Keby len uvažovala. Ale po čase som to nechala tak, pretože ak ti to skrátka nevychádza, tak to beriem ako znamenie, že tu mám ešte niečo urobiť, a potom môžem ísť. Nie raz som bola na pohotovosti, nie raz mi kamaráti (práve vtedy som spoznala tých pravých) zachraňovali život.
v mladšom veku kvoli vztahom, neskor kvoli psychickym problemom, ale nikdy som to nemyslela naozaj vazne - nedokazala by som to a nedokazala by som ublizit svojim blizkym
obcas, ked sa leje vino ze vo velkom tak mam taku depresivnu naladu, a ono mame balkon na 13 poschodi s peknym vyhladom takze obcas som uz dostal take napady ze co by sa stalo ak by som sa preletel...
@viktoriapekna škola, skúšky, stresy, "kamošky", samota, ľudia okolo mňa, pocit menejcenosť až zbytočnosti atď. strašne veľa faktorov, strašne veľa udalostí v tú istú dobu...
@hoperpohroma nikdy nevieš aké som mal problémy aké mám a podobne na samovraždu pomyslí len slabý človek ktorý nevie tie problémy vyriešiť preto je ten človek slabý. Keby sa tými samovrahmi dali vrátiť tie životy ľudí ktorý tu už niesu ale chceli tu byť :/ Bolo by to dobré tak porozmýšľaj
Áno, dokonca niekoľkokrát. Zašlo to do štádia, že som si zvolil spôsob, určil si presný dátum, napísal koncept listu na rozlúčku. Akurát večer pred tým dňom mi vtrhla mama do izby a prehovorila mi do duše. Neviem ako to vedela, ale vedela, že sa chystám niečo vykonať. V súčastnosti ma to opäť chytá.
mám tak či tak pocit, že keby som zrazu umrel, svet by o veľa neprišiel.. ale pokiaľ je to pod mojou kontrolou, nikdy nedoprajem ľuďom, ktorí ma neznášajú ten krásny pocit, že sa ma zbavili
veľa krát...niekedy keď nemôžem v noci spať,rozmýšlam ako to urobím minule,som sa s mamou strašne ale strašne pohádala a v noci som dokonca rozmýšlala čo by som napísala do rozlúčkového listu (ach)
nad samovrazdou nie, ale dakedy uvazujem o tom, ake to bude zomriet.....ze naco tu som, ked ajtak zomriem....ale samovrazda nie, mozno len dake ublizenie si na zdravi ale urcite nie zabit sa......
keby sa aj polovica pozemšťanov vykántrila, aj tak by nás tu bolo veľa.........
takže neotálajte a vešajte sa, hádžte pod vlak, chojte na autách ako jeblini rýchlo, skáčte z paneláka alebo zo skál, žerte pirule a topte sa ako máčata vo vani..............
Imho strasne debilna otazka.. Rozmyslali ste uz nad smrtelnou chorobou? Nad tym, ze mozno skoncite na ulici? Nad tym, ze by ste mali stravit roky vo vazeni?
Bez ohladu na to, ci to chcete urobit, sa proste neda nad tym neuvazovat.
Ano su take chvile ale potom som s tym prestal a povedal si ze ked mam umriet tak umriem....uz na mna mierili zbranou, bodli ma zeleznou tycou, vytiahli na mna noz, niekolko krat ma chceli zmlatit a stale zijem ked proste mam umriet tak umriem a ked sa clovek neboji smrti tak sa nemusi bat ani toho co sa stane...prave vtedy zacina zit...neboji sa skocit z mosta alebo lietadla...ma kopec moznosti hlavne pravidlo je nikoho neohrozit.....toto je na moc dlhu debatu...a na takuto debatu sa netreba bavit s takym magorom ako som ja
ale prevazne som uvazovala nad tym ake by to bolo keby som tu nebola. alebo, ze iba naraficim ze som mrtva a budem si uzivat dalekoooo od vsetkeho niekde pri mori
Uvažovala som nad tým veľmi reálne, ale pochopila som, že môžem zomrieť každý deň a nemusím to ani chcieť. Vravím, že aj tie najťažšie prekážky sa dajú prekonať. Momentálne prežívam najkrajšiu časť svojho doterajšieho života, takže sa snažím vychutnať si ho, kým sa dá
@antifunebracka už skutočnosť, že si na Birdzi dlhšie než mesiac (analogicky: sleduješ spravodajstvo, alebo proste len nežiješ pod skalou odrezaný od sveta) IMHO nevyhnutne implikuje, že si nad takýmto javom musel uvažovať. Zdôrazňujem, nie v rovine ,,budúci štvrtok si to hodím", ale ,,XY sa zabil (prečo to urobil, aké to muselo byť, ako to nesie jeho okolie etc)".
tak ale koho to ma bavit taky zivot kurva ?! rozmyslal ale nedokazal by som to .... a ako pozeram je nas tu tolko ze by sme mohli zalozit nejaku sektu a ritualne sa zasamovrazdit seci ale ja mam na to aspon dovody nee ako vacsina 14-15 rocnych co sa chceli zabit lebo sa rozisli s frajerom/frajerkou alebo dostali 5ku v skole ... no kazdopadne to asi neurobim a pockam kym skapem normalne , mojim sposobom zivota to bude skoro aj tak
@narazuvzdornaa nvm, ako to myslis... proste ked tu je otazka, ci som sa nad tym zamyslel, tak furt do 4 sekund oznacim "nie". uvazovanie o samovrazde je podla mna stav, ktory musi trvat aspon urcitu dobu, kedy sa clovek zamysla nad jej priebehom a dvodmi preco ju (ne)robit a tento stav u mna (zatial) nenastal a verim, ze viac nas je takych
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
90 komentov
už som aj uvažoval ako to urobím...
@flegma1triedy @luc.ka
takže neotálajte a vešajte sa, hádžte pod vlak, chojte na autách ako jeblini rýchlo, skáčte z paneláka alebo zo skál, žerte pirule a topte sa ako máčata vo vani..............
nikomu nebude chýbať ...........filip
Bez ohladu na to, ci to chcete urobit, sa proste neda nad tym neuvazovat.
ale prevazne som uvazovala nad tym ake by to bolo keby som tu nebola. alebo, ze iba naraficim ze som mrtva a budem si uzivat dalekoooo od vsetkeho niekde pri mori
asi tak...
a pre teenegerov, ktory rozmyslaju nad samovrazdou a nemaju na to dovod :
my favorite