Mám 2 ponuky na hranie v kapele (na klavíri). Jedna jazzová, jedna rocková, samozrejme, je možné, že ma nebudú chcieť ani do jednej, ale musím sa rozhodnúť, kam sa ozvem skôr. Vzťah k rocku aj k jazzu mám približne rovnaký.
Čo by ste si vybrali vy a prečo? (okrem dôvodov mám radšej rock) alebo akú kapelu by ste viac uvítali? Ak ma poznáte tak možno aj čo by ste mi odporučili? Ďakujem za akékoľvek názory
mam sice wide range, ale rock mi je bliszi, aj ked jazz by som si tiez vedel predstavit robit, kazdopadne ide o to co by teba osobnostne naplnalo viac.. ked je to ten rock, tak chod do toho.
@kakuseibakaism moc odvážne slová, že jazz je pičovina, mooc odvážne.... okrem "mám radšej rock" sa dá vyjadriť aj objektívny názor. a ver či never, v živote sa ti raz zíde vedieť sa na veci pozerať objektívne
jazz! podľa mňa v jazzových projektoch máš väčší priestor na improvizáciu a ako klaviristka v jazze ukážeš viac svoje kvality ako napr. v rocku, kde sú dominantné najmä gitary. a ďalšia vec, podľa mňa je jazz menej škatuľkovateľný ako rock, čiže sa tam dá viacej vecí vymýšľať a vylepšovať, ale to závisí od toho, čo za ľudí je v tej kapele a čí chcú experimentovať .. btw počúvam rock, jazz len občasne na nejakom koncerte, takže si myslím, žeby môj názor mohol byť objektívny
@soraya no, tak predpokladám, že kým nezačnete hrávať po celom Slovensku, tak vás neuvidím, ALE aj tak by som si to musela vypočuť, aby som vedela objektívnejšie poradiť
na jazz by som sa necítila dosť muzikantsky vyzretá. síce ho počúvam, ale je to Hudba. v každom prípade vyžaduje viac cítenia a lepšiu techniku. tým nechcem potopiť rock. len jazz je fakt viac náročný na všetko.
inak ja si myslím, že jazz. ako pianistka tam máš viac priestoru než v rocku. a hlavne nebudeš v jednej z milióna garážových rockových kapiel, ktorým chodia na koncerty 16 ročné decká
Ak si veríš, že na ten jazz máš, tak by som volil jazz. Ale je to čisto tvoja voľba, ty vieš, čo je tvojmu srdcu bližšie, druhá vec je aj kolektív v kapele a tak. Ono sa to dosť ťažko posudzuje, keďže neviem ani na akej úrovni sú tie kapely a hlavne na akej ty. Ja síce tiež mám odbrnkaných dosť rokov na klavíri a svojho času som bol dosť dobrý kým som sa na to v podstate nevysral, ale nikdy som nemal pocit že by som bol pravým jazzmanom a že by som mal nejaké skvelé improvizačné schopnosti v tom. Keď to človek v sebe nemá, tak je už len klavirista v jazzovej skupine a nie jazzman. A to je veľký rozdiel.
Z môjho pohľadu, keby som na to mal, tak idem do jazzu. Jednoznačne.
@chevro no práve, na jazz si neverím, nehrám tak dobre, a zas, o tých kapelách toho zatiaľ moc neviem, takže múdrejšia budem, keď sa s nimi skontaktujem a pod. ale na druhej strane, rock hrá každý, a ako hovorí @grietusha na slovensku sa jazz moc nehrá, a garážových "detských" kapiel je milión.
@coloredbrain ďakujem za názor, ale predsa len, musím zvážiť, či budem ten jazz zvládať
osobne mam radsej rock(tym netvrdim ze jazz je horsi ^^) ale v tomto sa musis rozhodnut sam na zaklade svojich pocitov. Co ta obohacuje viac? zamysli sa nad tym co pre teba znamena jazz a co rock.
ja si myslím že viac ludí bude hlasovat za rock pretoze k jazzu ma menej ludi blisie. ale je to natebe namal by si si prisposobovat ale rozhodnut sa podla seba ..... ja osobne by som brala skor ten jazz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Čo by ste si vybrali vy a prečo? (okrem dôvodov mám radšej rock) alebo akú kapelu by ste viac uvítali? Ak ma poznáte tak možno aj čo by ste mi odporučili? Ďakujem za akékoľvek názory
alebo vieš čo? daj mi vypočuť ten rock a ak sa mi to nebude páčiť, tak ber jazz
pretože do jazzu sa nevyznám a žilo by sa mi zle s vedomím, že hráš niečo zlé
a okrem toho, tak by som mala ľahšie rozhodovanie prísť/neprísť sa na teba pozrieť (teda, ak to nie je kapela v KE, tam by to bolo jasné
@mielikki obe sú z ke
inak ja si myslím, že jazz. ako pianistka tam máš viac priestoru než v rocku. a hlavne nebudeš v jednej z milióna garážových rockových kapiel, ktorým chodia na koncerty 16 ročné decká
THE FUCK?! o_________O
Z môjho pohľadu, keby som na to mal, tak idem do jazzu. Jednoznačne.
@coloredbrain ďakujem za názor, ale predsa len, musím zvážiť, či budem ten jazz zvládať
vidiecke rock kapely su cisty utrum vo vsetkom
ale inac ked uz tak rock