Nórsko, mestečko Trondheim je podľa mňa ideálne na život...
inak som bola v Taliansku (Sardínia, Rím, Benátky, Neapol), v Londýne, Viedni, Krakove... tiež majú svoje čaro samozrejme, ale chýbal mi tam ten pokoj, ktorý som zažila v Nórsku
Pacilo sa mi skoro vsade kde som uz bola a najviac asi tiez v berline, stokholme, alebo pre mna uzasnu atmosferu maju aj mensie mesta ako lublana alebo split
1. USA (najviac NY)
2. Francuzsko (Pariz)
3. UK (Londyn)
4. Nemecko (Frankfurt)
Pacilo sa mi aj vo Finsku, Rakusku, Taliansku, Spanielsku... A paci sa mi aj v CR.
Egypt - niekde blízko Gízy.
A najviac ma z absolútne všetkého o Egypte štve, že keď som tam bola a už-už sme sa mali vybrať na celodennú trasu na pyramídy (z Hurghady ofc), tak nám to zrušili s tým, že teraz sú tie nepokoje v Káhire (kvôli prezidentovi a podnetu na odvolanie ho) a približne celú letnú sezónu tam nebude možné zájsť. Že fak jú!
Inak sa mi krásnô pačilo na Rhodose, škoda len, že si toho málo pamätám
francúzsko, lebo super ľudia, nikam sa neponáhľajú a celková atmosféra Cannes bola perfektná
španielsko, asi len pre to, že piesková pláž a šialený nočný život
a anglicko je mi asi najbližšie. neviem prečo, len to tak cítim že sa mi tam páči.. ale ťahá ma to aj do írska a škótska pozrieť.
Páčilo sa mi strašne vo francúzsku - hl. Nice, ale aj ostatné kde som bola, okrem st. tropez, to je hrozná diera, aj vo fínsku, aj keď tam som toho over all až tak veľa nevidela, a praha je úžasná
Krajiny zhodnotím až keď ich precestujem omnoho omnoho viac. Z miest sa rada vraciam do Londýna, cítim sa tam domácky, prirodzene a slobodne, ale nepokladám ho za najúžasnejšie mesto, čo som navštívila, alebo miesto, ktoré by sa mi páčilo najviac.
Z pohľadu atmosféry? Fakt neviem zo všetkých krajín kde som bol mám dobré skúsenosti. Ale vo všeobecnosti mám radšej hornaté krajiny, menej zaľudnené krajiny.
Neviem sa rozhodnut medzi Hong Kongom a Taiwanom aj ked v Taipei som mal take chvilky, ze wow toto je to iste ako Hong Kong, len je tu vsade viacej miesta. Tazko povedat, ale urcite sa mi najviac pacilo v azii.
Fuuha..toto sa ma ludia casto pytaju a nikdy neviem odpovedat. Kazda krajina a mesto ma nieco do seba. Ten Berlin je az na tych par skaredych nacistickych budov celkom priemne mesto. Co som sa najviac cudoval ze tam bola minimalna premavka.
Osobne sa mi z hlavnych miest pacil najviac asi Amsterdam, Edinburgh a samozrejme Praha. Krajiny najviac Skotsko a celkovo UK, v Skotsku je carokrasna priroda a hory a uplne iny zivot a ludia. Ludia su velmi otvoreni. Este sa mi velmi pacilo v Spanielsku vo Valencii aj v Katalansku aj na Mallorce. Najlepsie je to ze tam je stale pekne a tepl A este mam pekne spomienky z Provensalska.
