hmmm, tak úplne vážne asi nie, ale tak, že len na milisekundu (keď sa niečo zlé stalo) som už uvažovala.. ale neviem, či sa to dá brať ako uvažovanie, lebo potom som to hneď zavrhla..
Ako som už v inom fóre písala, takú radosť nikomu neurobím, a všetci dobre vieme, kto by zo samovraždy mal najväčšiu radosť a nie, nedám svoju duši len tak zadarmo
príde mi to trochu divné že koľkí dali ,,áno" a vyjadrujú sa tu že o tom s takou ľahkosťou( aspoň na mňa to tak pôsobí) ako by si išli kúpiť niečo napr. na oblečenie alebo tak....:/:/
Smrťou osobitne áno, ale samovraždou nie. Dúfam, že chápete čo tým chcem povedať (,,Chcem sa zabiť," to nikdy nebolo, ale občas bolo také, že: ,,Kiežby som nežila, kiežby som sa nenarodila.")
@assasins zhrnula by som to pod pojem - nestastie v laske a v medziludskych vztahoch. som velmi emotivny clovek a veci ako nevery, rozchody, hadky, nepochopenia, zakazy.. znasam zle. samota je pre mna horsia ako nejaka smrt.
no ak by si sa neodborne zasamovraždil a prebrali ťa znova k životu, žiadna basa by ťa nečakala, iba taká psychiatria, no a tu by si dielo dokonal určite na 100%.......filip
Čo hovorí Biblia o kresťanovi, ktorý spácha samovraždu?
Neverím, že kresťan, ktorý spácha samovraždu stratí spasenie a pôjde do pekla.
Biblia učí, že od chvíle, kedy človek v pravde uveril v Krista, získava večnú istotu (Ján 3:16). Podľa Biblie kresťan si môže byť bez pochybností istý, že má večný život nech sa deje čokoľvek. “Toto som napísal vám veriacim v meno Syna Božieho, aby ste vedeli, že máte večný život” (1 Jána 5:13). Nič nás nemôže odlúčiť od lásky Božej! “Lebo som presvedčený, že ani smrť, ani život, ani anjeli, ani kniežatstvá, ani prítomnosť, ani budúcnosť, ani mocnosti, ani vysokosť, ani hlbokosť, ani nijaké stvorenstvá nebudú nás môcť odlúčiť od lásky Božej, ktorá je v Kristovi Ježišovi, našom Pánovi" (Rímskym 8:38-39).
Ak “nijaké stvorenstvá” nemôžu kresťana odlúčiť od Božej lásky a keď kresťan, ktorý spácha samovraždu je “stvorenstvom,” potom ani samovražda ho nemôže odlúčiť od Božej lásky. Ježiš zomrel za všetky naše hriechy...a ak by skutočný kresťan vo chvíli duchovného útoku a slabosti spáchal samovraždu – bol by to hriech, za ktorý tiež Ježiš zomrel.
@assasins moje dovody boli malicherne a preto som stale tu. keby malicherne neboli, tak by som tu uz mozno nebola. nastastie zivot casom priniesol aj pekne chvile.
Keď o tom uvažujem v reálnej rovine, pomôže mi, že žijem pre seba a keby som to vzdala, už by som nevedela, čo sa so mnou deje a ešte si predstavím niektoré ksichty, ako by vraveli na moju adresu niečo mimo a hneď sa mi chce žiť. Ale boli časy, keď som to nevedela brať s nadhľadom. Mám také tendencie, ale myslím, že som sa ich naučila ako-tak zvládať.
brat môj podľa Písma svätého nie a Bohužiaľ ani žiadne ine náboženstvá a sekty nikoho neprivedú do večnosti...
KTO ALE PRíJME VIERU VO MŇA:
Ja som Cesta, Pravda i Život ...BUDE SPASENÝ!!!!
Žijeme v čase keď sa dar spásy ponúka celému ľudstvu. Nikto nie je vylúčený. Ježišova krv tiekla za každú ľudskú bytosť. Mladého i starého, veriaceho i neveriaceho, dieťa či nenarodený ľudský plod, dobrého i zlého, vzdelanca i primitíva. Odkedy Syn človeka odovzdal dielo kríža Otcovi so slovami dokonané je a jeho láska objala celé dejiny ľudstva, Boh pozerá na každého z nás očami lásky svojho Syna, ktorý verný Otcovej vôli zotrval na kríži v postoji lásky k človeku, a ako milujúci nevinný stiekol z poslednej kvapky krvi. Toto je základ, toto je istota pravdy, o ktorú sa opiera nádej eschatologickej budúcnosti ľudstva. Áno, o tú pravdu ide, že Ježiš ešte raz príde ako dokonávateľ dejín. Na tú chvíľu čakáme.
