GTA určite spraví mnohým závislakom krásne letné prázdniny ...a potom príde ten trápny moment v škole na prácu zo sjl " môj najkrajší prázdninový zážitok"
ked som sa dneska pozeral na krabici na poziadavky tak ak si dobre pamatam
- procak o nieco malo slabsi ako je odporucany
- ramka v pohode
- grafika v tom pc je asi rovnako vykonna ako je odporucana pri minimalnej konfiguracii
takze ano gta 5 na tom rozbehas ale pojde to velice biedne...tak na low detailoch mozno nieco na medium...
ale ako pise @77hanes77 nekupoval by som taky pc...za tie prachy zozenies aj lepsi..
a tomu dilinovi co zaradil takyto pc do ponuky herne by som privrel vtaka do dveri
@piter09 tam nejde len o to ze jedna ma 2gb a druha 4gb pamat ale o to ze ta graficka je celkovo slabucka (jednoducho povedane) ..tam sa riesi kopec dalsich veci. takty jadra, takty pamati, typ pamati, priepustnost, zbernica, podpora dx, opengl, pixel shadery, vertex shadery, vyrobny proces...atd
a ta 840m je este slabsia ako ta radeonka r7 240 v hentom aceri za 500 eciek
Ako píše @77hanes77 video pamäť určuje hlavne to, pri akom rozlíšení/počte monitorov zvládne GPU utiahnúť hry... pokiaľ chcete výkon grafiky pozerajte sa na zbernicu (128/256/512 mbit), frekvenciu v základe a v booste... takisto nesmieme zabudnúť na procesor, ktorý ale pri väčšine hier (WOW CPU BOOTLENECK) neurčuje FPS... väčšina hier cucá grafiku ako prioritný zdroj výkonu...
teraz k tomu GTA... veľmi dobre optimalizovaná hra (ja sa síce s 290x nemôžem sťažovať na žiadne výkonové nedostatky) avšak treba brať na vedemie že s tým počítačom to naozaj rozbeháš na HD možno v tých low medium... odporučil by som si nájsť nejaké taktovanie grafiky pokiaľ to zvládne aby si zvýšil výkon... ja osobne som magor do taktovania takže takujem aj to čo nejde vyskúšaj uvidíš... grafika sa dá vymeniť momentálne v cene 170€ (GTX 680-770) kde ti už to GTA pôjde naozaj slušne
@piter09 ten notebook nie je zlý avšak nevidím dôvod v tom, aby si zbytočne platil za hybrid HDD... 8gb ssd cache ti je úplne na hovno... neoplatí sa to cenovo ani výkonovo...
ten procesor je síce super ale jeho potenciál nevyužiješ...
skôr sa pozri po niečom, čo má silnejšiu grafiku ako som vyššie písal procesor nie je pri hrách až tak dôležitý... a myslím si že 16GB RAM je tiež zbytočné keďže 8GB je stále dostatočný luxus...
@Ceciak ja osobne zase taktovanie moc neodporucam v tom najlepsom pripade dvihnes vykon max cca o 10% coz podla mna ten narast za to nestoji..teda aspon pri grafickych.
@ceciak Neporovnávaj notebookovské ("mobilné") grafiky s desktopovými (klasickými) ...
Rozdiel medzi GTX 680 (na PC) a GTX 680M (na notebooku) je k*rva veľký
@ceciak ako vies, ze nevyuzijem? okrem hrania hier a internetovania pouzivam nb aj na pocitanie roznych veci.
Ale je mozne, ze to spravim tak, ze si radsej vyskladam zostavu.
ale vobec sa do toho nevyznam, ako mam vediet, ked si kupim napr. tu gtx680, nejaky i7 broadwell a daku ramku, ze su kompatibilne, alebo co? @kosmiklove@77hanes77
@77hanes77 NIE NIE NIE a ešte raz NIE tá grafika v noťase je shit....
