Jedno vozidlo ide rychlosťou 16 km/h a druhe vozidlo ide rychlosťou 70 km/h ale vyrazilo o 2,5 hodiny neskor ako prve... Z rovnakeho miesta. Kedy sa stretnu?? Neviete to niekto vypočitať??
a inak k tej minulej teme ma prave napadlo, ze (teda ak vyhodime moju dilataciu casu) tak hoci by si mal dve rovnice o troch neznamych (ak beries to zadanie, kde ona je starsia ako on), tak by si aj tak musel dostat iba jeden vysledok. Teraz ako to myslim
on - 23
ona - 26 ....nebude dvakrat starsia vobec, lebo ten "koeficient" sa bude furt iba zmensovat
@interrupcio ano, ked T = 0 s je cas, ked vystartuje prve auto...ale myslim, ze my ostatni sme cas T = 0 s brali ako okamih, ked startovalo druhe auto.
A ako si si urcite vsimol, tak 3,2407 hodiny je skoro 3 h 15 min, co je 2,5 h 45 min
cize vo vztaznej sustave nas ostatnych startovalo prve auto v T = -2,5 h
nenávidím podobné úlohy na pohyb a spoločnú prácu.nikdy som to nevedela vyrátať,ale nejakým zázračným spôsobom mi vždy vyšiel celkom logický ( a správny) výsledok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
16 * 2,5 = 40
40 + 16x = 70x
40 = 54x
x = 40/54= 0,74074074... ~ 3/4 -> 45 min
..ale mam taky blby pocit, ze som spravil niekde nejaku strasne debilnu chybu...
40+16T=70T
T=40/56 hodiny čiže 42minút 51sekúnd 429tisícin sekundy
Ale to platí len v prípade ak vyrazili z jedného miesta na rovnakú stranu
tunidlovi to vyšlo rovnako, tak tentoraz sa snáď nemusí cítiť tak, že ho mali vyhodiť aj zo strednej školy ako v minulej podobnej téme
a inak k tej minulej teme ma prave napadlo, ze (teda ak vyhodime moju dilataciu casu) tak hoci by si mal dve rovnice o troch neznamych (ak beries to zadanie, kde ona je starsia ako on), tak by si aj tak musel dostat iba jeden vysledok. Teraz ako to myslim
on - 23
ona - 26 ....nebude dvakrat starsia vobec, lebo ten "koeficient" sa bude furt iba zmensovat
takze ti moze vyst len to, ze na zaciatku maju:
on: 0, 1, 2, 3,
ona: 3, 4, 5, 6
zle ste to pocitali a dokonca ani logika vam nepovedala, ze je to zle
prve auto: s=v[1] * t
druhe auto: s=v[2] * (t-2,5)
prve auto: s=16t
druhe auto: s= 70t - 175 /odcitam druhu od prvej
0=54t-175
t=175/54
t=3,2407 hodiny
A ako si si urcite vsimol, tak 3,2407 hodiny je skoro 3 h 15 min, co je 2,5 h 45 min
cize vo vztaznej sustave nas ostatnych startovalo prve auto v T = -2,5 h