aký je tvoj názor na moderné umenie alebo umenie celkovo? ... čo pokladáš za umenie a čo už podľa teba umenie nie je? ... a hlavne, má umenie miesto v tvojom živote, v tvojom každodennom živote? či patria umeniu len niektoré chvíľky a určité miesta? ...
umenie mam radsej take to klasicke, ani pop-art ani new wave mi nic nehovoria, stare dobre impresionisticke diela sa mi pacia..
co sa umenia tyka, tak najradsej mam hudbu ( aktivne/pasivne ) a neviem si bez nej predstavit zivot, je to moja rec, ventilacia, uvolnenie, moje sny.. bez hudby by som dlho nevydrzal
akurat by bolo treba vytriedit umelcov ktori si doslova prdnu do trubky a vyhlasia to za novy hudobny styl a este o tom natocia aj 3minutovy film ktory stoji za hovno ale najde sa zopar ludi co sa tvaria ze to ma v sebe hlboku myslienku a ostatni ktori ju nechapu a nevidia su obycajni povrchni ignoranti a nerozumeju sa do umenia..a sami vlastne ani nevedia o com ten film je lebo to treba mat k nemu navod od autora samotneho (ktory si to musi najprv dodatocne vymysliet co tym chcel povedat) ale to im nebrani vyhlasit ho za kultovy a neviemaky.....pozname diela ktore odhaluju najtemnejsie zakutia autorovej duse a podobne sracky..a autor je pritom hoci aj bez duse a dielo vzniklo len kvoli peniazom a stoji za ... , alebo je autor podpriemerny sedlak ktory sa do umenia vyzna ako varecha do hovna ale ma stastie a v dnesnom svete sa to uchyti -.-
a potom sa stavaju take veci ze sa vydrazi biele platno s bodkou uprostred za miliony
nemám rád umenie, ktoré sa za umenie považuje preto, lebo to niekto povedal . Proste nejaký maliar namaľuje 3 čiarky a už to je umelecké, lebo on je maliar a má to hlboký význam a blá blá blá.
Páči sa mi umenie, ktoré zaujme či už vizuálne alebo hocijako inak. Takže je to subjektívne vnímanie .
Celkovo však nejako umelecky orientovaný nie som, nemám potrebu pravidelne navštevovať múzeá, galérie, divadlá, kiná, čítať beletriu a pod..
Občas si však rád pozriem dobrý film a niečo prečítam, no nie často .
Akurat dnes som bola v Danubiane, je tam uzasna vystava ceskeho moderneho umenia, ale uz len teraz do konca tyzdna. Mam rada moderne umenie, ale len ked vo mne vyvola hlboky dojem a pocit, ked je to nieco naozaj napadite, alebo skvelo prepracovane, jednoducho musi ma to niecim velmi oslovit a vtedy to naozaj stoji za to.
"Umenie písať zanmená vyškrtnúť to, čo bolo napísané zle."
-- to povedal Čechov a mne sa to páči.
Každý má svoj pohľad na umenie, s tým, že niekto urobí na papieri pár machúľ alebo nalepí zopár kúskov farebného papiera a automaticky je to umenie, lebo má titul, súhlasím. Nechcem nikoho uraziť, ale to vážne dokáže skoro každý a nemusí mať ani titul.
Ale do toho sa ja už nebudem miešať...ja hrávam v divadle, píšem scenáre a poviedky a všetci, čo ma poznajú, hovoria, že som "umelec". A hovorí s, že všetci umelci sú trochu padnutí na hlavu, teda ak je to pravda, tak som naozaj umelec...xD
„Vložil som do tejto hroznej knihy celé svoje srdce, celé svoje zmenené náboženstvo, celú svoju nenávisť." (Baudelaire o svojej básnickej zbierke Kvety zla)
Jeden z dôvodov prečo je krásne tvoriť umenie. Prečo je umenie dôležité, prečo ľudia bez umenia neprežijú. Umenie, je prostriedok, ktorým človek dokáže vyjadriť seba, svoje pocity, a myšlienky, vlastný názor, ktorý je v jeho hĺbke a podstate. Najkrajšie je na tom to, že môžu byť tie pocity akékoľvek, negatívne, či pozitívne, v umení sa to berie ako umenie, nie ako útok. Pretože by malo platiť, v láske, vojne a v umení je dovolené všetko.
nechápem.. umení je veľa, a každy niektore z nich ovláda.. ja beriem ako umenie všetko čo nie je tak všeobecne.. rečnicky talent beriem ako umenie, vyššiu odvahu, talent na šport/nástroj hudobny.... bez umenia sa neda
milujem umenie, často navštevujem divadlo, v kine som týždenne 2-3krát, chodím na výstavy, čítam veľa kníh, atď... Umenie je podstatná časť môjho života,... Bez neho by to nešlo...
pre mna umenie osobne nie je ked pride Fero najvacsi chuligan samozrejme ...gate na pol žrde a tieto veci a napiše na čerstvo namaľovanú stenu niečo ako ,,na obed som mal kapustovú polievku som boss,,...keď už sprejovať nech to má nejakú úroveň...