@kosmiklove no neviem pokiaľ ti 12 fps navyše príde zbytočné tak áno... ja osobne radšej potiahnem hru na 60FPS ako na 40-48 ale je to vec názoru áno napr 290x taktovať nemusím ale prečo si nedopriať
@piter09 Okej tak takto broadwell procesory vyšli na prelome roka... povedz mi aké NASA výpočty na tom robíš... (rendering - grafika Quadro, programovanie - ehm... hry - grafika... počítanie excel tabuliek - ehm2...) proste potanciál boradwell procesorov (navyše v notebookoch) nevyužiješ a proste môžeš tu dávať akékoľvek argumenty keďže sa využívajú na benchmarky 4k monitorov a aplikácií na nich s TOP TOP TOP grafikami (pri chladení dusíkom)
@ceciak btw wtf? ten asus co si sem postol ma 660m coz je u teba velmi dobra grafika ale vyssie spomenute 680m aj 860m su od nej vykonejsie a o nich pises ze su shit? ci to si reagoval na tu 840m? uz sa tu v tom stracam
@kosmiklove reagoval som na tú 840m... v podstate všetky notebooky ktoré volajú herné, nie sú herné s GT grafikami... pokiaľ je v noťase GTX grafika je možné ho označiť za herný... aj keď notebook nikdy nebude určený na hry... vyber si čo uznáš za vhodné rady tu máš, ktoré si vezmeš k srdcu je na tebe...
ja už čakám iba na Arctic Accelero a ide sa taktovať 290xka potom sem hodím dáky bench
@ceciak Ak narážaš na ten, čo som dal ja, tak v tom prípade mi nájdi notebook do 1000€, ktorý má také výkonné štvorjjadro od Intelu, GTX 860m (alebo lepšiu), IPS displej a kombináciu plnehodnotného SSD + HDD
@77hanes77@ceciak@kosmiklove
diky, pocitac si budem kupovat az niekedy v lete (jul/august), snad dovtedy zlacnia tie veci..
potom, ked to budem riesit, mozno vam este napsiem
@25 Ja považujem "herný" notebook v dnešnej dobe jedine s GK na úrovni aspoň spomínanej GTX860m/Radeon HD 7970M
, schopným CPU a netreba zabúdať najmä na chladenie ...
Darmo to bude nabité výkonnými komponentmi, keď sa to bude kvôli teplote podtaktovávať ....
@ceciak asi mas pravdu, az take komplikovane vypocty nerobim ale tych 16gb vyuzijem..
@77hanes77@kosmiklove dobre, ze ste mi povedali to s tou grafikou. Rozhodol som sa teda, ze si kupim lacnejsi, nasetrim si a o taky rok si zlozim nieco kvalitne
ja vlastne velmi hry narocne na grafiku nehram a nepotrpim si na vysokych detailoch...
ale chcel by som nieco lepsie ako mam teraz » www.alza.sk/toshiba-satelli...
hlavne aspon 8gb ram a lepsi procesor. A je mi dost sympaticke lenovo
No ja mam pomerne naslapany komp a na VERY HIGH detailoch mi to ide zhruba na 20 - 30 fps z coho som trochu sklamany.
Teda splnam vsetky poziadavky na doporucenu zostavu, okrem procaku ktory je na mojom kompe bottleneck (ale najlepsi aky sa na moj socket vyrobil takze uz nie je co upgradeovat, iba vymenit komplet dosku). Ale aj tak je ten procak niekde medzi minimalnymi a doporucenymi.
Divne je, ze som skusil dat iba na high detaily, DX10, a dal som si uplne male rozlisenie (hd ready) do windowed rezimu a veru neslo to o moc plynulejsie, stale max tych 35fps.
Priznam sa ze ani neviem aku mam grafiku, nejaku lepsiu Nvidiu trojgigovu, viem ze ked som si robil testy tak mi vysiel percentil 92 takze iba 8% ludi co si na » www.systemrequirementslab.com/... porovnavali ma lepsiu grafiku
A ten ukazovatel co ukazuje kolko miesta v pameti mam volneho mam niekde na 70% na max a aj tak to nejde plynulo. Nechce sa mi verit ze procak ma na FPS az taky velky vplyv.
aká velká investícia musí byt do nového PC aby to zvladlo Full HD, na high detailoch a dajme tomu 40-50fps ?
