Mne sa celé Dušičky zdajú také silené. To, že si niekto spomenie a ide zapáliť sviečku na hrob človeka, ktorého mal rád, to je v poriadku, ok. Ale prečo rovno 31. októbra alebo 1. novembra? To je podľa mňa len bezvýznamný dátum, je jedno kedy ideme na ten cintorín, alebo kedy si na toho zomretého človeka spomenieme. A takisto tisíce korún, ktoré sa "vyhodia" za kvety, kahance, sviečky... Podľa môjho názoru sa dajú využiť aj zmysluplnejšie. Nech to znie ako klišé ale napríklad na charitu, do útulkov. Lebo tomu mŕtvemu je jedno či má na hrobe ikebanu a kytice v hodnote 150€, alebo ju tam vôbec nemá.
akceptujem to, no nejako specialne to neoslavujem, neobliekam sa do kostymov, nechodim od domu k domu a nepytam cukriky ako americke deti proste berem to tak ze je to tu tak je to tu a ja sa z toho neposerem
@picasso@2 presne toto. na slovensku je to sviatok všetkých svätých a hotovo. nejde o konzervatívnosť ale o úctu k mŕtvym. nie tam nejakí draculovia, zombíkovia a čarodejnice pobehujúce všade naokolo
@helusiq a ked sa vyhodia tie peniaze na kostymy pre rozmaznane detiska, ktore zobru sladkosti? a vobec tie sladkosti.... ved to je minimálne dva razy tolko...
@popolcek Ale aspoň to niekoho poteší .. No dobre tak za tie peniaze si živí môžu kúpiť nové topánky alebo čo. Ale mne ide o to že podľa mňa je tomu mŕtvemu fakt jedno či má niečo na hrobe, alebo nie
no tak ja musim povedaat ze nam neska zvonili deti a spievali nam a nahodou to bolo zlate..mne sa to celkom paci za 10 rokov to uz bude bezna vec podla mna takze si pripravtet sladkosti
ano ,ale nie pokial sa u nas nejake trapne deticky hraju na halloween a zacnu po domoch chodit a vyobravat sladksti a prachy,elbo ani enchapu o com to je a videli to v nejakom trpanom americkom filme,no ano aj take som uz zazila,ale celkovo ten sviatok,aleob kao to nazvat ma aj hlbsi vyznam,ale u nas to neexistovalo a len kpirujeme nieco z toho a preto to u nas vyzera potm ako americka traparen ,pretoze to nie je nas sviatok,ale taky pravy americky halloween by som cela zazit
@wampirekiss -sme mali dneska ist strasit po cinteroch,jakto ze sme nesli ,hm?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
@Picasso
nezabudni na všetkých čo oslavujú haloween poslať exorcistu
Takže Halloween neodsudzujem
@helusiq a ked sa vyhodia tie peniaze na kostymy pre rozmaznane detiska, ktore zobru sladkosti? a vobec tie sladkosti.... ved to je minimálne dva razy tolko...
(No dobre, kedykoľvek.)
@wampirekiss -sme mali dneska ist strasit po cinteroch,jakto ze sme nesli ,hm?