Zatiaľ som len prvý rok na VŠ a mala som písomné samé a jednu ústnu.
Na tú ústnu som sa naučila 10 tém z 12. Povedala som si, že hentie dve si proste nevytiahnem ani keby čo bolo. Ťahali sme dve otázky. Vytiahla som si akurát tie, čo som sa neučila OBE.
ja som sa vzdy naucil vsetko, takze s tahanim otazok som problem nemal a vzdy som mal a. ale tiez to u nas prebiehalo tak, ze najprv sme o tom napisali, porozpravali, dostali nejake doplnujuce otazky k tomu+par otazok z celeho semestra
toto je super tema, ja som to tento semester skusila pokusne s metodou "piata z lava" ktoru pod mojim statusom spominala leilla
a prvykrat vysla uplne ze dokonale, vytiahla som super otazku.
pri dalsej skuske to bolo presne naopak, vytiahla som uplne najhorsiu aka sa dala. a pri poslednej prakticky to iste.
cize moj zaver je, ze piatu z lava tahat asi skor neodporucam
ale inak mam fakt brutalne ze nestastie na toto, na maturite zo sj som sa naucila vsetky okrem 29 a samozrejme som 29 vytiahla a vzdy to ide fakt hrozne proti mne, ta jedna skuska tento semester vynimocne dobre vysla a dost mozno prave preto, ze som naozaj ratala s tym ze vytiahnem to najhorsie co sa da
inak ja si tiez vzdy vravim ze to spravim podla @1 .. a tak sa najelspie naucim tie najhorsie a najtazsie otazky plne zlozitej terminologie atd.. a na tie jednoduchsie mi casto uz nevyjde cas.
a velmi casto sa potom stane ze si vytiahnem tu lahku a neviem ju, co je este horsi pripad ako nevediet tazku takze asi tak no
Ja sa práveže tie najhoršie otázky nikdy nenaučím Proste mi to nejde. A nejako mávam šťastie,že si ich neťahám. A ak si potiahnem niečo blbé, tak je vždy dobrý skúšajúci, ktorý ma pozná a zachraňuje ma + sa viem dajako vykecať alebo čo lebo proste zatiaľ som vždy ústnu dala. A to som ich za 5 rokov mala požehnane. klopklopklop :letim:
ja som na maturitu z angličtiny, biológie a slovenčiny išla s tým, že som polovicu maturitných zadaní nevidela ani z lietadla a modlila som sa nech si preboha vytiahnem nejakú tému, ktorú viem. modlitby boli vyslyšané a zmaturovala som na samé jednotky. ale tie stresy pred tým, to už nechcem nikdy zažiť. preto sa už teraz na skúšky učím úplne všetko.
akurát toto sa mi stalo na štátniciach dovtedy som so skúškami nemala nejaký väčší problém...tak som trochu odflákla prípravu na štátnice a potom pri ťahaní otázok, že hups! vytiahla som si všetko, čo som v podstate ani nevidela možno budeš mať opačné šťastie a v čom sa nedarí teraz, neskôr zahviezdiš
hlavne nemysli vôbec na otázku ktorú nechceš alebo nevieš. Možno si povieš že je to kravina ale u mňa to funguje, proste si hovorím že túto chcem túto viem
Neucim sa otazky ktore su mi nesympaticke je to hrozny stres pri tahani, lebo ked si potiahnem taku co som nevidela tak skladam. To sa ale za cele roky stalo mozno 5x dokopy. Inak mam stastie. A ked si vytiahnem otazku ktoru som videla, v zivote ma nikto nevyhodil zo skusky. Cize ja potiahnem otazky a hned viem ci som spravila alebo nie a nemam v tahani system. U nas sa to ani neda, lebo casto ich maju v obalkach, resp. Len pohadzane na kope v strede stola. Ale ked sa tak zamyslim, tak asi taham zo stredu, nikdy nie z kraja.
snažím sa prejsť všetky otázky, aby som o každej mala aký-taký prehľad, ale niektoré otázky sú mi tak nesympatické, že ich preskočím a dúfam, že sa im vyhnem na skúške. zatiaľ mi to vychádza, ťahávam si celkom v pohode otázočky, také neutrálne, pár krát sa mi dokonca stalo, že som si vytiahla presne takú, čo som chcela. ale je to len čistá náhoda, neviem to nejako ovplyvniť a dúfam, že to nezakríknem a táto priazeň osudu ma bude sprevádzať aj naďalej :letim:
a úplne najviac sa mi uľaví, keď si niekto predo mnou vytiahne tú najpičnejšiu otázku, často krát chodím na ústne medzi poslednými a dúfam, že niekomu inému sa už ušli tie nesympatické otázky
ja som si zatiaľ ťahala otázky len na maturite, a to z takého vrecka, do ktorého som aj tak nevidela, takže to bolo jedno.
