nie, ale videla som to uz na tolkych miestach spominane a "oprasovane", ze by som sa asi ani necudovala, keby sa z toho stal taky modny hit, ze by sa ho vacsina aj zacala normalne seriozne ucit
rád by som vedel ako sa pri takom esperante trtka, teda ako sa dorozumievaju a vzdychaju esperantskou rečou???.......musí to byť sranda na sračku.........
môj oco a mama sa to kedysi učili a bola taká dovolenka či čo kde sa stretli ti čo sa ten jazyk učili a bolo to osudové ale inak ten jazyk zabudnúť podľa mňa to veď je tu anglina ako už spominali..anglina je dôležitá tou sa dohovoríš všade
@hangtime11 ja sa učím, práve dnes mi z Martinusu prišla jedna výborná knižka na učenie a myslím, že je to celkom jednoduchý jazyk a už by som ním vedela čo-to povedať ty si začal alebo plánuješ
@neverhood10 to by som ani nepovedala ... Kalifornia, Florida, Nové Mexiko a tie ostatné štáty na juhu USA už vôbec nevedia angličtinu je len ako úradný jazyk, tam sa to tiahne od Mexika a všetko to už obývajú Španieli a španielčina ... a esperanto je 80% španielčina
Kamarát sa to učí, chodí na kurzy a tvrdí, že to nieje vôbec zložité (možno preto, že hovorí pokročilo španielčinou) Ten jazyk je vlastne vo väčšine španielčina, ale, že to nieje ťažké.
Moze sa ho cloveknaucit aj sam, je jednoduche, slovna zasoba je mix vsetkych moznych jazykov. Pre zaciatocnikov dokonca existuju aj programy
Anglictina je nic, jedno velke nic.
Zaujimavy projekt » www.pasportaservo.org/... co je zoznam adries esperantistov z celeho sveta, ktori v ramci komunity poskytuju zdarma ubytovanie, pripadne aj pomozu, vybavia, poradia v tej ktorej krajine.
@hangtime11 no ja som sa to začala učiť kedysi dávno, bo ma to dosť zaujalo, no nemala som moc na to čas, tak som s tým sekla ...a učila som sa doma sama...s pomocou netu
Ja som sa esperanto začal učiť na začiatku letných prázdnin a na konci som už vedel dosť toho povedať. Celkom ma prekvapila jeho jednoduchosť, aj keď o nej všade písali. Učil som sa sám z učebnice "Lernolibro de Esperanto" (autor: Vladimír Němec) a stiahol som si do prenosného prehrávača mp3 z lernu.net (tá stránka je ozaj hustá na učenie).
Po tých 2 mesiacoch učenia a 2 rokoch viac/menej len používania som už vedel hovoriť skoro plynulo, teraz sa mi v esperante občas aj sníva
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
rád by som vedel ako sa pri takom esperante trtka, teda ako sa dorozumievaju a vzdychaju esperantskou rečou???.......musí to byť sranda na sračku.........
filip
a kto nevie čo je esperanto a bude si musieť otvoriť ten link, je človek čo by v teste študijných predpokladov mal percentil 0,2 -.-
@neverhood10 to by som ani nepovedala ... Kalifornia, Florida, Nové Mexiko a tie ostatné štáty na juhu USA už vôbec nevedia angličtinu je len ako úradný jazyk, tam sa to tiahne od Mexika a všetko to už obývajú Španieli a španielčina ... a esperanto je 80% španielčina
Anglictina je nic, jedno velke nic.
Zaujimavy projekt » www.pasportaservo.org/... co je zoznam adries esperantistov z celeho sveta, ktori v ramci komunity poskytuju zdarma ubytovanie, pripadne aj pomozu, vybavia, poradia v tej ktorej krajine.
@hangtime11 ja som práve zmaturovala, takže mám času až-až ... potom, keď s tým začneš, ozvi sa, odporučím ti nejaké programy
Po tých 2 mesiacoch učenia a 2 rokoch viac/menej len používania som už vedel hovoriť skoro plynulo, teraz sa mi v esperante občas aj sníva