@student28 nezamestnana budes az po 31 auguste. cize od zaciatku septembra mas 7 (ci 8) kalendarnych dni na registraciu na urade prace - pokial ides na vysoku skolu tak ti netreba nic robit akurat na socialne davky musis doniest potvrdenie o tom ze pokracujes v studiu na VS
@milo5 pridavky na dieta ked student ukonci strednu skolu sa na neho posledny krat dostavaju v auguste al. v septembri (za august) sa mi zda a straca status nezaopatreneho dietata...a keby si chcel vybavit davku v hmotnej nudzi hned po skole, tak su s nim posudzovane aj osoby zo spolocnej domacnosti nie? tak by to vyjst nemuselo..najlepsie asi na nejaku absolventsku prax sa supnut hned
@mcvpn cize ak som nikdy nepracoval vobec, po maturite nejdem na vysoku ani nejdem pracovat, nemam ani deti samozrejme tak mi budu davat tych 60 eur mesacne?
@myrabelle Ozaj, to máš pravdu, ma to nenapadlo Keď chce detské, musí ísť na školu. Ale to je aj tak najnižšia dávka zo spomínaných. A to druhé som myslel tak, že žije sám.
@mcvpn to pravidlo neplati nahodou pri davke v nezamestnanosti? na tu preto aj vacsina absolventov SS nema narok....ale na davku v hm. nudzi mat mozu, ak im to vyjde so spolocne posudzovanymi osobami
@mcvpn@hadimistr tych 60 euro by mala byt davka v hmotnej nudzi na jednotlivca, nie davka v nezamestnanosti...o davku v hmotnej nudzi mozes poziadat, ale posudzuju sa tam aj spolocne zijuce osoby v domacnosti s tebou... keby si byval sam a mas aj najomnu zmluvu, tak ti moze vyjst davka v hmotnej nudzi aj prispevok na byvanie
@mcvpn aha, k tomuto som sa nedostala, prepac tak moze byt...ale tych 60 co si spominala to je suma pre tu davku v hm. nudzi jednotlivca..ale sak to je jedno myslim, ze z tychto veci kto ma vlastne na co narok, je polovica naroda mimo, ja mam v tom tiez gulas
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
myslím, že práve dávka v nezamestnanosti sa neodpracúvava vôbec