... môj hrubý odhad je 700€ +
... úprimne, sa bavím na všemožných fórach kde ľudia zhadzujú koznoly X1/PS4 a pri tom ten rozdiel PC vs nextgen konzoly - GTA 5 - až tak velký nie je, resp. dá sa povedať, že takmer žiadny ked beriem do úvahy, že fakt dobrý herný počítač ma velmi malé percento vlastníkov tejto hry (rockstar editor a módy do budúcna ma nezaujímajú)
... mám Xbox One (mal som aj X360), GTA 5 a s grafikou som max. spokojný
... osobne väčší rozdiel vidím medzi X360 a XONE ako XONE a PC (ak beriem do úvahy vyššie uvedené)
@77hanes77 ja nemám stolný pc momentálne, mám xbox one ... to bola taká teoretická otázka koľko by ma stál nový poskládaný komp aby to utiahlo ,,vid vyššie,,
@tomtoylc v podstate ani nie veľká investícia, tvoj hrubý odhad je síce pekný ale pod 1000€ sa asi nedostaneš vzhľadom k tomu že už iba grafika z bazaru stojí 200€ +- prirátaj si v podstate najlacnejšiu zostavu s I5 procesorom a SSD diskom aby si mal normálnu rýchlosť winu a dostaneš cenu okolo 670€ bez grafiky!
@tomtoylc old gen ani next gen ani pc verziu som este nazivo nevidel takze neviem porovnat...nejake tie screenshoty neratam ktorych som vlastne moc ani nevidel..
pc gta zvlada aj 4k a to sa uz s next gen verziami neda ani porovnavat...samozejme ale nie kazdy ma taky pc na ktorom by to slo..
akurat to instalujem takze tu mam krabicku a odporucana konfiguracia je:
intel core i5 3470 3,2ghz - cca 200e
8gb ram - cca 70e
geforce gtx 660 - cca 200e
+ mechanika, skrinka, zdroj, disk, zakladovka
cize si celkom trafil plus minus 700-800e len skrina...
to by som povedal ze je taky priemerny herny pc ktory uz moze mat kde kto..
aj som si myslel, že to bude okolo 1000€ ale napísal som 700
... takže za XBOX ONE som dal 380€
... aby som mal trochu viac fps a nejaké tie detaily navyše treba vysoliť dalších 600€ ... to sa fakt vyplatí
... ale áno, to je torchu skreslená úvaha, kedže to je dlhodobá investícia ale aj tak je to neporovnatelné drahšie a to sme len pri FULL HD rozlíšení
@kosmiklove ... ja nemám až toľko volného času na hry ... občas cez víkend a to som rád že xbox môžeš prenášať inak by som hral ešte menej ... a ja mám kde sypať peniaze
@kosmiklove ...ešte som nevidel človeka, ktorý by prenášal na víkend počítač s monitorom a všetkými vecami z domu na chalupu a spať ... zato so ,,shitboxom,, ako hovoríš, je to jednuduchšie, hodím krabicu do tašky,trafo, gamepad a idem ... FULL HD TV má už každý (v mojom prípade)
@kosmiklove dobre ... ale aj keby som pc mal tak určite by ho nebral z domu lebo mi to príde neprirodzené ťahať bednu sem a tam každý víkend ... ano aj xbox je bedna ale minimálne o polovicu menšia ... alebo som staromódny ?
No pokiaľ by si nemal SSD disk Tak by som tú skriňu moc neprevlačoval Aby sa ti náhodou nestalo že ti jedného dňa chrapne v disku a koniec (nie veľká šanca ale náhoda je sviňa)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
Skladačka ťa vyjde výhodnejšie
- procak o nieco malo slabsi ako je odporucany
- ramka v pohode
- grafika v tom pc je asi rovnako vykonna ako je odporucana pri minimalnej konfiguracii
takze ano gta 5 na tom rozbehas ale pojde to velice biedne...tak na low detailoch mozno nieco na medium...
ale ako pise @77hanes77 nekupoval by som taky pc...za tie prachy zozenies aj lepsi..
a tomu dilinovi co zaradil takyto pc do ponuky herne by som privrel vtaka do dveri
ak ide 2gb graficka na low detailoch, tak 4gb by ako isla? napr. ta notebookova gt840m?
lebo planujem si v lete kupit zrejme toto
» www.lenovo-shop.sk/lenovo-ideapad-...
ma to velmi dobru cenu na to, ze je to i7 broadwell, 16gb ram a 4gb graficka. Alebo by ste mi vedeli odporucit nejaky podobny v lepsej cene?