Prijmi Ježiša do svojho srdca a budeš žiť naveky ........filip
prešiel som tunelom v kome, bol som nehodný syn a vlastná skúsenosť ma priviedla na cestu k Ježišovi...
On to tak chcel, všetko čo sa deje dnes vo svete je v Písme svätom, otvorte oči, lebo času je ozaj máličko...
jj, alebo to bola len myšlienka ďaleko odísť a precestovať svet? hmm, neviem v podstate efekt rovnaký
ale rozmýšľal som aké to bude, prosto napríklad aké by to bolo zomrieť pádom, utopením, uhorením, a tak pod. a aké to bude po smrti
v podstate keď tak nad tým rozmýšľam, smrť je asi tá najlepšia vec v živote človeka , nie to nevravím ako pesimista, ale ak je pravda to čo sa vraví, tak by to malo byť ozaj krásne a možno aj je, raz isto uvidím
Pár krát som na tým uvažoval ale spätne mi prídu moje dôvody "malicherné" a to čo ma prinútilo to nakoniec nespraviť bolo tiež "malicherné" ... a keď sa nad tým tak teraz zamýšľam tak mám znova chuť...
@gukol ak si myslis ze samovrazdu spacha len clovek co stratil volaku priatelku/priatela a podobne nezmysli, tak sry za ten vyraz, ale si vážne úbohý....
@zajkousko sry, ale celu bibliu a podobne texty napisali len ludia a nikto iny... v mene nikoho, len v mene seba.... ked komentujem tie vety co pises.
ja teraz napriklad napisem volaku knihu ze to je volake nabozenstvo, zacnem to rozsirovat spravim z toho volaku sektu a potom poverim niekoho nech rozsiri text a nech to dalej rozsiruje a ten poveri dalsieho az sa z toho stane volka organizacia a za 2000rokou by ludia verili ze niekto(napr ja) som v mene boha "Lietajuceho Ananasa" napisal posvetny text ktory by bol uctievany ako teraz biblia a ludia by sa klanali mojim nezmyslom co som popisal. Po niekolko tisis rokoch sa zacne aj rozpravka na dobru noc ked je dobre prezentovana pokladat za pravdivy pribeh.... Nieco podobne je biblia, tym ta nechcem nijako urazit ani v co veris, len konstatujem ako to je...
a ona im odpovedala, "Prečo by som sa bála, veď idem za svojím Otcom nebeským"....
Prísľub Panny Márie pre tých, čo sa budú modliť ruženec:
1. Všetkým, ktorí sa budú zbožne modliť môj ruženec, sľubujem svoju zvláštnu ochranu a hojnosť milostí.
2. Tí, ktorí v modlitbe ruženca vytrvajú, dostanú zvláštnu milosť.
3. Ruženec bude mocnou ochranou proti peklu, zničí zlo, zbaví svet hriechu a zaženie blud.
4. Ruženec rozhojní čnosť a obsiahne pre duše hojné Božie milosrdenstvo. Odvráti srdcia ľudí od lásky k svetu a jeho márností a pozdvihne ich k túžbe po večných veciach. Tie duše sa posvätia týmto prostriedkom.
5. Tí, čo sa mi odovzdajú cez ruženec, nezahynú.
6. Toho, kto bude zbožne recitovať môj ruženec, uvažujúc nad tajomstvami, nikdy nepremôže nešťastie, nezažije Boží hnev a nezomrie náhlou smrťou. Hriešnik sa obráti, vytrvá v milosti a zaslúži si večný život.
7. Kto sa zasvätí môjmu ružencu, nezomrie bez sviatostí Cirkvi.
8. Tí, čo budú verne recitovať môj ruženec, budú počas svojho života a po smrti účastní Božieho svetla a plnosti jeho milostí, vlastných svätým.