Umenie vnímam v podstate všade. Umenie je pre mňa príroda. Tých pár čarovných okamihov, ktoré zažívam. Vôňa zimy, večera, slabý vetrík, atmosféra prírody. To ma dokáže nenormálne fascinovať a dokážem sa do too vžiť a nechať sa tým ovládať. (Len tak sama autisticky sedieť na lavičke von v snehu
Potom samozrejme človekom vytvorené veci. Z hľadiska architektúry to moc nejak neriešim, to až tak za umenie nepovažujem, ale zase niečo trošku barokové alebo pár gotických kostolov(Dóm sv. Alžbety, Stephensdom) môžem. Gotické kostoly a katedrály ma dosť fascinujú. Je v nich super atmosféra. Taká upokojujúca, tichá, no úžasná a zvláštna.
Obrazy, maľby fotografie to je pre mňa umenie, ale len z časti. Niektoré veci fakt nepokladám za umenie a niektoré veci sú pre mňa proste pasé (veci bez myšlienky alebo bez akéhokoľvek podnetu na myšlienku čui pocit - absolutne fádne), tiež ako každá časť ma môžu veľmi fascinovať
Sochy - tu k fascinácií prichádza málokedy. Nejak ma to neberie. Zatiaľ som asi žiadnu zaujímavú nevidela
Hudba - záleží od druhu, záleží od nálady, ale to v podstate až tka neberiem ako umenie. Možno pár vybraných, fakt, že best of nadvýšených skladieb. Fakt že genialita (Vanessa Mae - Storm)
Divadlo, film - z filmov veľmi málo dokážem považovať za umenie.... A divadlo, to je umenie samo o sebe niečo nenormálne fakt, že uvolnenie, smiech, oddych rposte niečo super
Každopádne, umenie vidím niekedy fakt aj tam kde nie je a v niektorých veciach ho nevidím vôbec aj keď by som mala
@chidori - áno, takto nejako by som to vyjadrila aj ja - až na tú posl. vetu. Ale nerozumiem, prečo je v dnešnej dobe dôležité porozumieť duši umelca - človeka, ktorý dokončením práce prakticky "zavrie za sebou dvere" snažiac sa zanechať v nás svoju stopu a človeku, ktorý je v našej blízkosti a ktorý možno potrebuje rovnako intenzívne pochopiť, ale možno nie je práve vychyteným umelcom zatvárame dvere pred nosom častokrát sami - ani nemusí odísť....
každý deň čo prežijem, strávim v spoločnosti umenia ... asi nejdem s dobou no mne sa páčia jednoduché, neprečačkané umenie ... moderné umenie ? podľa toho čo presne myslíš pod týmto názvom, ja som skôr na staré umenie hoci to moderné niekedy neuškodi ..... čo podľa mňa umenie je a čo už nie ? umenie je podľa mňa všetko to čo vidím, počujem a cítim, či sa mi to páči alebo nie to je jedno .... určité chvíľky alebo miesta ? nie mňa prenásleduje všade či chcem alebo nie
Bez umenia by sme nedokazali prezit!!! Proste sa musime pozerat na obrazky, ci animaciu.... alebo pocuvat hudbu, aj toto je umenie len sa roydeluje do roznych skupin ci druhov
napríklad. konceptuálne umenie je nápadité, a má myšlienku, občas. ale ja ho za umenie priveľmi nepovažujem. osobne by som nevystavovala škrupiny z orechov v obrovských fľašiach. napriek tomu, každý autor má svoje highlighty a vždy sa dá nájsť niečo zaujímavé. podnetné. je pravda, že niektoré diela vznikli samoúčelne, ale možno tie tri čiarky majú myšlienku. minimálne to donúti zamyslieť a neodvrhnúť v jednom okamihu. to je povrchnosť
umenia je život,, zobraziť ho, počúvať ho, chápať ho... žiť ho, to je umenie... pozreť sa okolo seba a tot umenie ďalej rozširovať... nanovo ,originálne...
či už hudba,maľba,poézia... farebnosť ,rozmanitosť, originalita..ale i dobre spracovaný gýč je umenie...
