Ahojte mám silnú potrebu sa po 20 rokoch naučiť hraťna nejakom strunovom hudobnom nástroji. Rozhodujem sa medzi ukulele a gitarou. Čo je jednoduchšie pre začiatočníkov? Akordy sú na obe rovnaké alebo sa líšia?
@relieforsaddist myslíš že je to vhodnejšie pre totálneho nováčika v hudobnom obore? chcem sa to učiť sama, s tým ze som nikdy na nic okrem nervov nehrala...
ono to ze je to mensie a ma malo strun nemusi byt vzdy vyhoda.. predsa len gitara je snad najrozsirenejsi nastroj a vacsinou sa da zacat s nou..
ano ukulele je praktickejsie, ale zas su i mensie gitary.. ja sic neviem hrat poriadne na gitare a zadovazil som si ukulele.. ale asi je lepsie zacat s G. a potom prejst na uku..
akordy su ine v zmysle drzia sa trochu inak, ale zalezi velmi na ladeni uku, skor to vyplyva z toho ze ma len 4 struny.. avsak akonahle sa naucis ako drzat akordy tak potom uz myslim nebude problem "dobrat" si a doucit sa dalsie.. ci uz na g ci na u..
btw gitarista niesom ale sem tam si dačo zabrnkám ale ako nedovolím si tvrdiť že som hudobník i keď som nejaký ten nástroj študoval ale som mrhač talentu ale kašli na ukulele..lebo keď sa naučíš hrať na gitare budeš v podstate ovládať každý strunový nástroj kt má podobný hmatník
Určite by som asi odporučila gitaru. Ukulele má iné ladenie a ked si budeš hľadať veci na internete tak určite viac toho nájdeš na gitaru.
A tiež aj že na gitare máš viac možností si myslím
Ale na začiatok je to asi všetko o cvičení systematickom, tak si vyber
ukulele je mini, ale krk to má jak normalna gitara má o strunu menej- iné držanie akordov, celkovo je to viac easy, praktickejšie, ale menej.. odborné? gitara- @3
Ja hrám na gitare niečo okolo roka, z youtube tutoriálov sa toho dá naučiť mnoho, keď to raz dostaneš do rúk - ide to aj samo prsty si rýchlo zvyknú. Určite by som si vybrala gitaru, je všetrannejšia (=využiteľnejšia) a čaro gitary je proste čaro gitary.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ano ukulele je praktickejsie, ale zas su i mensie gitary.. ja sic neviem hrat poriadne na gitare a zadovazil som si ukulele.. ale asi je lepsie zacat s G. a potom prejst na uku..
akordy su ine v zmysle drzia sa trochu inak, ale zalezi velmi na ladeni uku, skor to vyplyva z toho ze ma len 4 struny.. avsak akonahle sa naucis ako drzat akordy tak potom uz myslim nebude problem "dobrat" si a doucit sa dalsie.. ci uz na g ci na u..
A tiež aj že na gitare máš viac možností si myslím
Ale na začiatok je to asi všetko o cvičení systematickom, tak si vyber