Takže mám chodiť na masáže , ten chalan čo ma má masírovať nie je odo mňa o moc starší - má maximálne tak 20 rokov . A teraz neviem či mu mám tykať alebo vykať. Vykať mu mi príde také sprosté. Prosím poraďte..
a ty máš 18 r.? aj keby si mala, tak začni vykať lebo on tam je v práci ako pracovník, nie ako chalan čo nemá čo robiť. on sám ti povie, aby si mu tykala keď bude chcieť.
vykaj ja som mala podobny problem a ked som sa toho dotycneho pytala ci mu mam vykat alebo tykat, tak povedal ze kedze je v praci tak by som mu mala vykat a ze ked ho stretnem niekde mimo tak mu mozem tykat
Ja by som pozdravila nejako pomerne neutrálne, nejaké to Zdravím by asi neurazilo a nie je príliš formálne a potom by som sa vyjadrovala tak, aby som nemusela ani tykať, ani vykať, ide to blbo, ale ide
Mňa trápi podobný problém, bud já to tak vidím alebo je ozaj komplikovaný.
Niekomu vykáte, tá osoba vám ale tyká, vy nerobíte nič, ale tá osoba nakoniec navrhne aby ste mu/jej tykali tiež. Keď si teda podávate ruky pri tej situácií poviete svoje meno vy? on? alebo obaja? Chápete ako to myslím Ked si dvaja vykajú hovoria svoje meno obaja ked si idú tykať. Zaujímalo by ma či v takejto polovičnej situácií predstaví meno tykajúci alebo vykajúci. Stalo sa mi to x krát a nikdy neviem ak si poradiť
Hej najlepsie je ked vykas, mozno by to mohlo niekoho urazit a ked bude chciet sam povie ten clovek aby ste si tykali. No napriklad ja ked vidim kadernicku v mojom veku + - 2 roky tak si hned tykame.
@drobec186 a vieš meno toho druhého ty? vieš či ten druhý vie tvoje meno či nie? mali by ste sa poznať? môžeš sa pri predstavovaní akoby mimochodom predstaviť ty a toho druhého snad trkne (alebo aj nie) že ty nevieš ako sa on vlastne volá, predstavíte sa a je to. Určite je na to v dákej etickej príručke aj pravidlo, zaleží od situacie. no a ak sa obaja predstavíte naraz .. tak na seba budete chvílu trapne pozerať, a skusite to znova, stáva sa.
@c4ssie No áno to je pravda. No zväčša ide o osobu ktorú poznám aspoň z videnia, z rodiny alebo z počúvania. A tá osoba rovnako. Nie že by sme sme o svojej existencii vôbec nevedeli to by som si nedovolila čušať v svojom mene veď ako by ho vedel taký človek. Ale ak ma on pozná a tyká mi a navrhne mi že mu mám tykať a začne mi podávať ruku neviem či povedať svoje meno keď ona ma pozná a on mi UŽ TYKÁ.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
sak mu vykaj:.
ja tiez vykam kolegynam aj ked viem,ze su mladsie,aj chlapom..nadriadenym..
proste ked mi nepovie,ze mu mam tykat tak netykam..
Niekomu vykáte, tá osoba vám ale tyká, vy nerobíte nič, ale tá osoba nakoniec navrhne aby ste mu/jej tykali tiež. Keď si teda podávate ruky pri tej situácií poviete svoje meno vy? on? alebo obaja? Chápete ako to myslím Ked si dvaja vykajú hovoria svoje meno obaja ked si idú tykať. Zaujímalo by ma či v takejto polovičnej situácií predstaví meno tykajúci alebo vykajúci. Stalo sa mi to x krát a nikdy neviem ak si poradiť