9. Ihneď vyvediem z očistca duše zasvätené môjmu ružencu.
10. Deti môjho ruženca sa budú tešiť veľkej sláve v nebi.
11. Čo budeš žiadať prostredníctvom ruženca, dosiahneš.
12. Tým, ktorí budú šíriť môj ruženec, sľubujem pomoc vo všetkých ich potrebách.
13. Dosiahla som od svojho Syna, že všetci členovia Ružencového bratstva budú mať svojich orodovníkov v živote a v smrti, celý nebeský dvor.
14. Tí, ktorí sa zbožne modlia môj ruženec, sú moje milované deti, bratia a sestry Ježiša Krista.
15. Zasvätenie sa môjmu ružencu je zvláštne znamenie predurčenia.
Panna Mária, Kráľovná posvätného ruženca, dala dominikánovi, bl. Alanovi de la Roche, pätnásť prísľubov pre tých, ktorí sa budú zbožne modliť jej ruženec. Povedala mu: „(…) nesmierne veľa kníh by bolo treba napísať, aby v nich boli zaznamenané všetky zázraky môjho posvätného ruženca.“
stači ozaj iba máličko 7 minút denne......
pomodliť sa ruženec Božieho milosrdenstva a neusíš sa báť smrti, stoji pri tebe Matka Božia......filip
@mefistofel = ano, som úbohy. Nenapísal som konkrétne aké problémy by musel mať dotičný, aby spáchal samovraždu, ale zabíjať sa kvôli niekomu je najbanálnejšia vec a ten názor nezmením proste. Sám som zažil dosť zlým vecí a dokázal som sa vysporiadať s tým sám a nerozmýšľal som nad samovraždou pretože vždy je nejaká cesta a niečo zlé môže viesť k niečomu dobrému.
nám Ježiš Kristus cestou prorokou, v tomto prípade Márii Božieho milosrdenstva z Írska podáva udalosti, ktoré sa stanu pred jeho druhým príchodom na zem...
čo stojí v Písme svätom je zaznamené 33. apoštolmi, je to Pravda..
a je pravda aj to, že Cirkev sa mnohokrát snažila prekrútiť slová, ktoré stratili pravy význam....k svojmu prospechu
Ježiš Kristus nás dokonca pred tým varuje...
ak sa ti chce prečítaj si niečo, ver mi, že sú tam veci, ktoré ťa budu "hrýzť" a budeš čo raz viac zvedavý ako to vlastne všetko je....
ja som mal duchovný zážitok, lebo som v kme prešiel tunelom a bol som predtým tvrdý odporca náboženstva akehokoľvek
to čo sa deje dnes vo svete čomusi nasvedčuje, že dni sa neskutočne krátia...
sme vyvolená generácia, ktorá všetko ako stojí v Biblii zažije, ...
mefistofel stači ozaj len tak máličko prísť k Ježišovi, mať ho vo svojom srdci...
@gukol sry, ale to je prave na tom uboheho ze si myslis ze by si mal clovek zabit len kvoli niekomu inemu a nevidis v tom nic ine len zomriet kvoli niekomu inemu. treba sa na veci pozerat zo sirsiho uhla a nie len mat klapky pred ocami ako ma kon cely zivot a nikdy nic nevidi ineho len cestu dopredu aj ked mozno keby sa pozrie vpravo a v lavo tak jeto lepsie ale to ho musi niekto navies na tu stranu a nie z vlastnej iniciativy....
je vela moznosti... nuda, totalny nezaujem pokracovat v zivote, strata uplne zaujmu o cokolvek aj dychania, zazil uz clovek vsetko a uz nem co nove zazit a skor mu prekaza zit ako by pokracoval atd.....
su to mozno divne dovody ale pre niekoho uplne normalne.
@zajkousko je mi luto ale k jezisovi este nemam chut ist, este zijem, ked zomriem tak sa k nemu pridam pod zem, nech aj mna zozeru cerviky ako jeho a kazdeho mrtveho cloveka.
na birdz sa zacalo o krestanstve tolko hovorit lebo je vela ludi co o tom hovoria pozitivne, tak aj argument proti je dobre pocut. Pre mna je o "Bohu" rozpravat ako keby rozpravam o Harry Potterovy, alebo o Panovy Prstenou, je to len pribeh, kniha, niekde krvavy, niekde radostny atd. Jediny rozdiel je v tom ze niektory ludia sa rozhodli nasledovat ten pribeh, tu rozpravku a po tisic rokoch z toho vznikol skoro fanatizmus. Myslim ze jedizmus a podobne o niekolko stoviek a tisic rokou budu na tom podobne ako je teraz krestanstvo, treba tomu dat len cas.