..ale gýče moc nepodporujem... umenie je pre život ::akože fest dosť:: dôložité.... asi by som bez neho uschol
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
co sa umenia tyka, tak najradsej mam hudbu ( aktivne/pasivne ) a neviem si bez nej predstavit zivot, je to moja rec, ventilacia, uvolnenie, moje sny.. bez hudby by som dlho nevydrzal
Drip painting nie je sám o sebe až tak zaujímavý, kdežto samotný proces tvorenia ma fascinuje o to viac.
Umenie nepozná hraníc, preto je zbytočné ich hľadať.
a potom sa stavaju take veci ze sa vydrazi biele platno s bodkou uprostred za miliony
Páči sa mi umenie, ktoré zaujme či už vizuálne alebo hocijako inak. Takže je to subjektívne vnímanie .
Celkovo však nejako umelecky orientovaný nie som, nemám potrebu pravidelne navštevovať múzeá, galérie, divadlá, kiná, čítať beletriu a pod..
Občas si však rád pozriem dobrý film a niečo prečítam, no nie často .
A ani nevidia ten fascinujuci proces tvorenia
-- to povedal Čechov a mne sa to páči.
Každý má svoj pohľad na umenie, s tým, že niekto urobí na papieri pár machúľ alebo nalepí zopár kúskov farebného papiera a automaticky je to umenie, lebo má titul, súhlasím. Nechcem nikoho uraziť, ale to vážne dokáže skoro každý a nemusí mať ani titul.
Ale do toho sa ja už nebudem miešať...ja hrávam v divadle, píšem scenáre a poviedky a všetci, čo ma poznajú, hovoria, že som "umelec". A hovorí s, že všetci umelci sú trochu padnutí na hlavu, teda ak je to pravda, tak som naozaj umelec...xD
Jeden z dôvodov prečo je krásne tvoriť umenie. Prečo je umenie dôležité, prečo ľudia bez umenia neprežijú. Umenie, je prostriedok, ktorým človek dokáže vyjadriť seba, svoje pocity, a myšlienky, vlastný názor, ktorý je v jeho hĺbke a podstate. Najkrajšie je na tom to, že môžu byť tie pocity akékoľvek, negatívne, či pozitívne, v umení sa to berie ako umenie, nie ako útok. Pretože by malo platiť, v láske, vojne a v umení je dovolené všetko.
Potom samozrejme človekom vytvorené veci. Z hľadiska architektúry to moc nejak neriešim, to až tak za umenie nepovažujem, ale zase niečo trošku barokové alebo pár gotických kostolov(Dóm sv. Alžbety, Stephensdom) môžem. Gotické kostoly a katedrály ma dosť fascinujú. Je v nich super atmosféra. Taká upokojujúca, tichá, no úžasná a zvláštna.
Obrazy, maľby fotografie to je pre mňa umenie, ale len z časti. Niektoré veci fakt nepokladám za umenie a niektoré veci sú pre mňa proste pasé (veci bez myšlienky alebo bez akéhokoľvek podnetu na myšlienku čui pocit - absolutne fádne), tiež ako každá časť ma môžu veľmi fascinovať
Sochy - tu k fascinácií prichádza málokedy. Nejak ma to neberie. Zatiaľ som asi žiadnu zaujímavú nevidela
Hudba - záleží od druhu, záleží od nálady, ale to v podstate až tka neberiem ako umenie. Možno pár vybraných, fakt, že best of nadvýšených skladieb. Fakt že genialita (Vanessa Mae - Storm)
Divadlo, film - z filmov veľmi málo dokážem považovať za umenie.... A divadlo, to je umenie samo o sebe niečo nenormálne fakt, že uvolnenie, smiech, oddych rposte niečo super
Každopádne, umenie vidím niekedy fakt aj tam kde nie je a v niektorých veciach ho nevidím vôbec aj keď by som mala
V tomto si pripadám s väčšinou súčasných vedomí absolútne nekompatibilná, až na úzky okruh hudobníkov, abstraktných maliarov a sprejerov.
napríklad. konceptuálne umenie je nápadité, a má myšlienku, občas. ale ja ho za umenie priveľmi nepovažujem. osobne by som nevystavovala škrupiny z orechov v obrovských fľašiach. napriek tomu, každý autor má svoje highlighty a vždy sa dá nájsť niečo zaujímavé. podnetné. je pravda, že niektoré diela vznikli samoúčelne, ale možno tie tri čiarky majú myšlienku. minimálne to donúti zamyslieť a neodvrhnúť v jednom okamihu. to je povrchnosť
či už hudba,maľba,poézia... farebnosť ,rozmanitosť, originalita..ale i dobre spracovaný gýč je umenie...
..ale gýče moc nepodporujem... umenie je pre život ::akože fest dosť:: dôložité.... asi by som bez neho uschol