Myslite ze ma chlap pravo udriet zenu v sebaobrane?
Napriklad je ozrata a fyzicky ho napada
Kamarat (naozaj kamarat, nie ja) mi hovoril ze ho byvala priatelka napadla a rozbila mu mobil, a ze jej dal facku aby ju upokojil.
Bol podla vas v prave?
existujú aj horšie tresty pre ženu a násilie a fyzicky silnejší kontakt ... ja by som ženu neudrel, nikdy ... maximálne by som ju vedel silnejšie ,,chytiť za ruku,, a ráznejšie k nej prehovoriť ale to by bolo asi tak všetko ...
fyzické násilie je zlo, v sebaobrane je občas síce nutné ale pri žene určite nie
v sebeobrane? áno. Nevidím dôvod nechať sa zmlátiť (a že to niektoré ženy vedia dosť + nie všetky sú nutne fyzicky slabšie ako muži) len kvôli pohlaviu. Proste rozumne uzemniť.
@likjul to už je trochu extrémnejší príklad ... tam by sa osvedčilo to ,, silnejšie chytenie za ruku,, samozrejme za ruku v ktorej by mala nôž a pravdepodobne by ju tá ruka aj trochu bolela .. no a potom by sme sa už nikdy v živote nevideli
Pokiaľ naozaj nejde o útok z nožom, ako to bolo spomínané, tak určite fyzické násilie nie je potrebné. Jednoducho sa otočiť a odísť, aj keby náhodou niekoho udrela, netreba sa znižovať na jej úroveň
Vážne, muži sa nemôžu brániť v sebaobrane ak ich napadne žena? keď sa na mňa rozbehne muž s nožom tak ho skopnem rovnako ako keby to bola žena. Žiadna diskriminácia, feministky chcú rovnosť tak nech ju dostanú
ako sa tu uz spomina, pokial nema pri sebe zbran, podla mna chlap nikdy nema udriet zenu. takmer vzdy je tam fyzicka prevaha chlapa, tak aj ked tu zenu chce unormalnit keby mala nejaky zachvat, tak ju proste schytim silno a nepustim a drzim az kym sa neukludni. pripadne teda odidem bez fyzickeho kontaktu.
ale toto je na birdzi uz stokrat omielana tema a kazdy ma pri nej svoj nazor, tazko ho len tak nieco zmeni, takze ani nevidim dovod to rozoberat vlastne...
Ja vlastne dosť pochybujem, že by som v sebaobrane vôbec dokázal udrieť muža Ale keby už na to prišlo, neviem, prečo by sa malo rozlišovať na základe pohlavia; keď by evidentne dotyčný človek nemal problém uchýliť sa k násiliu, prečo by som sa mal zaoberať nejakou etikou?
Niektoré ženské by si zaslúžili riadnu cez držku, takú žeby týždeň hubu neotvorili, myslím že by to bola služba spoločnosti.
Nie, vážne, v dobe v ktorej žijeme, kde je po kkt zženštilých chlapov a žien čo len vyskakujú, hádajú sa a sú ochotné sa pobiť pre hocjakú pičovinu tu ideme robiť nejaké rozdiely?
Tak cisto teoreticky by to nesplnalo zasadu rovnosti ak by si sa k niekomu spraval inak len kvoli pohlaviu
Ale inak neviem. Asi by som to dokazal keby mna zacalo dievca fackat tak by som jej tiez jednu strelil. Fyzicka prevaha nehra rolu, pri takej argumentacii by aj ocividne slabsi chalan mohol napadnut dajakeho svalnateho a vyhovarat sa ze ten svalnatejsi mal zrejmu silovu prevahu.
Jednoducho treba primerane k situacii
Pravo nepravo, dobre jej dal, v spoločnosti sa nesie, že ženy by sa nemali biť, lenže ani by si o to nemali koledovať, a patrične sa podľa toho spravať a nevyhrocovať situacie svojou agresiou
ked sa zeny tolko hlasaju za rovnopravnost tak si myslim ze aj poriadne zmlatenie nebude prekazat. a pokial je zena pica (co z 85% je kazda zena vo svojej podstate) tak facky by mali byt na dennej baze.
Reflex je reflex. Niekto ti jebne, prve co spravim tak to vratim. A to neznasam konflikty, hadky bitky. A po druhe ked uz nejaka zena vyskakuje nech sa necuduje. Mala som kolegynu kt som mala chut aj ja sfackat. Chudak jej frajer pozn. Nepodporujem nasilie na nikom, na muzoch ani zenach ani ludoch ani zveroch.
Nie, naco ju mas bit, ked ju staci silnejsie schytit a nema sancu. A mna keby niekto silno drzal za zapastia a nedovolil by mi jebat do neho dalej, asi by som sa ukludnila.
nevolá sa ten kamarát Kubo?
môjmu ex sa toto stalo s jeho poslednou frajerkou..boli opití, ona mu liezla do mobilu, našla nejaké správy, hodila mu mobil do hlavy, ale tak, že mu rozťala nad okom..a on ju za to schmatol za dredy a drbol ju z postele na zem....
a čojaviem..v sebaobrane ok..ale dosť závisí od situácie a ako moc ju udrie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
fyzické násilie je zlo, v sebaobrane je občas síce nutné ale pri žene určite nie
Pozor, sisi je feministka.
ale toto je na birdzi uz stokrat omielana tema a kazdy ma pri nej svoj nazor, tazko ho len tak nieco zmeni, takze ani nevidim dovod to rozoberat vlastne...
You live by the sword, you die by the sword
- brániť sa môžeš, a aj tak, aby si jej neublížil. A toto skôr vyzerá, že ho vytočila lebo mu rozbila mobil. Smutné...
Nie, vážne, v dobe v ktorej žijeme, kde je po kkt zženštilých chlapov a žien čo len vyskakujú, hádajú sa a sú ochotné sa pobiť pre hocjakú pičovinu tu ideme robiť nejaké rozdiely?
Akoby som to pisal ja
Ale inak neviem. Asi by som to dokazal keby mna zacalo dievca fackat tak by som jej tiez jednu strelil. Fyzicka prevaha nehra rolu, pri takej argumentacii by aj ocividne slabsi chalan mohol napadnut dajakeho svalnateho a vyhovarat sa ze ten svalnatejsi mal zrejmu silovu prevahu.
Jednoducho treba primerane k situacii
ale udrieť asi nie, hlupákmi si špiniť ruky netreba
Idem na chatu.
Do lesa.
Ak sa žena správa ako chlap,bude s nou jednané ako s chlapom
môjmu ex sa toto stalo s jeho poslednou frajerkou..boli opití, ona mu liezla do mobilu, našla nejaké správy, hodila mu mobil do hlavy, ale tak, že mu rozťala nad okom..a on ju za to schmatol za dredy a drbol ju z postele na zem....
a čojaviem..v sebaobrane ok..ale dosť závisí od situácie a ako moc ju udrie...