativne skusenosti.
@grietusha kolko bielych dostane zadarmenko nove byty? Z cisto ekonomickeho hladiska by to urcite bola radost. To, ze socky sa budu stale spravat jebnuto bezohladu na farbu pleti tu nikto ani nevyvracia.
som poloromak a nehamim sa ,,, niesom rasista ale takych ludi čo nič nerobia a kašlu na všetko , su špinavy , nestaraju sa o deti atd. tak tych by som vystahoval a je jedno či je to cikan,biely, madar , činan proste nesudim človeka podla rasi ale podla mentality asi tak
všetko závisí od podmienok v akých deti vyrastajú... a kedže ich rodičia sú naučení okrádať štát poberaním dávok... tak oni robia to isté... taká je väčšina ale nájdu sa aj rodiny ktoré žijú slušne..
Vôbec mi nevadia, aj keď som bol nimi šikanovaný na základnej škole, vtedy som každého jedného hádzal do jedného vreca, ale potom som si uvedomil, že oni sú len obeťou tohto fašistického režimu, ktorý prebieha na Slovensku ...
@boolean Somarina, povedz kto im vytvára podmienky pre podpory ? Kto zapríčinil, že pýtajú stále nové byty a domy ? Oni sú len výsledkom tohto fašistického režimu
všetko záleží od rodičov,ako si tie decká vychovajú a v akom prostredí vyrastajú.
Poznám dosť slušných Rómov,ktorí by ti dali aj z posledného kúsku chleba ale poznám zas aj takých,čo sú proste povaľači a nič okrem poberania soc.dávok od štátu v živote nedokázali.
Snazim sa ich delit na slusnych a menej slusnych (to porovnanie v ankete su jablka s hruskami... Aj ten co nerobi moze byt slusny aj hovado moze pracovat)
Predsudky su ale predsudky. Je to ina natura, ktora je (nech si hovori kto chce co chce) ovela tempramentnejsia a nevyspytatelnejsia ako bezny Slovak. Mal som (osobne) zle skusenosti aj s takymi, ktori vyzerali uplne slusne.
Druha vec je, ze rovnako sa stranim vela ludi, nielen Romov. Namatkovo bezdomovci, ozrani, "white trash", ...
Castokrat mi staci, aby dotycny hulakal na verejnom priestranstve a zaradim si ho do rovnakej skatulky od ktorej si drzim odstup.
akože, povedzme si to takto, proti cigánom, čo žijú slušným životom a pracujú nemám nič, ale taký, ktorý nič nerobia, sedia na riti, poberajú neviem jaké dávky, majú viac než 7 detí (za čo im štát platí) a čo si serú do vlastného baráku (myslím tým, že im brusel či jaká guta dá sociálne byty a po polroku vyzerajú jak chliev) tak proti takým niečo mám
Keď je kompletný, nechápem, prečo by som mala mať niečo proti nim. Priznám sa, často mávam voči nim predsudky, ale neodsúdim ich, pokúsim sa spoznať. A niektorí sú naozaj normálny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
@grietusha kolko bielych dostane zadarmenko nove byty? Z cisto ekonomickeho hladiska by to urcite bola radost. To, ze socky sa budu stale spravat jebnuto bezohladu na farbu pleti tu nikto ani nevyvracia.
Poznám dosť slušných Rómov,ktorí by ti dali aj z posledného kúsku chleba ale poznám zas aj takých,čo sú proste povaľači a nič okrem poberania soc.dávok od štátu v živote nedokázali.
Predsudky su ale predsudky. Je to ina natura, ktora je (nech si hovori kto chce co chce) ovela tempramentnejsia a nevyspytatelnejsia ako bezny Slovak. Mal som (osobne) zle skusenosti aj s takymi, ktori vyzerali uplne slusne.
Druha vec je, ze rovnako sa stranim vela ludi, nielen Romov. Namatkovo bezdomovci, ozrani, "white trash", ...
Castokrat mi staci, aby dotycny hulakal na verejnom priestranstve a zaradim si ho do rovnakej skatulky od ktorej si drzim odstup.