Rozhodla som sa začať učiť nový jazyk – španielčinu. Stiahla som si nejaké knihy pre samoukov, ale nakoniec som si aj jednu kúpila a musím povedať, že tá sa mi svojím rozvrhnutím páči najviac.
ja sa sama učím nórsky, mám knihu a k nej CDčká, ktoré mám nahádzané v mobile... Prečítam si a preložím text a potom počúvam a čítam nahrávku... Dobre bolo že prvých 8 sérií boli aj nahraté slovíčka a ja som si vedela ich pustiť a zapamätať si ich, ale potom to prestali nahrávať a dosť mi to spravilo problémy :/
Ahoj ja mám španielčinu ako druhý jazyk, ale učiteľka stále chýbala, hodiny odpadávali, takže z hodín som nemala nič ..rozhodla som sa, že idem na to samoučbou ... myslím, že najlepšie by bolo keby si nájdeš klasickú slovensko- španielsku školskú učebnicu ..presne pôjdeš po lekcíach , vždy to máš super vysvetlené ešte s pomocou slovenčiny, takžev tom nemáš len španielske miš maš a hlavne si vezmi takú. kde máš odpovede ... španielska výslovnosť je skutočne ľahká,ak si kúpiš učbnicu, máš to tam vysvetlené, slovákom sa učí ľahko..gramatika je troška náročnejšia hlavne kvoli tomu, že španielčina má veľa časov a k tomu aj skloňuje ... ak máš angličtinu a ak ju ovládaš, španielske časy pre teba nebudú problém, resp. pochopenie, kedy využívaš ktorý ... najvacsi problem je naučiť sa koncovky v skloňovaní a časovaní a tiež nepravidelné slovesá ... je super slovíčka sa učiť tie, čo sú k lekciam, ale je dobre tiež, keď siu obča sz netu vytlacis nejaké tematické, typu farby, ovocie atdatd, ale to ej vo vlastnom zaujme.. tak ci onak pri normalnom kazdodennom venovani sa španielčine, čo i len chvilku ju maš za taky rok aj pol zmaknututak, že sa vieš v pohodičke dohovoriť
a najprv sa nauč čítať neznámy text to je základ, ak chceš, nejaké španielske ti môžem poslať, poprípade aj niečo vysvetliť, ak nebudeš rozumieť
nauč sa elementárne veci, ako abecedu, ako sa tvoria prídavné mená podľa rodov, potom prejdi na skloňovanie slovies podľa tried...a potom nabaľuj slovnú zásobu...postupne, pozdravy, základ, chlapec-dievča, pes-mačka, prosím-ďakujem a tak
ja som si kúpil Španielčina pre samoukov a pre jazykové kurzy (Šajgalová a Delgadová), je to s CD s nahrávkami a celkom dobre sa s ňou učí, všetko je fajn vysvetlené... len nejako nie je motivácia... zo začiatku ma to nadchlo a potom to opadlo... v tom je to trochu iné, že keď som sa učil angličtinu, tak som to mal povinný predmet v škole a jednoducho som to bral ako povinnosť, aj keď ma to bavilo a už sa tá anglina do mňa nejak vryla
ale v 20 sa začať učiť úplne nový jazyk (ktorý je ale pomerne ľahký) len tak sám od seba, to chce veľa boja s lenivosťou
no rozhodne si pozri stránku www.duolingo.com
popri učebnici je to super, sú tam cvičenia, všetko čo je po šp. je čítané, takže budeš počuť výslovnosť a proste ak si chceš spraviť cvičenia naviac, tak toto je asi najlepšia cesta
Hlavne sa to nebifluj, lebo bifľovanie je tá najväčšia hlúposť. Musíš pochopiť slovíčka zo súvislosti. Zo situácií. Nikdy sa nebifľuj slovíčka osamote, lebo z toho ti akurát tak zašibe.
samozrejme ak už budeš na lepšej úrovni, tak podľa mňa najlepší spôsob, ako sa naučiť jazyk, je nájsť si niečo na nete v tom cudzom jazyku, čo ťa zaujíma a prekladať si to...
napr. ja keď som bol menší, skoro všetky hry na pc som mal v angličtine a nešlo o inak ako so slovníkom... a som za to vďačný, lebo sám pri hrách, filmoch a internete som sa naučil určite viac ako v škole
ja sa učím španielčinu na škole ako hlavný jazyk, takže mám aj nejaké knižky s cvičeniami prefotené a také hlúposti, ale napr. tak ádobrá strána z ktorej mám dosť slovíčok je táto:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Určite by som sa naučila pár slovíčiek z článku - nahrávky a už to čítala-počúvala ...
nauč sa elementárne veci, ako abecedu, ako sa tvoria prídavné mená podľa rodov, potom prejdi na skloňovanie slovies podľa tried...a potom nabaľuj slovnú zásobu...postupne, pozdravy, základ, chlapec-dievča, pes-mačka, prosím-ďakujem a tak
ale v 20 sa začať učiť úplne nový jazyk (ktorý je ale pomerne ľahký) len tak sám od seba, to chce veľa boja s lenivosťou
no rozhodne si pozri stránku www.duolingo.com
popri učebnici je to super, sú tam cvičenia, všetko čo je po šp. je čítané, takže budeš počuť výslovnosť a proste ak si chceš spraviť cvičenia naviac, tak toto je asi najlepšia cesta
napr. ja keď som bol menší, skoro všetky hry na pc som mal v angličtine a nešlo o inak ako so slovníkom... a som za to vďačný, lebo sám pri hrách, filmoch a internete som sa naučil určite viac ako v škole
» www.ver-taal.com/...