Ahojte. Prave som dokoncila skolu a potrebujem sa cim skor odstahovat z domu. Ide o to ze byvame u mamminho frajera a neznasam ho a neznasam celu jeho rodinu, jeho syna a uz to tam nezvladam, kazdy den mi je do placu . Pokracovanie v komentaroch...
Potebujem poradit. Zacala som pracovat vo firme kde by som mala zarobit cca 600€ mesacne.
Potrebujem si najst nejaky byt na prenajom. A ked kukam tie inzeraty tak najlacnejsie su tak 300 € . Dalo by sa z toho vyzit keby si chcem aj nieco odkladat a setrit si? keby platim najom tak by mi zostalo len 300 eur na mesiac.
Poviem ti to úprimne, lebo na tomto som sa aj ja popálila... nemusíš hneď šetriť len čo vytrčíš päty z domu. Choď bývať sama, ak máš mať taký malý plat, tak si z tých peňazí zvyšných radšej dopraj a pracuj na tom aby si postupovala lepšie v kariére, hľadaj si lepšiu prácu a potom až šetri, kludne... ak by si aj za rok neuštrila prvý nič, žiadna tragédia sa nestane.
A skús si pozrieť zdielaný byt, iba izbu a nie rovno celý byt. ... Aj na tom ušetríš.
@athenodora prenajat izbu to znamena ze by som zila s viacerymi ludmi v najekom byte/ dome alebo jak to je? Lebo ja by som chcela sama a mat suktomie lebo sa bojim ze aj tam by som natrafila na debilov ktori by mi nicilo zivot. A doteraz este tieto veci ako jedlo a hygiena a handry si kupujem/kupovala som z letnych brigad a takze nemam moc predstavu kolko by stali moje potreby asi si to musim este nejako preratat
Preratať je dobra vec, kľudne si zapusuj a áno, budeš bývať s dvomi ľuďmi asi, ale ako izbu maš sama, ak si nájdeš jednolôžkovú. No a ľudia, skus sa opýtať niekoho koho poznáš ci nehľadá spolubývajúcu? Však jedným uchom dnu a druhým von, chápem, že to je ťažké.
Ja žijem v podnájme, mám jednu izbu sama pre seba a v dvoch ďalších izbách bývajú ďalší traja ľudia a je to fajn, súkromia mám dosť, rešpektujeme sa navzájom a je nám fajn. Na začiatok skús vážne toto. Ak by ti spolubývajúci nevyhovovali, tak si skúsiš nájsť niečo iné, hlavne teraz od septembra takých ponúk bude viac kvôli študentom. Po čase, keď si privyrobíš, prípadne nájdeš partnera, môžete ísť aj do vlastného, ale samej sa ti to veľmi neoplatí
Nepozeraj take oficialne inzeraty. Skus mestsky alebo obecny urad. Neviem, z akeho si kraja, ale u nas tiez idu byty po 350, ale napr v dedine, odkial som (5 min autom do krajskeho mesta) zozenies garzonku s energiami za 200eur. Vacsinou si tie byty ale najomnici drzia, takze asi pojdes na cakatelsku listinu. Obehaj to. Gl
V Bratislave, na zapade a v krajskych mestach su vysoke najmy aj pri garsonke. Musela by si sa velmi uskromnit. Ale da sa to. Pokial si z inej oblasti, tak celkom v poho. Ale so setrenim velkych sum moc nerataj.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Potrebujem si najst nejaky byt na prenajom. A ked kukam tie inzeraty tak najlacnejsie su tak 300 € . Dalo by sa z toho vyzit keby si chcem aj nieco odkladat a setrit si? keby platim najom tak by mi zostalo len 300 eur na mesiac.
A skús si pozrieť zdielaný byt, iba izbu a nie rovno celý byt. ... Aj na tom ušetríš.