inak, keď som si na nejakých rečníckych turnajoch alebo tak ťahala improvizovanú tému, tak som to nejak neriešila, lebo tam o nič nešlo, takže furt som si vytiahla niečo iné, čo mi prvé "do ruky skočilo". zatiaľ moc negatívnych skúseností nemám, akurát ma trochu mrzelo že všetci ostatní si vytiahli nejaké zaujímavé veci a ja také nudné kraviny. ale dalo sa
na maturite som mala uplne dobre otazky, okrem matiky
na VS som si vacsinnou vytiahla bud uplne prvu otazku alebo ktore som chcela okrem statnic (tam mi sadla len z prava ) a toto skuskove zatial vytahujem len, co nechcem, ale presla som dost slusne
Zatial som bola len na dvoch pocas studia VS
z jednej ma vyhodili a druha bola fajn, ja sa vzdy snazim naučiť vsetko, ale pocas odpovede mam tendenciu to skomolit, nieco vynechať a tak a ked ma niečo vyvedie z rovnovahy, tak uz neviem dalej poriadne odpovedať..
Zatial co na mature to bolo super, vytiahla som si presne to, co som chcela z angliny human relationships, zo sloviny kto chyta v zite od salingera, z biologie uz ani neviem, asi nejke prokaryoty, z bio mi bolo uplne jedno, co si vytiahnem, a z chemie som chcela organiku a vytiahla som si organiku.
Takže stastie aj celkom mam, len potom zacnen stresovat a to nikdy nedopadne dobre.
@nekompatibilna ja odkedy som na mgr tak chodim praveze medzi prvymi, vzdy ked som takto cakala ze chcem ist posledna tak ludia furt tahali len dobre otazky cize som bola este viac nasrata a vystresovana... a tak ma to nasralo uz uplne a aspon idem s tym, ze mam najvacsiu pravdepodobnost vytiahnut si tie dobre kym su tam este vsetky
@willbebetter to je fakt, má to aj svoje výhody ísť medzi prvými, plus musí to byť superko pocit mať to za sebou a nestresovať sa zbytočne až do konca Ja už som ale zvyknutá chodiť na koniec, je to asi môj lucky charm
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Na tú ústnu som sa naučila 10 tém z 12. Povedala som si, že hentie dve si proste nevytiahnem ani keby čo bolo. Ťahali sme dve otázky. Vytiahla som si akurát tie, čo som sa neučila OBE.
Toľko k môjmu šťastiu
a prvykrat vysla uplne ze dokonale, vytiahla som super otazku.
pri dalsej skuske to bolo presne naopak, vytiahla som uplne najhorsiu aka sa dala. a pri poslednej prakticky to iste.
cize moj zaver je, ze piatu z lava tahat asi skor neodporucam
ale inak mam fakt brutalne ze nestastie na toto, na maturite zo sj som sa naucila vsetky okrem 29 a samozrejme som 29 vytiahla a vzdy to ide fakt hrozne proti mne, ta jedna skuska tento semester vynimocne dobre vysla a dost mozno prave preto, ze som naozaj ratala s tym ze vytiahnem to najhorsie co sa da
a velmi casto sa potom stane ze si vytiahnem tu lahku a neviem ju, co je este horsi pripad ako nevediet tazku takze asi tak no
a úplne najviac sa mi uľaví, keď si niekto predo mnou vytiahne tú najpičnejšiu otázku, často krát chodím na ústne medzi poslednými a dúfam, že niekomu inému sa už ušli tie nesympatické otázky
inak, keď som si na nejakých rečníckych turnajoch alebo tak ťahala improvizovanú tému, tak som to nejak neriešila, lebo tam o nič nešlo, takže furt som si vytiahla niečo iné, čo mi prvé "do ruky skočilo". zatiaľ moc negatívnych skúseností nemám, akurát ma trochu mrzelo že všetci ostatní si vytiahli nejaké zaujímavé veci a ja také nudné kraviny. ale dalo sa
na VS som si vacsinnou vytiahla bud uplne prvu otazku alebo ktore som chcela okrem statnic (tam mi sadla len z prava ) a toto skuskove zatial vytahujem len, co nechcem, ale presla som dost slusne
z jednej ma vyhodili a druha bola fajn, ja sa vzdy snazim naučiť vsetko, ale pocas odpovede mam tendenciu to skomolit, nieco vynechať a tak a ked ma niečo vyvedie z rovnovahy, tak uz neviem dalej poriadne odpovedať..
Zatial co na mature to bolo super, vytiahla som si presne to, co som chcela z angliny human relationships, zo sloviny kto chyta v zite od salingera, z biologie uz ani neviem, asi nejke prokaryoty, z bio mi bolo uplne jedno, co si vytiahnem, a z chemie som chcela organiku a vytiahla som si organiku.
Takže stastie aj celkom mam, len potom zacnen stresovat a to nikdy nedopadne dobre.
zatiaľ mi to vždy takto vyšlo, musím poklopať
a tak isto sa snažím tie najhoršie otázky vždy naučiť keby mi to s tým ťahaním nevyšlo...