uvažovať je dosť široký, pojem, už len tým, že odpovedám tu tak uvažujem nad samovraždou predsa. áno, uvažovala, áno, zo sprostých sebeckých dôvodov, pretože som si v tej chvíli nedokázala predstaviť že v živote ešte bude niečo kvôli čomu stojí za to žiť, a možno som len chcela upozorniť ľudí okolo seba že sa takto cítim, aj teraz ma občas napadne, že by som sa takto vyhla veľa problémov, ale zase na spálenie mostov a vyjebanie sa na všetko mám už aj lepšie spôsoby.
keď som mala hlboké a ešte neliečené depresie a hlavne vďaka jednému človeku, ktorý mi stále dokazoval, že som nula, škaredá, hlúpa, že ma čaká hrozný život, nikdy nič nedosiahnem a nútil ma žiť v neustálom strachu, vtedy som sa zatvárala do skrine, plakala a nemala chuť žiť a potom druhý krát, keď mi zomrel niekto blízky, vtedy som len stále spala a v tej depke som mala chuť zaspať a už sa nezobudiť
@luthien a ak sa mozem spytat, co vedie cloveka k tomu aby si siahol na to najcennejsie co v zivote ma, ak nie vlastna neschopnost vyrovnat sa a zbabelost celit vlastnym problemom? (ja osobne vyclenujem dve "skupiny" osob pri ktorych to este ako-tak pochopim - a to su dusevne a nevyliecitelne chori ludia) ale inak ma ziaden "dost dobry" dovod na samovrazdu nenapada. PS- je to citliva tema, tak osobitne zdoraznujem, ze aj ked na to mame pravdepodobne odlisny nazor, pytam sa v dobrom a z dovodu spoznania ineho uhla pohladu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
takže to je skôr predstava než uvažovanie..nemám prečo nad tým uvažovať
život je najväčší dar od Boha, skrze neho sa kresťan katolík pripravuje na večnosť........filip
no ak by si sa neodborne zasamovraždil a prebrali ťa znova k životu, žiadna basa by ťa nečakala, iba taká psychiatria, no a tu by si dielo dokonal určite na 100%.......filip
Čo hovorí Biblia o kresťanovi, ktorý spácha samovraždu?
Neverím, že kresťan, ktorý spácha samovraždu stratí spasenie a pôjde do pekla.
Biblia učí, že od chvíle, kedy človek v pravde uveril v Krista, získava večnú istotu (Ján 3:16). Podľa Biblie kresťan si môže byť bez pochybností istý, že má večný život nech sa deje čokoľvek. “Toto som napísal vám veriacim v meno Syna Božieho, aby ste vedeli, že máte večný život” (1 Jána 5:13). Nič nás nemôže odlúčiť od lásky Božej! “Lebo som presvedčený, že ani smrť, ani život, ani anjeli, ani kniežatstvá, ani prítomnosť, ani budúcnosť, ani mocnosti, ani vysokosť, ani hlbokosť, ani nijaké stvorenstvá nebudú nás môcť odlúčiť od lásky Božej, ktorá je v Kristovi Ježišovi, našom Pánovi" (Rímskym 8:38-39).
Ak “nijaké stvorenstvá” nemôžu kresťana odlúčiť od Božej lásky a keď kresťan, ktorý spácha samovraždu je “stvorenstvom,” potom ani samovražda ho nemôže odlúčiť od Božej lásky. Ježiš zomrel za všetky naše hriechy...a ak by skutočný kresťan vo chvíli duchovného útoku a slabosti spáchal samovraždu – bol by to hriech, za ktorý tiež Ježiš zomrel.
filip
To istí platí pre @kail91 zlý život je dosť malicherný dôvod.
@gukol to vystihol dokonale.
brat môj podľa Písma svätého nie a Bohužiaľ ani žiadne ine náboženstvá a sekty nikoho neprivedú do večnosti...
KTO ALE PRíJME VIERU VO MŇA:
Ja som Cesta, Pravda i Život ...BUDE SPASENÝ!!!!
