@xcorpi , ak predavacka chcela vydavat v korunach (lebo uz nema dost euromincii), tak moze sa ta opytat, ci chces v korunach a do 16.januara ti v pripade tvojho suhlasu moze vydavat aj v korunach.
Ty mozes vydavok v korunach teoreticky odmietnut, rovnako ona moze odmietnut, ak platis bankovkou vacsou ako je stvornasobok hodnoty nakupu. Cize ak si kupis kolu za 40,- Sk a chces platit 500vkou, predavacka ti to moze odmietnut, lebo platis bankovkou neprimeranej velkosti.
rano mi v pohode vydala predavacka, a teraz pred chvilou som bol v druhom obchode, a tam ty kokos bol rad normalne dve predavacky spolu ratali, a jedna ze "50 centov", druha "to je dvoj cent", a prva aha... sranda
Ešte som neplatila tento rok nič, ale myslím, že to bude tak pol na pol. Keďže od Augusta je konverzný kurz, niektoré obchody (myslím, že to už majú aj dlhšie) napr. ako Tesco alebo aj iné značkové obchody, mali už ponúkanú službu, že zahraničný turisti mohli u nich platiť eurom tak tam problém nebude. Skôr bude brzdiť nakupovanie to, že obchody a hypermarkety slúžia do 16.1. ako zmenárne.
Nehovorím ešte o autobusoch. Neviem ako to spravili v iných mestách ale tu v BB zaviedli od 14.12. zvýšené cestovné a vybavenie karty znížili na sumu 1,- Skk (0,03 Eur) aby donútili ľudí si zaobstarať čipové karty, pretože napr. polovičný lístok (deti a študenti) stojí 0,23 Eur... som zvedavá keď pôjdem do školy ako budeme meškať asi radšej pôjdem skorším spojom
som bol v par bufetoch a vsade mi chceli vydat v SK tak som sa snimi pohadal a zavolaj ich sefovi trosku nasraty som bol a tak sa to niak vykecalo na eura ale snazia sa vsade okaslavat vsetci vsetkych babky predavacky a predavacky babky celkom sranda
predavačky majú problém ako kde. Niektoré predajne (napr: Tesco) si dali záležať a majú software, ktorý výdaj v eurách podstatne zjednodušuje Tí, čo chceli šetriť (napr. Jednota, Coop, Billa...) teraz majú problémy a ich predavačky rátajú výdavok pomocou tých modro-žltých kalkulačiek, čo dostávala každá domácnosť do schránky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Ty mozes vydavok v korunach teoreticky odmietnut, rovnako ona moze odmietnut, ak platis bankovkou vacsou ako je stvornasobok hodnoty nakupu. Cize ak si kupis kolu za 40,- Sk a chces platit 500vkou, predavacka ti to moze odmietnut, lebo platis bankovkou neprimeranej velkosti.
Nehovorím ešte o autobusoch. Neviem ako to spravili v iných mestách ale tu v BB zaviedli od 14.12. zvýšené cestovné a vybavenie karty znížili na sumu 1,- Skk (0,03 Eur) aby donútili ľudí si zaobstarať čipové karty, pretože napr. polovičný lístok (deti a študenti) stojí 0,23 Eur... som zvedavá keď pôjdem do školy ako budeme meškať asi radšej pôjdem skorším spojom
trestne by bolo, keby ti odmietla vydat eura, mozes sa s nou pekne beztrestne dohodnut...
eurofora ma uz nejak nebavia
a Euro nechcem!