Na GT 840m :
pri 1366x768 možno tak na low až medium
pri 1920x1080 jedine low (aby to vôbec bolo hrateľné, t.j. 30 a viac FPS)
Ak sa chceš seriózne zahrať GTA V, išiel by som už minimálne do GTX 860m a vyššie ...
Tam si už zahráš pekne na medium (možno aj pri zapnutom AA) pri 1920x1080 ...
a ta 840m je este slabsia ako ta radeonka r7 240 v hentom aceri za 500 eciek
teraz k tomu GTA... veľmi dobre optimalizovaná hra (ja sa síce s 290x nemôžem sťažovať na žiadne výkonové nedostatky) avšak treba brať na vedemie že s tým počítačom to naozaj rozbeháš na HD možno v tých low medium... odporučil by som si nájsť nejaké taktovanie grafiky pokiaľ to zvládne aby si zvýšil výkon... ja osobne som magor do taktovania takže takujem aj to čo nejde vyskúšaj uvidíš... grafika sa dá vymeniť momentálne v cene 170€ (GTX 680-770) kde ti už to GTA pôjde naozaj slušne
ten procesor je síce super ale jeho potenciál nevyužiješ...
skôr sa pozri po niečom, čo má silnejšiu grafiku ako som vyššie písal procesor nie je pri hrách až tak dôležitý... a myslím si že 16GB RAM je tiež zbytočné keďže 8GB je stále dostatočný luxus...
PS- ten disk v noťase je strašný (5400RPM)
» datacomp.sk/acer-aspire-v15...
15,6'' IPS 1920x1080 displej
výkonné štvorjjadro Intel Core i7 4710 HQ (2,5 GHz , TB 3,5 GHz)
8GB RAM DDR3
GTX 860m
veľmi rýchle 128 GB SSD + 1 TB klasický HDD (5400 otáčkový)
@ceciak Neporovnávaj notebookovské ("mobilné") grafiky s desktopovými (klasickými) ...
Rozdiel medzi GTX 680 (na PC) a GTX 680M (na notebooku) je k*rva veľký
GTX 680 (PC) : » www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-...
GTX 680M (notebook) : » www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-...
» www.alza.sk/asus-g55vw-s101...
veľmi dobrá grafika, má to SSD + normal disk, luxusnú i7 ivy bridge (plne postačujúce) 8b ram a prijateľnú cenu...
Ale je mozne, ze to spravim tak, ze si radsej vyskladam zostavu.
ale vobec sa do toho nevyznam, ako mam vediet, ked si kupim napr. tu gtx680, nejaky i7 broadwell a daku ramku, ze su kompatibilne, alebo co?
@kosmiklove @77hanes77
@kosmiklove no neviem pokiaľ ti 12 fps navyše príde zbytočné tak áno... ja osobne radšej potiahnem hru na 60FPS ako na 40-48 ale je to vec názoru áno napr 290x taktovať nemusím ale prečo si nedopriať
Do 1000€ vybavenejší notebook nemáš ...
» datacomp.sk/acer-aspire-v15...
****15,6'' IPS 1920x1080 displej
****výkonné štvorjjadro Intel Core i7 4710 HQ (2,5 GHz , TB 3,5 GHz)
****8GB RAM DDR3
****Nvidia GTX 860m
****Veľmi rýchle 128 GB SSD + 1 TB klasický HDD (5400 otáčkový)
**** Kvalitné repro
**** podsvietená klávesnica
Ten plnotučný i7 Haswell, je o dobrý kus výkonnejší
"plnotučný" i7 Haswell : » www.notebookcheck.net/Intel-Core-i7-4...
ULV i7 Broadwell : » www.notebookcheck.net/Intel-Core-i7-5...