Nórsko - kvôli prírode (snáď netreba vysvetľovať) a Švédsko - kvôli ľuďom, lebo akí kultivovaní a milí a ochotní boli ľudia tam, bolo závideniahodné. Ale tak v Nórsku a Dánsku to nebolo oveľa horšie
Okrem týchto krajín mám však precestované len Fínsko, Pobaltie, Poľsko, Nemecko, našich susedov (okrem Ukrajiny) a Bulharsko, čiže v až tak veľa krajinách som ešte nebol.
malta .. seriozne mi preplo v hlave od kedy som tam bola, najkrajsie miesto na akom som bola, popici ludia ( dobre, ukradli mi fotak, ale tak uz sa nehnevam ), krasne pamiatky a skvele more .. valletta, paceville, dwejra , blue grotto, hagar qim, gozo , komino , ich "haq l ostja!" ,aj sa vam tam natacal vas oblubeny GoT ... vedela by som basnit aj pol roka o tom, ako tam je mega
preto tam idem po statniciach zase a zaplavem si s delfinikom
Chorvatsko-Pag a Zrce Beach,Taliansko-Mirabilandia .. to su pre mna asi najlepsie miesta kedysi aj nemecko ked som tam chodil obcas no teraz ked som tam castejsie tak uz ani nie .. ale chcel by som navstivit USA-napr. Miami ,NY a tak..
precestovala som Benelux, a všetky tri krajiny sa mi strašne páčili ale Holandsko top.. super atmosféra,najlepší ľudia..priateľskí,milí,ochotní pomôcť ti,nikto nerieši to,ako vyzeráš,berú ťa takého,aký si... a pravdaže srší to tam dobrou náladičkou (možno za to môžu tie výpary z coffeeshopov ,ale aj tak tam bolo peckovo ľudia sa tam vedia zabaviť,pr. streetový breakdance,a tak
Určite to tam chcem ešte navštíviť!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
inak som bola v Taliansku (Sardínia, Rím, Benátky, Neapol), v Londýne, Viedni, Krakove... tiež majú svoje čaro samozrejme, ale chýbal mi tam ten pokoj, ktorý som zažila v Nórsku
2. Francuzsko (Pariz)
3. UK (Londyn)
4. Nemecko (Frankfurt)
Pacilo sa mi aj vo Finsku, Rakusku, Taliansku, Spanielsku... A paci sa mi aj v CR.
Vsade kde su Tatári je zvysena uroven nebezpečenstva.....
A najviac ma z absolútne všetkého o Egypte štve, že keď som tam bola a už-už sme sa mali vybrať na celodennú trasu na pyramídy (z Hurghady ofc), tak nám to zrušili s tým, že teraz sú tie nepokoje v Káhire (kvôli prezidentovi a podnetu na odvolanie ho) a približne celú letnú sezónu tam nebude možné zájsť. Že fak jú!
Inak sa mi krásnô pačilo na Rhodose, škoda len, že si toho málo pamätám
španielsko, asi len pre to, že piesková pláž a šialený nočný život
a anglicko je mi asi najbližšie. neviem prečo, len to tak cítim že sa mi tam páči.. ale ťahá ma to aj do írska a škótska pozrieť.
Z pohľadu atmosféry? Fakt neviem zo všetkých krajín kde som bol mám dobré skúsenosti. Ale vo všeobecnosti mám radšej hornaté krajiny, menej zaľudnené krajiny.
Osobne sa mi z hlavnych miest pacil najviac asi Amsterdam, Edinburgh a samozrejme Praha. Krajiny najviac Skotsko a celkovo UK, v Skotsku je carokrasna priroda a hory a uplne iny zivot a ludia. Ludia su velmi otvoreni. Este sa mi velmi pacilo v Spanielsku vo Valencii aj v Katalansku aj na Mallorce. Najlepsie je to ze tam je stale pekne a tepl A este mam pekne spomienky z Provensalska.
Okrem týchto krajín mám však precestované len Fínsko, Pobaltie, Poľsko, Nemecko, našich susedov (okrem Ukrajiny) a Bulharsko, čiže v až tak veľa krajinách som ešte nebol.
preto tam idem po statniciach zase a zaplavem si s delfinikom
Určite to tam chcem ešte navštíviť!