Žijeme v čase keď sa dar spásy ponúka celému ľudstvu. Nikto nie je vylúčený. Ježišova krv tiekla za každú ľudskú bytosť. Mladého i starého, veriaceho i neveriaceho, dieťa či nenarodený ľudský plod, dobrého i zlého, vzdelanca i primitíva. Odkedy Syn človeka odovzdal dielo kríža Otcovi so slovami dokonané je a jeho láska objala celé dejiny ľudstva, Boh pozerá na každého z nás očami lásky svojho Syna, ktorý verný Otcovej vôli zotrval na kríži v postoji lásky k človeku, a ako milujúci nevinný stiekol z poslednej kvapky krvi. Toto je základ, toto je istota pravdy, o ktorú sa opiera nádej eschatologickej budúcnosti ľudstva. Áno, o tú pravdu ide, že Ježiš ešte raz príde ako dokonávateľ dejín. Na tú chvíľu čakáme.
Prijmi Ježiša do svojho srdca a budeš žiť naveky ........filip
prešiel som tunelom v kome, bol som nehodný syn a vlastná skúsenosť ma priviedla na cestu k Ježišovi...
On to tak chcel, všetko čo sa deje dnes vo svete je v Písme svätom, otvorte oči, lebo času je ozaj máličko...
ale rozmýšľal som aké to bude, prosto napríklad aké by to bolo zomrieť pádom, utopením, uhorením, a tak pod. a aké to bude po smrti
v podstate keď tak nad tým rozmýšľam, smrť je asi tá najlepšia vec v živote človeka , nie to nevravím ako pesimista, ale ak je pravda to čo sa vraví, tak by to malo byť ozaj krásne a možno aj je, raz isto uvidím
ja teraz napriklad napisem volaku knihu ze to je volake nabozenstvo, zacnem to rozsirovat spravim z toho volaku sektu a potom poverim niekoho nech rozsiri text a nech to dalej rozsiruje a ten poveri dalsieho az sa z toho stane volka organizacia a za 2000rokou by ludia verili ze niekto(napr ja) som v mene boha "Lietajuceho Ananasa" napisal posvetny text ktory by bol uctievany ako teraz biblia a ludia by sa klanali mojim nezmyslom co som popisal. Po niekolko tisis rokoch sa zacne aj rozpravka na dobru noc ked je dobre prezentovana pokladat za pravdivy pribeh.... Nieco podobne je biblia, tym ta nechcem nijako urazit ani v co veris, len konstatujem ako to je...
aj Matky Terezy sa pytali novinári:
"Bojíte sa smrti?"
a ona im odpovedala, "Prečo by som sa bála, veď idem za svojím Otcom nebeským"....
Prísľub Panny Márie pre tých, čo sa budú modliť ruženec:
1. Všetkým, ktorí sa budú zbožne modliť môj ruženec, sľubujem svoju zvláštnu ochranu a hojnosť milostí.
2. Tí, ktorí v modlitbe ruženca vytrvajú, dostanú zvláštnu milosť.
3. Ruženec bude mocnou ochranou proti peklu, zničí zlo, zbaví svet hriechu a zaženie blud.
4. Ruženec rozhojní čnosť a obsiahne pre duše hojné Božie milosrdenstvo. Odvráti srdcia ľudí od lásky k svetu a jeho márností a pozdvihne ich k túžbe po večných veciach. Tie duše sa posvätia týmto prostriedkom.
5. Tí, čo sa mi odovzdajú cez ruženec, nezahynú.
6. Toho, kto bude zbožne recitovať môj ruženec, uvažujúc nad tajomstvami, nikdy nepremôže nešťastie, nezažije Boží hnev a nezomrie náhlou smrťou. Hriešnik sa obráti, vytrvá v milosti a zaslúži si večný život.
7. Kto sa zasvätí môjmu ružencu, nezomrie bez sviatostí Cirkvi.
8. Tí, čo budú verne recitovať môj ruženec, budú počas svojho života a po smrti účastní Božieho svetla a plnosti jeho milostí, vlastných svätým.
9. Ihneď vyvediem z očistca duše zasvätené môjmu ružencu.
10. Deti môjho ruženca sa budú tešiť veľkej sláve v nebi.
11. Čo budeš žiadať prostredníctvom ruženca, dosiahneš.
