mate nejake skusenosti ako by som mohol zacat s kapelou?
ako si mam najst hracov? ako sa mam uviest (napr.: "koncert zdarma,ponukni sa v krcme ze im zahras")?ako mam vydat prvy singel/album...povedzme ze mam nahravacie studio a nahrafky su hotove,co
Najprv v garazi 2 roky skusajte, a vymyslajte, a potom sprav neake koncerty v neakom najlacnejsom senku, kde im zaplatis, aby ste tam mohli vobec hrat, a potom snivaj o CDckach, a podobne
podla toho co chces hrat, ale v podstate ked hladas ludi, tak chod na koncert a tam sa daj s niekym do reci a urcite niekoho zozenies. alebo sa chod opytat do dakej umeleckej skoly
ked chces zorganizovat koncert, tak sa chod popytat do dakeho podniku kde vystupuju mestske kapely (alebo vlastne hocijake
a ostatne doriesis casom, nevies ze ci ti kapela vobec vydrzi, ze ci ta to bude bavit aj po troch rokoch a tak podobne
@thenewrockstar Hej hej brzdi. Tak teraz k veci.... na niečo hráš spievaš alebo čo?? ... Skús sa nejak zoznámiť s nejakými hudobníkmi a daj to dokopy. Mali by ste byť úplne zohratí a potom začať vybavovať nejaké tie koncerty, samozrejme bez hotovosti zo začiatku. Hlavne by ste mali mať kde skúšať a mať aparatúru. Bez toho to nejde.
@thenewrockstar a ľudí môžeš spoznať všelijak. Skús cez inzerát. Alebo dobrý zdroj je Nejaká umelecká škola.... len tam treba dávať pozor aby si nezalarmoval nejakých takých čo hrajú a ani nevedia prečo hrajú.
A ak by som ti mala dať tip tak hlavne neber do kapely takých čo sa vyťahujú akí sú skvelí a ako veľa kapiel by ich už chcelo pretože s takými je problém a sú to väčšinou takí zúfalci.. to hovorím z vlastnej skúsenosti.
Hlavne si vyber ľudí čo proste chcú hrať, samozrejme čo aj niečo vedia, a mali by ste si rozumieť po štýlovej stránke. Lebo potom vznikajú konflikty čo kto chce hrať.
Začiatky sú tvrdé takže teraz ešte nemysli na sponzorov a takéto veci, keď ešte nemáš ani ľudí tak to je pred tebou ešte kus cesty....
Mali by ste mať hlavne priestor na skúšanie a nemyslím si že je pravda že by si mal hneď vedieť čo chceš hrať... štýlovo sa budete ešte hľadať ale mal by si mať aspoň nejakú predstavu akým smerom sa to má uberať.
Ak to už bude počúvateľné tak sa skúste na nejakých miestach opýtať či by ste nemohli zahrať... v niektorých baroch to radi prímajú.
A potom ak sa vo vašom meste robia nejaké akcie tak to skúste tam... my sme takto začínali a vyšlo nám to.
Potom už len nájsť človeka ktorý by s vami spolupracoval pri nahrávaní CD. A potom nejak to CD uviesť na vedomie ľudí aby si ho aj všimli. No a základom sú hlavne dobré pesničky to je jasné...
A potom už len čakať či sa CD ujme alebo nie.
Napísala som to takto v skratke dá sa povedať. Ale driny je veľa a cesta je dlhá ale oplatí sa.... Tak držím palce.
Sama v kapele nehrám, ale mám kontakt s takmer všetkými kapelami, ktoré hrajú v našom meste a každá sa dala dokopy tak, že si chlapi jednoducho sadli niekde na pivo, ani nevedeli, že vedia hrať, len tak medzi rečou to spomenuli, v tvorivom zápale sa dohodli, že sa stretnú na prvej skúške a fungujú. Samozrejme, že pár ľudí vyhodili a nahradili ich inými, ale tak to asi býva...keď si niekto nesadne.
A čo sa týka toho oného...nahrávania... kúsok od nás má nahrávacie štúdio ten jebo z P.S., stačilo pár kontaktov, telefonátov a bolo to. Pokiaľ si pamätám.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
o mna by sa trhali na troch miestach naraz a ja nechcem hrat ani na jednom.. najhorsie je dalsie 2 kvoli tomu zahodit..
Až potom rozmýšľať, či sa ti to bude predávať
Ale tak každopádne zožeň tých ľudí, či už cez inzerát, alebo skôr cez známych. A bol by asi aj dobrý priestor nejaký...
@jaro1991 v poho rada,az na to,ze mozno som dement,,ale definuj "senok"
@filipkoo keby chlapec nebol z KOSIC ,tak velmi rad
@13 auuuu! to boliii
ked chces zorganizovat koncert, tak sa chod popytat do dakeho podniku kde vystupuju mestske kapely (alebo vlastne hocijake
a ostatne doriesis casom, nevies ze ci ti kapela vobec vydrzi, ze ci ta to bude bavit aj po troch rokoch a tak podobne
A ak by som ti mala dať tip tak hlavne neber do kapely takých čo sa vyťahujú akí sú skvelí a ako veľa kapiel by ich už chcelo pretože s takými je problém a sú to väčšinou takí zúfalci.. to hovorím z vlastnej skúsenosti.
Hlavne si vyber ľudí čo proste chcú hrať, samozrejme čo aj niečo vedia, a mali by ste si rozumieť po štýlovej stránke. Lebo potom vznikajú konflikty čo kto chce hrať.
Začiatky sú tvrdé takže teraz ešte nemysli na sponzorov a takéto veci, keď ešte nemáš ani ľudí tak to je pred tebou ešte kus cesty....
Mali by ste mať hlavne priestor na skúšanie a nemyslím si že je pravda že by si mal hneď vedieť čo chceš hrať... štýlovo sa budete ešte hľadať ale mal by si mať aspoň nejakú predstavu akým smerom sa to má uberať.
Ak to už bude počúvateľné tak sa skúste na nejakých miestach opýtať či by ste nemohli zahrať... v niektorých baroch to radi prímajú.
A potom ak sa vo vašom meste robia nejaké akcie tak to skúste tam... my sme takto začínali a vyšlo nám to.
Potom už len nájsť človeka ktorý by s vami spolupracoval pri nahrávaní CD. A potom nejak to CD uviesť na vedomie ľudí aby si ho aj všimli. No a základom sú hlavne dobré pesničky to je jasné...
A potom už len čakať či sa CD ujme alebo nie.
Napísala som to takto v skratke dá sa povedať. Ale driny je veľa a cesta je dlhá ale oplatí sa.... Tak držím palce.
A čo sa týka toho oného...nahrávania... kúsok od nás má nahrávacie štúdio ten jebo z P.S., stačilo pár kontaktov, telefonátov a bolo to. Pokiaľ si pamätám.
@21 heh,,TOTO by som asi zvladol
@20 taka rada sa hodi,,,d
@19 heskyyyy THX moc