Co by ste darovali cudzincovi ako milu malu pozornost zo Slovenska? mne napada tak z fleku len alkohol, horalky a bryndza a nic z toho sa mi nezda ako celkom vhodny darcek
alebo potom nejaka valaska a tak, ale to tiez nie je najvhodnejsi napad
...píšťalku s nejakým slovenským logom, alebo zarámovaný plesnivec, plechový zvonec so slovenským motívom, pamätné slovenské mince, obrázok kamzíka tatranského, slovenský šál...
Neviem na akú príležitosť to potrebuješ , ale ja keď som bola v rodine v Británii , potešili sa aj magnetke, dosť Horalkam no asi najviac tým malým horkým čokoládam, čo na každej je nejaký obrázok typický pre Slovensko (výrobca Carla dúfam viem čo myslím) , a môžeš vysvetľovať
podla mna nejaku pohladnicu so Slovenskom kde aj mozes napisat nejaky odkaz, a klucenku takisto so slovenskym motivom..pastierstvo, valasstvo aj tak nepochopia a v podstate ved to uz ani nie je typicke pre Slovensko..
ked mal prist moj priatel (Egyptan)..tak som tesne predtym bola v obchode a rozmyslala ze mu kupim nejake typicke jedlo/pochutkku..napadli ma korbaciky..ako som mu ich dala ze nech sa ponukne tak to v sekunde vyplul ze fuj co to je a odvtedy uz by to nikdy nedal do ust
síce tá kultúra o ktorej hovoríme že je naša národná , nie je tak celkom naša, ale tradičný slovenský suvenír, to budú asi tie ozdobené črpáky či inšie veci z koliby....
i keď, podľa toho, komu to ideš dávať. ak niekomu, kto tu bol a pôjde späť preč, tak ako niečo na rozlúčku by som mu dala nejaký suvenír s fotkou, ak ty niekam ideš a chceš priblížiť niekomu cudziemu, ako to na slovensku vyzerá, tak im im uvar strapačky s kapustou a prines nejaký údený oštiepok, aľebo fujaru, aľebo voľačo.
akoze neni slovensko jak slovensko u nas ziadne hory ani valasky ani nic podobne neni ale ten chlast to je asi na celom Slovensku typicke takze asi to no je to dobry darcek podla mna vypije a flasu si necha a ma aj pamiatku
u nas konkretne napriklad neni typicke nic len to ze su tu jebnuty ludia ziadne tradicie iba na silu nejake stavanie maje a podobne folklorne blbosti ktore su ako hovorim uplne umele uz na pohlad takze fakt jedine flasu vodky by som mu dal lebo tradickny sk chlast nemam rad borovicku a slivku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Myslim ze nejaku drevenu lyzicku s fujarou by sa mu jedlo tazko, tak sa mi zda
ked mal prist moj priatel (Egyptan)..tak som tesne predtym bola v obchode a rozmyslala ze mu kupim nejake typicke jedlo/pochutkku..napadli ma korbaciky..ako som mu ich dala ze nech sa ponukne tak to v sekunde vyplul ze fuj co to je a odvtedy uz by to nikdy nedal do ust
Tú čokoládu som videl v obchode s alkoholom, 1DAY to bol tuším. Tam majú vždy aj takéto dezerty
Inak ja som takto dala tričká s naším znakom a nápisom Slovakia
i keď, podľa toho, komu to ideš dávať. ak niekomu, kto tu bol a pôjde späť preč, tak ako niečo na rozlúčku by som mu dala nejaký suvenír s fotkou, ak ty niekam ideš a chceš priblížiť niekomu cudziemu, ako to na slovensku vyzerá, tak im im uvar strapačky s kapustou a prines nejaký údený oštiepok, aľebo fujaru, aľebo voľačo.