12. Tým, ktorí budú šíriť môj ruženec, sľubujem pomoc vo všetkých ich potrebách.
13. Dosiahla som od svojho Syna, že všetci členovia Ružencového bratstva budú mať svojich orodovníkov v živote a v smrti, celý nebeský dvor.
14. Tí, ktorí sa zbožne modlia môj ruženec, sú moje milované deti, bratia a sestry Ježiša Krista.
15. Zasvätenie sa môjmu ružencu je zvláštne znamenie predurčenia.
Panna Mária, Kráľovná posvätného ruženca, dala dominikánovi, bl. Alanovi de la Roche, pätnásť prísľubov pre tých, ktorí sa budú zbožne modliť jej ruženec. Povedala mu: „(…) nesmierne veľa kníh by bolo treba napísať, aby v nich boli zaznamenané všetky zázraky môjho posvätného ruženca.“
stači ozaj iba máličko 7 minút denne......
pomodliť sa ruženec Božieho milosrdenstva a neusíš sa báť smrti, stoji pri tebe Matka Božia......filip
držím ti palce
Áno, a nielen raz. A vlastne to ani nebolo tak dávno. Pretože už dlho mám pocit, že môj život nestojí za vela (isto si vieš domyslieť prečo).
som nesmierne rád, že sa o Bohu na Birdzi v poslednom pol roku začalo akosi veľa rozprávať,čím to asi je?
z posolstiev ktoré čítam
» jezis-kristus-varovanie.webnode.sk/aktualne-oznamy...
nám Ježiš Kristus cestou prorokou, v tomto prípade Márii Božieho milosrdenstva z Írska podáva udalosti, ktoré sa stanu pred jeho druhým príchodom na zem...
čo stojí v Písme svätom je zaznamené 33. apoštolmi, je to Pravda..
a je pravda aj to, že Cirkev sa mnohokrát snažila prekrútiť slová, ktoré stratili pravy význam....k svojmu prospechu
Ježiš Kristus nás dokonca pred tým varuje...
ak sa ti chce prečítaj si niečo, ver mi, že sú tam veci, ktoré ťa budu "hrýzť" a budeš čo raz viac zvedavý ako to vlastne všetko je....
ja som mal duchovný zážitok, lebo som v kme prešiel tunelom a bol som predtým tvrdý odporca náboženstva akehokoľvek
to čo sa deje dnes vo svete čomusi nasvedčuje, že dni sa neskutočne krátia...
sme vyvolená generácia, ktorá všetko ako stojí v Biblii zažije, ...
mefistofel stači ozaj len tak máličko prísť k Ježišovi, mať ho vo svojom srdci...
ešte je čas..........filip
je vela moznosti... nuda, totalny nezaujem pokracovat v zivote, strata uplne zaujmu o cokolvek aj dychania, zazil uz clovek vsetko a uz nem co nove zazit a skor mu prekaza zit ako by pokracoval atd.....
su to mozno divne dovody ale pre niekoho uplne normalne.
na birdz sa zacalo o krestanstve tolko hovorit lebo je vela ludi co o tom hovoria pozitivne, tak aj argument proti je dobre pocut. Pre mna je o "Bohu" rozpravat ako keby rozpravam o Harry Potterovy, alebo o Panovy Prstenou, je to len pribeh, kniha, niekde krvavy, niekde radostny atd. Jediny rozdiel je v tom ze niektory ludia sa rozhodli nasledovat ten pribeh, tu rozpravku a po tisic rokoch z toho vznikol skoro fanatizmus. Myslim ze jedizmus a podobne o niekolko stoviek a tisic rokou budu na tom podobne ako je teraz krestanstvo, treba tomu dat len cas.
ano máš pravdu, treba tomu čas...
dennodene sa modlím za všetkých vás tu na birdzi na úmysel daru poznania Pravdy za vás, ktorí ste ešte nespoznali svoje poslanie na zemi...
aj tak dakujem za čas ktorý si mi venoval ..........filip
a preco niekto o zivote hovori ako o dare? - dont answer that question.
aj nad vrazdou som uvazovala, z tej teoretickej stranky
Inak ma dost prekvapuje, kolko ľudí, od ktorých by som to nečakala dali ano
a jááááááááááj, čo ty ešte všeličo nevieš, keď budeš čítať moje komenty na všeličo prideš ........filip
a celkovo tu moj postoj zhrnula @burble.