Proste je to plastový multimedial .. odolnosť sa od týchto notebookov očakávať nedá
ja už čakám iba na Arctic Accelero a ide sa taktovať 290xka potom sem hodím dáky bench
diky, pocitac si budem kupovat az niekedy v lete (jul/august), snad dovtedy zlacnia tie veci..
potom, ked to budem riesit, mozno vam este napsiem
, schopným CPU a netreba zabúdať najmä na chladenie ...
Darmo to bude nabité výkonnými komponentmi, keď sa to bude kvôli teplote podtaktovávať ....
@77hanes77 @kosmiklove dobre, ze ste mi povedali to s tou grafikou. Rozhodol som sa teda, ze si kupim lacnejsi, nasetrim si a o taky rok si zlozim nieco kvalitne
co hovorite na toto?
» www.alza.sk/lenovo-ideapad-...
ja vlastne velmi hry narocne na grafiku nehram a nepotrpim si na vysokych detailoch...
ale chcel by som nieco lepsie ako mam teraz
» www.alza.sk/toshiba-satelli...
hlavne aspon 8gb ram a lepsi procesor. A je mi dost sympaticke lenovo
» www.alza.sk/lenovo-ideapad-...
ale je ten procesor porovnatelny s tym v Z50-70?
a procesor ti stačiť bude.... je to i5 ivy bridge proste pri hrách ti procesor robí minimum
Každopádne, ponúknu ti väčší výkon, než samotná (novšia) GT 840m.
Benchmark GT 650m SLI : » www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-...
Benchmark GT 840m : » www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-...
Pamätaj, že ten Lenovo Y500 je použitý ... Záruka naň je skrátená na 1 rok ....
Teda splnam vsetky poziadavky na doporucenu zostavu, okrem procaku ktory je na mojom kompe bottleneck (ale najlepsi aky sa na moj socket vyrobil takze uz nie je co upgradeovat, iba vymenit komplet dosku). Ale aj tak je ten procak niekde medzi minimalnymi a doporucenymi.
Divne je, ze som skusil dat iba na high detaily, DX10, a dal som si uplne male rozlisenie (hd ready) do windowed rezimu a veru neslo to o moc plynulejsie, stale max tych 35fps.
Takze ta optimalizacia asi nebude velka slava.
A ten ukazovatel co ukazuje kolko miesta v pameti mam volneho mam niekde na 70% na max a aj tak to nejde plynulo. Nechce sa mi verit ze procak ma na FPS az taky velky vplyv.
aká velká investícia musí byt do nového PC aby to zvladlo Full HD, na high detailoch a dajme tomu 40-50fps ?
... môj hrubý odhad je 700€ +
... úprimne, sa bavím na všemožných fórach kde ľudia zhadzujú koznoly X1/PS4 a pri tom ten rozdiel PC vs nextgen konzoly - GTA 5 - až tak velký nie je, resp. dá sa povedať, že takmer žiadny ked beriem do úvahy, že fakt dobrý herný počítač ma velmi malé percento vlastníkov tejto hry (rockstar editor a módy do budúcna ma nezaujímajú)
... mám Xbox One (mal som aj X360), GTA 5 a s grafikou som max. spokojný
... osobne väčší rozdiel vidím medzi X360 a XONE ako XONE a PC (ak beriem do úvahy vyššie uvedené)
ako to vidíte vy ?
» fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xft1...
pc gta zvlada aj 4k a to sa uz s next gen verziami neda ani porovnavat...samozejme ale nie kazdy ma taky pc na ktorom by to slo..
akurat to instalujem takze tu mam krabicku a odporucana konfiguracia je:
intel core i5 3470 3,2ghz - cca 200e
8gb ram - cca 70e
geforce gtx 660 - cca 200e
+ mechanika, skrinka, zdroj, disk, zakladovka
cize si celkom trafil plus minus 700-800e len skrina...
to by som povedal ze je taky priemerny herny pc ktory uz moze mat kde kto..
... takže za XBOX ONE som dal 380€
... aby som mal trochu viac fps a nejaké tie detaily navyše treba vysoliť dalších 600€ ... to sa fakt vyplatí
... ale áno, to je torchu skreslená úvaha, kedže to je dlhodobá investícia ale aj tak je to neporovnatelné drahšie a to sme len pri FULL HD rozlíšení